• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: este pocitej dan, ta taky neni malo
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Tyjo libra je ted ani ne 30 Kc?

Bowmore 1991 / 16 Year Old / Port Matured : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-6843.aspx

Takze na TWE lahev stoji okolo 1800 Kc (bez postovnyho) .. ?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Porto.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nečekaný doufám směrem do plusu!
    Kterou jsi dostal? Bourbon nebo porto?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Uz je tu Bowmore... Prvni ochutnavka, prvni dojmy, nechci zatim nic psat.

Ale celkove bych to shrnul jako.. Pro me necekany prekvapeni :) Ta smoky chut je tam fakt hodne rafinovane ukryta a pritom tak vyrazna
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Zadna :( Dementi poštěvácký s tim nekde onanujou...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak jaká?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    To se bavíme o něčem zcela jiným.
    NEMRTVY
    NEMRTVY --- ---
    WILDENBURY_SQ: skus tu balvenie, budes milo prekvapeny. vraciam sa k nej stale ked vyskusam nieco ine. skusal som teraz 15 a 17 rocne bowmore a balvenie u mna jasne vedie
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Dej pak vědět, jsem extrémně zvědavej.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Dneska prijde Bowmore, jen stihnout vcas vypadnout z prace :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    No gratuluju, to je jeden z tech povedenejsich omylu :) Jinak chutove existuji alternativy k temto whiskam, je jich dost, co poskytnou subjektivne adekvatni zazitek (2500+ per flaska), ale tu teplotu se mi uz nikdy najit nepodarilo.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Jojo, jeste vydrz.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: (a ja jim teda jeste nebudu psat ze sou dementi, treba ti poslou tu samou :))
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: tak ji od tebe klidne koupim :)
    MACHALIK: tyjo hlavne mi prislo uchvatny, ze i kdyz to ma asi 53% tak to NEPALI. jenom hreje. a este hrozne prijemne.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: No!! Tak to je dobra zprava! Ten bourbon je tez naprosto spickovej, ale je ze vsech tri nejchladnejsi v hube (neprijde ti, ze ta whisky je TEPLA?) a prece jen proti tem ostatnim lehce vykradenej. Ta sherry je naopak uplnej ohnostroj, ma vrstvy a vrstvy a nejvyssi subjektivni teplotu, ale ta portska je blizko. Tu jsem si v roce 2007 koupil jako prvni jako tip od kamose a uplne jsem se z ni pochcil.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    2,5 tisice.. Jestli bude hnusna.. Uff.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Muhehe :)

Okej, jdu to zkusit - objednáno.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: tyjo s tim adrbegem je to divny - jejich 10yo je to nejkourovejsi co jsem doted zkusil
    corryvreckan byl akorat silnejsi, ne kourovejsi
    s tim karamelem a marcipanem u bowmore je to trochu picovina - vsechny bowmore co jsem doted mel byly hodne kourovy, ale daleko jemnejc, komplexnejc a prijemnejc nez ten 'brutalni' ardbeg. takze jestli tam pisou neco takovyho, je to jenom nadstavba na typickou bowmore kourovitost

vem ten bowmore, zvlast jestli ti poslou (jako me) jinou a lepsi flasku nez si objednas :)))
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Podle toho nekupuju, dam spis na doporuceni a reference, ale vetsinou to sedi, fakt.

Vzdycky jsem se smal jiznim svahum a zkvašeným žábám s podtónem jahodového sena, ale u ty whisky to tam fakt cejtim. Treba jód je u Lapha tak signifikantni, ze snad i po vykloktani kyselinou bych to tam jasne cejtil :)

No.. Tak bowmore jo.. Tak asi mozna jo, mno.
    STQ
    STQ --- ---
    (akorat jsem si toho teda vsiml az ted rano kdy uz je kus flasky pryc :))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam