• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Příští víkend budu v Brně na Fenixconu, možná by mi vyšla chvíle i na návštěvu nějakého baru dobře zásobeného whiskou - jeden nebo dva panáky něčeho zajímavého by se jistě vlezly. Mám dojem, že jste se tady o nějaké takovém podniku bavili, kde to přesně je?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Netusite nekdo, kde bych mohl sehnat RX Bourbon? Chtel bych ho jako darek, ale obavam se, ze se uz nevyrabi... Poradil by prosim nekdo?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: Jo, v Marpeku jsem pecenej varenej, tak zkusim. I kdyz mozna uz jsem zkousel a jen si to nepamatuju, se taky stava obcas... Se clovek zaposloucha do Pekyho silenejch historek, do toho prijde jeho mama, zname.. :))
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    WILDENBURY_SQ: Včera jsem měl v Marpeku v Dejvicích Longrow 'CV', je to jedna ze tří značek, které vyrábí palírna Springbank. Jestli ti chutná Ledaig, tohle by ti taky mohlo vyhovovat - je v něm trochu ledaigovské "pryžovitosti", navíc ještě taková podivná slámovitost - úplně mě nadchl, doporučuju vyzkoušet dokud tam mají lahev :-)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Jezisi me strasne chutna ten Ledaig. Obycejnej 10 yo. Lahev je k sehnani za pomerne solidni penize... Cas ukaze, jestli tenhle kousek zacne utocit na (u me obligatni stalici) Laph QC.
    YOKY
    YOKY --- ---
    Brňáci, pokud byste měli zájem, dnes ve 20h probíhá ve Whisky Baru Valevil, řízená degustace Single Malt whisky. Pečlivě jsem vybral tyto vzorky:
    - Speyburn Bradan Orach
    - Glenmorangie 12 Y.O. Nectar D´OR
    - Macallan 17 Y.O. (1989) Murray McDavid - Independent bottling
    - Hazelburn 12 Y.O.
    - Kilchoman 2010, Winter Release

Máte-li zájem, volejte 774 836 462, v opačném případě se omlouvám za OT :). Budu se těšit.
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    STEPNI_VLK: To chápu :-). Sám jsem tam ale jednou nakupoval a vše proběhlo v pořádku. Lahve jsem vyzvedával osobně v jejich prodejně - ta sice leží u Libeňského mostu, v sousedství několika podezřelých autobazarů (zřejmě již léta nefunkčních), ale uvnitř mají čisto a pořádek. Personál je teda totálně neoochotnej a nepříjemnej, ale cena to vyvážila ...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    MALEJ_EJCKA: Mě by asi děsil (a moc důvěry nevzbuzoval) už jen ten název webu..
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: Kdyz je flaska na TWE levnejsi nez u nas a nebo neni jinde k mani, tak se vyplati ji tam koupit, sure thing cpt. Obvious :)

Nechme na kazdem soudruhovi tuto narocnou kalkulaci nakladu.
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    WILDENBURY_SQ: No myslím, že TWE se vyplatí opravdu jen tehdy, když lahev nemají u nás: asi nejlevnější obchod je www.aaanapoje.cz. Jak jsem o zběžně porovnával, ceny mají o 5-10% nižší než na TWE a výběr oficiálních plnění je dost slušný. Ale whisky méně známých palíren, speciální edice, single casky ani archivní lahve tam samozřejmě nemají.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Takhle: ja na to nespecham a pit vesmes co mam. Na druhou stranu, kdyby se s tim nahle roztrhl pytel, nemam problem si flasku dve objednat hned.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Na kdy to tak vidíš? Listopad, prosinec? Mám kámoša, co by možná taky něco vzal.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Resp. ja mam prava od tebe, takze urcite mas.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Pis se na nastanku, prava myslim mas.. :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    WILDENBURY_SQ: Já bych tam když tak vzal nějaký vermuty.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Hlavne taky ty specialnejsi veci, ktere tam obcas jsou vyrazne levnejsi.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    .. Pokud se casem nasbiraj nejaky dalsi lidi, objednavka z TWE se stale muze realizovat, ja nakonec kupuju jednu lahev Ledaiga z ceskyho kramu, ale casem bych asi i neco poobjednal z TWE.
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    KEVIN182: No můžeš si objednat přece přímo z thewhiskyexchange.com. Do ČR je sice poměrně drahé poštovné, ale při nákupu lahve z roku 1962 to vždy bude v porovnání s cenou samotné whisky nepatrná částka :-).
    KEVIN182
    KEVIN182 --- ---
    Zdravím,

nevíte náhodou o webu, kde by se dala vybrat whisky dle roku (konkrétně 1962)? Aby na lahvi byl příslušný ročník? Např. v cizině: http://www.thewhiskyexchange.com/Vintage-1962.aspx

U nás jsem našel jen: http://vinoteka.dios.cz/katalog.php?FILTR_VYHLEDAVANI%5B4%5D=65&KATALOG_SKUPINA=0&book=1 ale jsou tam jen vína a koňak.

Mám pocit, že jsem něco takového kdysi viděl, ale už si nevzpomenu :/ díky moc!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam