• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ:
    STQ:

Vy jste za víkend žahli tu hypernovu??? Hovada!
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: jj, ta uz je vypita davno :) i bowmore je pryc...smutnej pribeh...:)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Já jsem hrozně zamával s tou hypernovou :(
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Óóóó, tak to je rychlost :) Na to, že ti to ze začátku nechutnalo :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    DEMONOFANARCHY: Mimochodem, co ty a Campari, jak vám to jde? Já si právě udělal úplně luxusní se sodou, nějak jsem trefil správnej poměr limety a ledu: super. K tomu Bond - nedělní večer, jak má bejt.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: .. STQ: Hm, aha, tak to ja čtvrťáka Laph jako muzu, ale je to tak hranice jodu, kdy mi to jeste nevadi :)
    STQ
    STQ --- ---
    (stejne tak laphroaig)
    STQ
    STQ --- ---
    (lagavulin mi nechutnal zadnej z tech tri co jsem mel, nejak mi to prijde moc stiplavy, jodovy a ne moc dobry)
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: mels normalni ardbeg 10yo? me se docela osvedcilo mit ho doma furt (pac neni moc drahej) a k tomu bowmore a podle chuti to stridat...
    machalik ma pravdu v tom, ze kour je zajimavej nazacatku, kdy je novej a je to uplne jiny piti nez 'obycejny' whisky, ale pak to zacne bejt trochu nuda...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Ten Bow za 275 liber bude jiste moc dobrej, buh mi pomahej, abych takovy prachy nikdy nepromrcasil za flasku chlastu :)

Ale ten Lagavulin me zaujal..!
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Já o ničem takovým nevím, ale jsem si celkem jistej, že to existuje. Koukni tady na ty Bowmore zhruba od 100 liber nahoru, nebo konkrétně třeba na tuhle 25 yo. Ta dokonce vypadá, jako by měla završit tu triádu takovou drahou tečkou nakonec. Zase je ale slabá. Nebo tenhle Lagavulin 12 yo CS bude jistě kouřovej. Taky mě zaujal tenhle Bunnahabhain 16 yo, ale nevím, jestli bude kouřovej.

Obecně mi ale přijde, že ta fascinace kouřem je u každýho jen přechodná. Ten kouř je zvláštní, ale časem mi přišlo, že všechno tak trochu unifikuje a vysloveně jsem začal vyhledávat whisky bez kouře. Dneska to mám tak 3:1 pro nekouřový whisky na počty flašek.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Nema.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jsem zmatenej. Bowmore je fakt lahodnejsi, nez hypernova :) Nechci rikat lepsi a horsi, nekdy mam chut na to a nekdy na tamto a nekdy na limonadu.. Ale kdyby Bow mel o malicko vic koure, ale ne zas o moc, to by bylo zradlo .. Existuje neco takovyho? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak co, Kocoure, uz je mas?
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    Včera a dnes jsem dostal zakázky o které jsem usiloval, taková náplast na zimní a jarní průšvihy, tak jsem šťastný a i když nebude čas tak se ozvu dojedu a ochutnám :)
    Mimochodem jsem předevčírem v noci dostal chuť na panáčka, místo bowmore jsem načal (po cca 3 měsících) Laphroiag 10y a u druhé sklenky mi došlo, že mi nepřijde jódová a slaná. Prostě jsem si zvykl a chutná mi už bez zkřivení "huby". Moc se těším na ty novinky !
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    WILDENBURY_SQ Ahoj, já jsem z P10, ale neboj, dojedu si, napíši tel a mail do pošty.
    KOCOUREK
    KOCOUREK --- ---
    Já se omlouvám, za prvé za docházku :) za druhé za placení- Měl jsem šílený týden, tak jsem tu nebyl, jsen jsem ve středu četl mail od Machalíka. Platím v pondělí, dnes jsem nestihl.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: No ale kouř s jódem.. (Hodně jódu).. Já zas vytřenou lékarnu úplně nemusim; quarter je tak akorát, ale víc by me asi rozcilovalo. Nicméně vochutnal bych trochu rád, abych si to dokázal představit a nezkresloval si to. Třeba až pojedu do toho Maďarska, stavim se v Brně.... :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nevěřím, že cokoli má víc kouře než Laphroaig Cask Strength.

A ty moje tipy na lepší jsou vesměs nebow style. Ta Bowmore je v těch kouřovejch asi můj momentální vrchol. Snad jeden, takovej lehce navoněnej, bych měl.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    A mam vazny obavy, ze po Supernově mi vse prijde totalne smokeless, jak mi to otupi hubu :) Uz dnes mi to nepripada tak hrozne smoky jako vcera, k vecernimu cteni si musim dat neco sofistikovanejsiho, jinak se ze me stane fakt zombik prahnouci pouze po kouři..
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jinak ja jsem ze Supernovy uplne unešenej. Presne to, co jsem hledal, respektive co mi v mym repertoaru chybelo - kouř. Hrozne moc kouře. Kapalna slanina. Strasne moc kouře, jemná slanost a kouř, uaaaah! Jako nic vic tam neni, ale ja tam ani nic vic nechci :) Pro me idealni zalezitost, kdyz jsem primitivni zombik, co chce smoookeeeeee...

Co se filozofickych chvil tyce, furt u me vede Bow. A do budoucna by me zajimaly Machalikovy tipy na neco Bow-style, ale prej jeste lepsiho :) Nicmene špetka koure tam bejt musi za vsech okolnosti!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam