• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GALENIUS: souhlas, už to tu kdysi šlo. Za cenu Hammer Head jsou lepší whisky. Nicméně jsem toho názoru, že je povinnost tuto whisky ochutnat/koupit:)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Úprava včerejších dojmů. Hammer Head je dobrá, lepší průměr. Jemná, není v ní nic výrazného. Příjemné popití, popřípadě na zawhiskování při degustaci.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Dnes jsme ochutnali českou single malt whisky Hammer Head. Výborná, skutečně stojí za to ochutnat.
    Bohumžel nejsem až takový znalec, abych dokázal rozeznat tóny v chuti a vůni.
    Ale za sebe - květinová vůně s nádechem medu. Chuť nasládlá, trochu meruňky, v pozadí i trocha pepře.
    Jak ale říkám, nemám tak vycvičený jazyk.
    whisky online
    http://whisky-online.cz/index.php?act=131&txt=mark&ff=ce-hammerhead
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NOIZER: accepted, nemám s tím problém.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ja tohle treba ocenim, protoze jsem se take dopil plus minus do teto kategorie. Navic snad vsechno z uvedeneho se da celkem v klidu povazovat za kvalitni chlast (;
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BRUKEV: dik za upozorneni;) ja se zatim propil jen do tyhle cenovy kategorie, kupuju lahve za 500-1500 vetsinou, za vic jsem jeste nikdy nic nekoupil.. rozhodne jsem ti neminil nikoho urazet, ale tak jak nazev diskuze napovida (máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!), nikdo tu evidentne nestoji o tipy na flasky za 200.. a tohle uz jsou uchazejici whisky:) doufal jsem, ze by muj post mohl nekomu pomoci usetrit pripadne, nic vic za tim neni.. kdo ma tyhle veci rad, treba to oceni, a kdo je na lepsi, prejede to pohledem a pujde dal;)

vzdycky tady je system palecku, kterej mi ukaze, jestli tu lidi takovy informace chtej nebo ne;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NOIZER: Snaha úctyhodná, jen aby jsi si nenaběhl. Bo hláška "...ale to levnejsi a blend sracky ani opisovat nebudu..." zní zkušeně ve společnosti pijců blendů a levnějších whisky. Tady je celkem dost lidí, kteří mají mlsné jazýčky a kupují flašky od 1500Kč, tudíž se nad Tvou dobře míněnou radou a výše uvedenou hláškou jen pousmějí.

Nicméně snaha se cení, to zase jo.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jinak teda mluvim o makru na cernaku v praze
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    takze aktualni akce v makru (budu psat ceny s DPH):

vypichnul bych hlavne tyhle veci:

Auchentoshan Valinch 2011 limited release 57,5% za 604,-
    Talisker 10Y + 2 sklenice za 604,-
    Lagavulin 16Y 1197,-

dal pak maj:
    Glenfiddich 12Y 532,-
    Glenfiddich 15Y 883,-
    Glenfiddich 18Y 1137,-
    Oban 1028,-
    Glenmorangie 10Y 846,-
    Glenlivet 12Y 664,-
    Glenlivet 15Y 966,-
    Glenlivet 18Y 1209,-
    Bowmore darkest 15Y 1209,-
    Singleton 725,-
    Jura 10Y 688,-
    Cardhu 12Y 737,-
    Cragganmore 12Y 737,-
    Clynelish 14Y 809,-
    Glenkinchie 12Y 761,-
    Dalwhinnie 15Y 822,-

je toho v akci celkem dost.. jinak tam maj i dalsi veci samozrejme, ale to levnejsi a blend sracky ani opisovat nebudu:)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Jinak, když to půjde dobře, zkusím během víkendu udělat soupis lahví, co mám teď doma.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    NOIZER, CESKI: Jsem rád když ti, kteří byli osvíceni, nadále šíří pravou víru. 8-)))
    CESKI
    CESKI --- ---
    následuji Galenia a zdravím Vás :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Noví opilci, to je krása, takhle v létě :)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Zdravím, pánové (a případné dámy).
    Konečně jsem se rozhoupal hledat takovouhle diskusi a jsem rád, že se tu vyskytuje.

MJUGEN: koukám, Glen Turner 18y, tu mám taky doma. Přes tu se mi podařilo naučit na Whisky manželku. To byla taky krásná story. 8-)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Must read!!!!!

Domácí alkohol » Jídlo a pití » Fórum - votocvohoz.cz
    http://www.votocvohoz.cz/forum/jidlo-a-piti/163465-domaci-alkohol
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---

Asi si z nich za chvíli namíchám martini, když je tak vidím.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    NOIZER: V Makru (Brno) jsem teď byl a zaprvé tam moc toho dobrýho chlastu není, přeci jen je to takový to obecný gastro, a zadruhé to málo, co tam mají, nebejvá ve slevě.

Za mě tam stojí za to Lillet Rosé (Blanc i Rouge mají i jinde a levněji, ale Rosé jsem objevil jen v Makru) za 250 korun, dále není kupodivu špatnej Greenall's gin za 250, vyslovený překvapení, pak tam mají zelenej G'Vine, ale za běžnou cenu 675 tuším a občas mají Campari 1 l zlevněný na 300 nebo tak nějak. Jinak to ale kdovíjaká hitparáda není. Maneo je na běžný věci levnější a to i v případě, že Makro má akce.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    nazdar panove:) jsem rad, ze tu jede vlakno o kvalitnim chlastu:) kdyby byl zajem, jezdim ted casto do makra, tak muzu hazet ceny, co je tam ve vyprodeji/sleve;) na nejaky hromadny nakupovani pro cizi lidi prdim, uz jsem se v zivote poucil dost, ale rad vas budu informovat:)
    MJUGEN
    MJUGEN --- ---
    minulý víkend neplánovaná ochutnávka + závěr Laph QC

moje preference:
    1. Laph.
    2. Bruch.
    3. Bowm.

Edra. chutnala ženě a to je co říci :-)

MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Mimochodem, chlapi, možná budu mít na prodej whisku Penderyn Peated.

Koupil jsem ji předevčírem v Maneu pro kámoša za 965,- Kč, ale vykřivil se, tak mi tu zbyla. Asi se mi nechce dát za chlast o litr víc než jsem plánoval, takže ji asi přepošlu dál. Neměl by někdo zájem? Za stejnou cenu, je netknutá, ještě má kolek. Případně tu mám ještě Penderyn Aur Cymru za 995,- Kč, je mi jedno, kterou bych si nechal. Kdyby někdo chtěl jednu a ne druhou, prodám klidně Aur Cymru.

- http://www.eshop.maneo.cz/penderyn-0-7l-46-peated-single-malt-ean4341-skup2Zn1ak3Zn1ak1.php
    - http://www.eshop.maneo.cz/penderyn-aur-gymru-0-7l-46-ean4234-skup2Zn1ak3Zn1ak1.php

Občas se kupovat jinejm nevyplatí.

ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Takovým lahvím říká kamarád "poklad z potopené lodi" - nikdy nevíš, co tam bude, a nejspíše se další příležitost získat stejnou lahev nenaskytne :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam