• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    STQ
    STQ --- ---
    SONNY1344: zkusenosti mam, zasadni dojmy ve me nezanechala, urcite ji nepovazuju za must-have. kdyz ji vynechas, o nic neprijdes.
    STQ
    STQ --- ---
    MALEJ_EJCKA: pro me tu byly zajimavy dve veci: zaprve doporuceni novejch whisky, ktery jsem jeste nepil. ty jsem nutne bral v kontextu toho, kdo zrovna doporucuje (a machalikovy doporuceni se jevily jako nejlepsi, neb davany s nejvetsim rozhledem a prehledem). a zadruhy doporuceni jinejch, alternativnich piti. postupne jsem si oboje dal do kontextu se svoji zkusenosti a svejma preferencema a uz zhruba vim, s kym se muj vkus kreje, s kym ne a kdo mi rozsiri obzory.
    z prispevku ktery tu probehly po vasem setkani se mi obzor nijak zasadne nerozsiril (coz ale muze bejt tim, ze pritelkyne nepije a slepy ochutnavani povazuju za nesmysl, protoze zazitek z whisky je pro me komplexni a zahrnuje i tu flasku a pohadku kolem ni).
    naopak se mi zda, ze jak machalik postupne uticha (asi pije neco jinyho?), wb_sq tu zacina jet nejakej neprijemnej, z myho pohledu trochu pubertalni 'jediny co je zajimavy je kour a raselina a vubec, naserte si' styl kterej mi moc nesedi (a rozhled nebo prinos v tom nevidim uz vubec zadnej).
    treti vec pak je, ze se postupne sam orientuju (kdyz zrovna nejsem v zimbabwe) na komplexnejsi, tudiz i v mistnim kontextu drazsi whisky, ktery se tu neprobiraj temer vubec, z cehoz jsem trochu smutnej, ale muzu si za to asi i sam, neb jsem nesdilel co jsem vypil. to ale napravim, jakmile budu zpatky v cechach a u svejch zasob. do ty doby nemam co jinyho sdilet nez zazitky z mistnich asijskejch patoku...ktery ale verim ze taky muzou bejt prinosny, neb ne vsichni sedej na prdeli doma :)
    SONNY1344
    SONNY1344 --- ---
    máte někdo osobní zkušenosti se Springbank? označil byste ji někdo jako must have?

je to jedna z posledních značek, co jsem chtěl vyzkoušet, ale.. nějak si nejsem uplně jistej

jinak se za měsíc vracím ze Skotska do Čech a mám v plánu přivézt poměrně dost lahví, kamarádům, strejdům co mě pro změnu zásobovali dobrou slivovicí a tak.. a nejspíš to udělám tak, že pijákům whisky koupím Laphroaig QC a nepijákům Glenmorangie Lasanta
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Podívejte se, pánové, diskusi ještě stále velím já a mně osobně nepřijde nic z doposud proběhnuvšího jako vyloženě mimo její rámec. Pokud by se tak stalo, zajisté byste to zaregistrovali, nemějte strach. Máte-li nějaké osobní problémy, vyříkejte si je prosím v poště a netahejte mi je sem. Navíc bych vás rád poprosil o trochu více tolerance k jinakosti druhých. Všichni nejsme stejní a právě díky tomu je alespoň paleta zdejších příspěvku barevnější, což - jak myslím - není na škodu.

Děkuji za pozornost a kvalitnímu chlastu zdar!
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    STQ: Osobně mi tenhle rozkol, na kterej upozorňuješ, moc nejde na rozum. Samozřejmě chápu, že vás nebaví číst x-tej příspěvek, v němž se dohadujeme, kdo kdy má kam přijít a jakym způsobem budeme degustovat. Jinak ale náš následnej "výstup" byl věcnej, týkal se whisky, toho co nám šmakovalo a co novýho jsme ochutnali (ano, s tasting notes jsme se moc nepochlapili, přiznávám).

Každopádně si myslím, že debaty na témata "ochutnávání naslepo" či "jakou whisky objednat své přítelkyni" by tohodle klubu mohla patřit.

Já osobně jsem byl až nemile překvapenej, jak neočekávatelně jsem hodnotil vzorky ve chvíli, kdy jsem si nebyl jistej, co právě piju. Třeba můj oblíbenej Lagavulin mi naslepo přišel vlastně jen lepší rašelinovej průměr. A stejně tak jsem už několikrát řešil obtížnou otázku, co objednat nepijačce whisky, která se s náma vydala na společenské popíjení.

Prostý výčet oblíbených whisky toho či onoho pijáka je bezesporu zajímavý, ale výsledný vjem je přece dán řadou dalších faktorů (jaký profil mi obecně vyhovuje, kolikátý panák právě piju, jaké typy whisky jsou v degustační trase, v jakém pořadí je koštuju, co k tomu jím, ...) a mě by přišla škoda se o této společensko-degustační rovině vůbec nebavit :-).
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: neboj, to vyresi image tajemnyho gentlemana ktera ji chybi u tebe ale nikdy ti to nerekne ;)
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    No vidite, jak jsme se krasne domluvili. Nejvic ji chutna asi Quinta Ruban, ale s cizákem asi pit nepujde.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: tak ty ted aspon vis, ze az pojedes do zimbabwe, mas si pribalit flasku. a ja se dozvedel, cim mam opit tvoji pritelkyni az budes v zimbabwe...coz je vlastne taky zajimava informace. takze to klidne rozepis, zaclo me to zajimat.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Takze tenhle to byl, ted uz jsem si vylucovaci metodou pomerne jistej.

Octomore 2/140ppm Whisky - Heavily Peated Islay Scotch Whisky by BRUICHLADDICH Distillery
    http://www.bruichladdich.com/the-whisky/peated-whisky/octomore/octomore-2-140ppm-whisky
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Nene, to neni on, je to mala lahev, siroka a nizka. Az tam priste pujdu na panaka, dam si jendoho a napisu k tomu i nejaky info...

Z bruichladdichské palírny pochazi ten Octomore (taky nedam ruku do hovna, ktery presne to byl, zjistim) a byla to vazne sila. I po tech xy panacich, co jsem v sobe mel, muzu smele rict, ze to bylo propracovanejsi, nez Supernova 2010 a presto hodne poctive nahulený (140 ppm myslim). Ale vic smyslnejsi mi to prislo, nejen "vyplachli jsme špírem udírnu" ...
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Naše cesty se konečně rozcházejí! Ani klub o whisce není ušetřen.
    Možná by šly dělat animovaný zájezdy do hospod s nějakým tím malým představením, aby byly spokojený i holky. Ještě to nafotit a dát na facebook.

Jinak ten bílej špiritus, co jste tam pili, byl asi Bruichladdich X4: http://www.connosr.com/reviews/bruichladdich/bruichladdich-x4-islay-spirit/quadruple-distillate/
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    STQ: Takovy to tajemny, zejo, osamoceny gentleman sedici v kozenem kresle dumajici u knihy nad sklenkou dobre whisky...

Sorry, to zas neni muj styl, deal with it.

Za posledni dobu jsem se od tebe dozvedel, ze v nejakejch divnejch koncinach sveta maj hnusnou whisku a ze vrcholem nekde v Zimbabwe je Johnnie walker. Taky ze uz hrozne tesis na dobrou whisku, az budes zpatky! A ze nekde maj dobry drogy. O zajimave lahvi ani slovo. To samy Machalik. Hm, je mi to taky uplne jedno uprimne, presto nejsem tajemny gentleman a tuhle prudu si nechavam od cesty.
    STQ
    STQ --- ---
    WILDENBURY_SQ: a ses si uplne jistej, ze nas vsechny zajima co pije tvoje pritelkyne? totiz me treba ani moc ne...
    za sebe bych byl vcelku rad, kdyby se to tu vratilo od nadsenejch reportu ze srazu pestitelu kaktusu k formatu kterej tomu predchazel. takovy to zajimavy povidani o tom co komu novyho chutnalo a proc...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Jj, jsi divnej, your bad + navic nas to nezajima :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    STQ: Si představuju ty organizační orgie spojený s kolektivní zábavou nad hádáním panáka, pečlivě předchystaným rozverným, ale blahosklonným barmanem, následuje report na internetu a vzájemný porovnání skóre--
    Jsem divnej, my bad.
    STQ
    STQ --- ---
    MACHALIK: proc?
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    EJCZKA: at si to chlapci nepřekombinujete
    EJCZKA
    EJCZKA --- ---
    MALEJ_EJCKA: jen pro příště dodávám, že update na kterým jsem se shodli:

koštuje se 6 palíren. Předem se ale vybere 10 s tím, že nám pak bude nalito jen 6 (a při degustaci nebudeme vědět o jakých 6 se jedná). Až po degustaci všech šesti a jejich bodovém ohodnocení se nám sdělí, kterých šest jsme pili a následně začneme přiřazovat.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Jsou chvíle, kdy jsem opravdu neskonale vděčnej, že nejsem z Prahe.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MJUGEN: Tvoje poprani mi teprve probehne, pomerne hlasite a prede vsemi, o carodejnickem vikendu.. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam