• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Takže konečně testována Hammer Head.
    Známkovat jako ve škole, dal bych lepší trojku.
    Hodně mě ovlivnilo to, že jsem whiskey delší dobu nepil a že jsem navykl spíše na rumy, které jsou takové jemnější.

HH mi tedy přišla ostřejší a trvalo, než jsem alespoň trochu na whiskovitost navyknul. Pak se zdá celkem jemná, nijak ostrá. Vůně mix nějaké parfemovanosti, lehce květiny, pak jakoby závan kůže a určitě tam cítím kouř.
    Jakože není špatná, ale vyslovený bestseller to pro mě není.

Za cenu na bestdrinks bych nákupu litoval, díky Maneu a ceně o třetinu menší je to slušná koupě.
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. zdar, mam ted doporuceni na bourbon knob creek .. znate nekdo ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak po velké ožíračce teď v sobotu, kdy jsem s kámošem svědomitě porovnával Abdula, Lafrojg CS, Glen Elgin 16 yo a Springbank 1997 for Oddbins, musím říct, že ten Springbank je totální masakr.

Kdybyste někdo měli ještě šanci si ho sehnat, tak neváhejte, je to fakt vysoká liga.

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Ahh yeah, mozna jsem to neuvodil dostatecne "imho" :))

peas.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: ne tvoje posty ale ten jeden konkretni, kterej zacina 'To mi neprijde. Mne prijde, ze naopak...' :))

peace bro
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: ale me vubec nezajima, kdo ma pravdu, protoze tady pravda neexistuje, ani Murrayovy spaleny noviny nemusej bejt (nejsou) pravda. Ani se nehadam.

zjistuju informace od ostatnich. ZAJIMALO BY ME, co by na to rekl ten a ten a proc mu co chutna a nechutna, mmj. zatim nemam kdovijakej prehled, kdo ma jakej vkus, treba prave Machalik je furt takovej tajemnej a nepredvitalelnej.. Nevim, proc si moje posty zarazujes do krabicky "ofenziva a hadani a hledani pravdy"..
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: cyve todle neni soutez o tom kdo ma pravdu nebo nema - ja beru ze ti to chutna a prijde ti to dobry, ty ber ze me to nechutna, kolegove co to tu sledujou uz maj nejspis prehled o tom jakej mame kdo vkus a dokazou si z toho vybrat co potrebujou :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nechutná mi to. Je to řídký a nudný. Vemeš whisky a naleješ do ní vodu a piješ. To mě nějak nebere.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Zvlastni... Me velky voltaze nevadej, ani maly - ridim se chuti... Co je presne spatnyho na nizsi voltazi nez "rozmrazovač zámků"? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jestli to má 40 %, tak bych to ani nepil.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: To mi neprijde. Mne prijde, ze naopak nechteli bejt napoprve prehnane originalni a nebo si hrat s necim, co treba vykrystalizuje az casem.. Takze vyuzili zakladni chute. A ja to beru, malinko kouře, celkem vyraznej dub, celkove hodne jemny piti. Good, vypalovaku tady mam spoustu..

Jsem zvedavej, co by na to rekl Machalik.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STQ: a tak to raději zazdili někde ve velkoskladu:) Accepted.
    STQ
    STQ --- ---
    BRUKEV: s procentama to nesouvisi, bowmory co mam nejradsi maj kolem 43% a jsem stejne zvyklej je pit s ledem, bez kouli pro me znamena ze ta whisky nema zadnej napad nebo pointu, nevim jak to jinak popsat...proste jak kdyby to delali poprve a este uplne nevedeli co delaj a podle toho to dopadlo...
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STQ: To, že nemá koule teoreticky souvisí s tím, jestli si ovládnut Machalíkem, nebo ne:) Bo jeho tipy jsou whisky, které nejdou pod 50 voltů. Pokud si tedy kupoval whisky dle jeho rad, jsi zvyklý jen na supervoltáž. Pak ti nutně cokoliv slabšího přijde bez koulí.
    Mně whisky 50 a výš nechutnají, jsou na mě moc silné. Proto se dokážu radovat i ze slabších whisek a mám tak širší záběr (i co do jiného alkoholu).
    Nicméně Hammerhead ještě nedorazila, takže jsem zvědav na mé hodnocení.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Fuj, black label??? radsi panak tohodle, nez galon black labelu..
    STQ
    STQ --- ---
    ja po vikendovym poctivym testovani muzu rict ze Hammerhead pit ve vetsim mnozstvi nemuzu
    neni to uplne spatny piti, ale chybi mu sofistikovanost a rafinovanost skotskejch whisky, nejak nedokazu rict co (jesti vubec neco) tim basnik chtel rict...a nema koule. za ty prachy si radsi koupim treba JW Black Label nebo Ardbeg 10yo. skoda ze v tom asi nebudou pokracovat, za takovejch 20 let by to mohli slusne vyladit...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    VONTRIX: Takze kourovy ti asi moc nechutnaj? Spis jsi na jemnejsi chute.. To moc neporadim, respektive.. Hammerhead :) Myslim, ze za tu cenu rozhodne neurazi, spis potesi.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: A vubec, srovnavat procházku s taliskerem, tfujtajbl...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Takze jsou tu dojmy z Hammerheadu. JE DOBRÁ. Skoro bych rekl moc dobra za tu cenu. Hlavni chut bych popsal jako... Českou :) Ja to tam proste cejtim, nemuzu si pomoct, i ve vuni. Je jemňounká, smetanoidní. Dalsi vec, ktera me moc potesila, je kour. Malilinko tam je, takovej zavan, jako kdyz projdete kolem reznictvi. Takze ji muzu pit :)

Zadnejma pišišvorkama neoplyva, proste typicka whisky chut, jemna, se špetičkou kouře, v hubě nechává takovej hezkej sametovej pocit. Zadnej vyraznej dojezd, pretrvava lehka whisky chut, zadny spaleny noviny ani dehtovana lana s kanapem :)

Takze ostuda se nekona, jen jsme se STQem špekulovali, jestli jako vytočej nalezeny sudy a šmitec, safra, takova skoda.. Meli by to rozjet znovu, honem prodat zasoby, udelat reklamu a za dvacet let ji tu zas mame :)

Mel by ji ochutnat i Machalik, jsem zvedavej, co na ni rekne (pro me je dost nevyzpytatelnej, nedokaze zkousnout taliskera, ale obarvenej hnůj s lihem na červeno mu chutna az si mlaska...:) Maneo sidli v Brne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam