• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Zkousel jsem

Suntory Yamazaki 18 Year Old : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-2941.aspx

A dobry. Lec temer bez koure a za tu cenu bych si ted vybral jinou, ale rozhodne me neurazila nebo nelituju, ze jsem ji ochutnal.

Ta chut je neco ouplne jinyho, nez jsi (asi) zvyklej, na to se priprav.
    STQ
    STQ --- ---
    Jo a kamos jede ted o vikendu do Irska a muze mi neco privezt - je neco co stoji za to?
    STQ
    STQ --- ---
    Kluci zkousel nekdo z vas japonsky whisky? A jestli jo, tak mate nejaky doporuceni?
    Docela jsem se ted prepil skotskejch kourovejch a mam experimentalni naladu, konkretne me lakaj tydle dve veci:
    Nikka from the Barrel : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-2928.aspx
    Suntory Hibiki 17 years old : Buy Online - The Whisky Exchange
    http://www.thewhiskyexchange.com/P-2923.aspx
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Konečně jsem koupil http://www.gastroklub.cz/detail/diplomatico-reserva-exclusiva-12-anos-0-7-l-ru402-1/

Hodně často se na diskuzích řeší, co je lepší, zda Diplomatico nebo Zacapa 23 y.o.
    Za mě Zacapa, Diplomatico je dobré, sladké, dost silné, ale Zacapa je kompaktnější, jakoby "krémovitější".

Nicméně mám brouka v hlavě. Na heureka.cz se hádají dva recenzenti. Jeden upozorňuje, že i tyto lahve se začínají pančovat a pozná se to tím, že není korkový špunt a volné hrdlo, ale šrubovací špunt a v hrdle ta "plastová věc", přes kterou to prodéká. Druhý mu oponuje, že je to fáma, protože žádná plastová věc se do Diplomatica nedává. Já ji tam nicméně mám a proto mi hlodá v hlavě červ, zda nepiju nějaký blaf.

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jsem nechtel zpusobit.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: OK
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: vidim to podobne jako Machalik - whisky je pro me soukroma/intimni zalezitost, po barech nechodim, mluvit o ni mi prijde zbytecny a uzit si ji dokazu nejlip sam v klidu ve svym kresle s dobrou knihou. plus to co by me zajimalo se do tydle cenovy kategorie nevejde a to co se do ni vejde pak stejne pit nebudu neb to budou patoky, takze za me urcite ne.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Posledne, kdyz jsem tam byl, tak jsme si super pokecali (jak s prateli tak s lidma, co to tam vedou), byla tam fakt prijemna atmosfera. Panaky maji za dobrou cenu. Ten clovek v kiltu a dudama, co vykladal, byl fakt vtipnej a byla s nim celou dobu prdel, takze pro me je to pridana hodnota. Bar je moc hezkej a samozrejme nekurackej.

K tomu je obsluha vstricna, neni problem cokoli ochutnat (semtam je nejaka specialita na ucet podniku, kdyz jsem si tam vybiral flasku, prisla me o par stovek draz, nez na netu, ale mohl jsem ochutnat nejakejch 5 piti v dany cenovy relaci a pozadovany charakteristiky - kourova). Prislo mi to dost pohodovy a nijak jsem nestradal tim, ze nepiju lahve za 3k+, ochutnal jsem spoustu "levnejsich" a presto dobrejch whisky a hodlam v tom pokracovat, vybrat si flasku za 5 litru a holedbat se tim, jak je to dobry a jak jsem rozumne investoval mi neprijde jako moc velky umeni... Ochutnat 10 wizouru s kamosema a prijemnejma lidma v hezkym prostredi mi naopak prijde docela vpohode.

Takze bych to uzavrel, pro tebe to neni, stejne jsi asi tisic kilometru odnekud z prdele, takze se nezucastnis tak nebo onak a ja se ptam na pravy opak - zucastnil by se nekdo? - posta.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Tak to ja budu. Ty ses s majitelem kamos nebo o co jde?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Okay, pij v klidu doma.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Za predpokladu, ze si muzes navolit jen whisky za 1500+ flaska a budes mit vodu zdarma na zapiti, tak je to cista nula oproti piti doma v klidu bez picicaren (prednasky, dudy a kilt mam obtize vnimat jako pridanou hodnotu). Ve skutecnosti ale tak nejak tusim, ze zaplatit 800 a pak zahnout pul flasky Midletonu (3000) nebo Blue Labelu (6000) nebude mozne, nehlede na to, ze deset panaku stejne nikdo neda, po nejakych peti sesti se chuti zacne stmivat. Ve vysledku si spis predstavuju neco skryte moderovanyho, vsechno 40 %, whisky v prumeru okolo 800 flaska s par excesama na 1500, coz je drahe.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Levny to je. Panaky si mozno navolit, nechat se prekvapit, vzit to po destilérkách, nebo si rict jen o kouřové (=ano, muzes si zvolit flasky nad litr, ja budu teda premejslet spis o tom, co chci ochutnat, nez o cene)

Suma sumarum, 400 ml whisky v baru, s vykladem, obcerstvenim (nejaky prosciutto a pecivo)... Za 800 Kč. Co je na tom draheho, unika mi neco?
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Cece to neni zrovna levny... budou aspon vsechny flasky nad litr? Ne ze by to byla moje starost.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Je tu moznost udelat whisky ochutnavaci seanci. V jednom dejvickem hrozne prijemnem whisky podniku.

Marpek Whisky
    http://www.marpek-whisky.cz/

Maj tam spoustu wizouru, za prijemne ceny, vyborny limonady (VYBORNY) lahev za 39 Kč a je moznost tam udelat soukromou ochutnavku pro uzavrenejsi spolecnost. Cena je 800 Kč za 10x 0,04 l panak, s vykladem, komedie s dudami a kiltem, mapou, se vsim vsudy proste. Panaky si mozno navolit, nechat se prekvapit, vzit to po destilérkách, nebo si rict jen o kouřové... Vstricny pristup, ferova cena, ja tam byl a moc se mi tam libilo.

Asi bych tam v dohledny dobe neco mensiho rad usporadal, optimalni pocet lidi je tak treba 6 - 8.

Zatim nas je tak 3 - 4. Chtel by se nekdo pridat?? Treba STQ to ma vylozene kousek a nemel by na takovy akci chybet :)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Znate nekdo Smokehead?
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    BRUKEV: Pod to bych se asi podepsal.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MAZDA: co ji dle mě sráží, je fakt, že pro tuzemského konzumenta je hůře sehnatelná a cenově lehce nadsazená. Respektive cena je poplatná věku, ne tak kvalitě chuti.

WILDENBURY_SQ: tak ty jsi měl asi tu chutnější půlku flašky:) Já včera dojel poslední kapky a definitivně jsem tomu dal jako ve škole hezkou trojku.
    STQ
    STQ --- ---
    MAZDA: potkali, vypili, zadnou zasadni stopu to nezanechalo. v tyhle cenovy kategorii si porad radsi koupim JW Black Label nebo Ardbeg 10yo
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Mno, hlavně, proč by měla být např. jako Laphroig, že ano? Nemluvě o tom, že dost pochybuju, že na konci těch 80. let tu bylo nějaké zásadní povědomí o tom, jak z toho případný Laphroig udělat :D
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jj, me to taky mile prekvapilo :)

Nekdo vytyka, ze nema koule, ale me prave prijde v poradku, ze jedina ceska single maltka nezacala zostra a je spis jemna, protoze jinak by to dopadlo fiakrem... Neverim, ze kdyz nekdo jinej nez Laphroig smicha ostry a specificky chute jako dehet, kour, jod a lekarnu, tak z toho bude neco pitelnyho.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam