• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • Přišli jste skrz odkaz na příspěvek, který již neexistuje.

• diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    FANAE
    FANAE --- ---
    PATEJL_CZ: Já tu mám, jako člověk co s whisky začíná, Laphroaig a Highland Park, Laphroaig mi sedí trochu víc, ale ten Highland Park asi docení víc lidí protože je takovej jemnější:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Jura mi přijde... že smrdí. Má tam jakejsi med v sobě nebo co a spíš mi to vadí než chutná. Je to jedna ze dvou whisek, se kterejma mám problém. S Lafem CS možná i třetí.
    WOJTYLA
    WOJTYLA --- ---
    PATEJL_CZ: pro neznalce doporučuju Edradour kterej jsem sem házel, je to sladší a chutvě velmi zajímavý...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MAZDA: Mne dobrej konak moc hezky voni a "docela mi asi mozna chutna", ale kvuli tomu za nej nedam penize, za ktery muzu mit dobryho wizoura.

PATEJL_CZ: S tim laphem QC fakt neudelas chybu, i kdyz je to takovej "jodovej dryják", snad vsichni se tu na nem shodnem :) Je to nejak hrozne poladeny a dava to smysl i s takovejma grádama, jsem teda zvedavej na CS.

Ja bych jako druhou lahev za litr koupil Jura prophecy, na cemz se vsichni uz asi tak uplne neshodnem, takze budes muset nakonec vybrat sam.. :)
    PATEJL_CZ
    PATEJL_CZ --- ---
    MACHALIK: Chystám se nakoupit Laphroaig Quarter Cask v EC - jednu pro sebe, jednu jako dárek. Vzhledem ke zde uváděným zkušenostem věřím, že nezklame. Navíc ta cena je opravdu výborná, že se mi tomu skoro nechce věřit.

Když už nakupuji v EC, neměl bys nějaký tip na whisky, kterou by stálo za to v EC koupit, v ceně kolem 1.000 Kč? Ideálně něco, co docení i člověk bez velkých zkušeností (spíše bych preferoval něco méně silného).
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: No, je pravda, že jsem sám byl překvapený tím, že sice nějakou chuť tam cítím, ale nebyl jsem za boha schopen ji identifikovat, narozdíl od whisky.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MAZDA: Ardbeg supernova je super(nova)! :)

Ale cognac ... Bleh, casto moc penez a malo muziky.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    BRUKEV: Nového... Vlastně ani nevím, jestli tu už o ní proběhla řeč, ale co mě fakt nadchlo, byla Ardbeg Supernova ;-) Ale ani cognac Patrick Peyrot Heritage nebyl zlý. Jen v něm není tolik cítit chuť, jako v těch whiskách. Ale možná jsem se do toho ještě nedostal.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    To tu nikdo nepije nic nového? Já teď koupil po známosti Zacapa 23, litrovku za luxusních 900 kč. Ale upřímně, asi mi vyhovují více méně tělnaté rumy. Jsem rád, že ho mám, je opravdu dobrý, ale potřebuju ho něčím říznout. Takže zatím šmakuje nejlíp na plátku limety.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Takže konečně testována Hammer Head.
    Známkovat jako ve škole, dal bych lepší trojku.
    Hodně mě ovlivnilo to, že jsem whiskey delší dobu nepil a že jsem navykl spíše na rumy, které jsou takové jemnější.

HH mi tedy přišla ostřejší a trvalo, než jsem alespoň trochu na whiskovitost navyknul. Pak se zdá celkem jemná, nijak ostrá. Vůně mix nějaké parfemovanosti, lehce květiny, pak jakoby závan kůže a určitě tam cítím kouř.
    Jakože není špatná, ale vyslovený bestseller to pro mě není.

Za cenu na bestdrinks bych nákupu litoval, díky Maneu a ceně o třetinu menší je to slušná koupě.
    LOOP_ONE
    LOOP_ONE --- ---
    PETER_PAN
    PETER_PAN --- ---
    ALL: .. zdar, mam ted doporuceni na bourbon knob creek .. znate nekdo ?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jinak po velké ožíračce teď v sobotu, kdy jsem s kámošem svědomitě porovnával Abdula, Lafrojg CS, Glen Elgin 16 yo a Springbank 1997 for Oddbins, musím říct, že ten Springbank je totální masakr.

Kdybyste někdo měli ještě šanci si ho sehnat, tak neváhejte, je to fakt vysoká liga.

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Ahh yeah, mozna jsem to neuvodil dostatecne "imho" :))

peas.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: ne tvoje posty ale ten jeden konkretni, kterej zacina 'To mi neprijde. Mne prijde, ze naopak...' :))

peace bro
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: ale me vubec nezajima, kdo ma pravdu, protoze tady pravda neexistuje, ani Murrayovy spaleny noviny nemusej bejt (nejsou) pravda. Ani se nehadam.

zjistuju informace od ostatnich. ZAJIMALO BY ME, co by na to rekl ten a ten a proc mu co chutna a nechutna, mmj. zatim nemam kdovijakej prehled, kdo ma jakej vkus, treba prave Machalik je furt takovej tajemnej a nepredvitalelnej.. Nevim, proc si moje posty zarazujes do krabicky "ofenziva a hadani a hledani pravdy"..
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: cyve todle neni soutez o tom kdo ma pravdu nebo nema - ja beru ze ti to chutna a prijde ti to dobry, ty ber ze me to nechutna, kolegove co to tu sledujou uz maj nejspis prehled o tom jakej mame kdo vkus a dokazou si z toho vybrat co potrebujou :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Nechutná mi to. Je to řídký a nudný. Vemeš whisky a naleješ do ní vodu a piješ. To mě nějak nebere.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Zvlastni... Me velky voltaze nevadej, ani maly - ridim se chuti... Co je presne spatnyho na nizsi voltazi nez "rozmrazovač zámků"? :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jestli to má 40 %, tak bych to ani nepil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam