• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    GOSHEWAN: No.... tou to začalo. Původně jako ochutnávky skotské. Dneska ten projekt běží už dva roky a hold se toho na to přibalilo trochu víc...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    MAZDA: Pointu whiskoteky bych cekal prave ve whisky.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    MACHALIK: Jo, whisky jsou dražší z toho důvodu, že tam bohužel nejsme dovozci, jen distributoři. Pointa tam je hlavně v tom koňaku, šampiku a vínu, kde jsme většinou přímo dovozci a ceny tomu odpovídají.

Jinak ano, projekt to není vysloveně můj, ale v zásadě rodinný.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MAZDA: Jen dotaz: není to zdaleka ani nejlevnější ani nejzásobenější ani nějakými raritami vybavený kšeft. Naopak, dle rychlého zhodnocení je to průměrně vybavený a o nějakých 30+ % dražší obchod než konkurence (Glengoyne 21 yo za 3400 tam vs. 2300 jinde - pro ilustraci). Jaká je tedy přesně pointa? Jestli je to tvůj projekt, tak sorry, to jsem z toho nerozeznal.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    Malý spam:
    Whiskoteka.cz pomalu spouští e-shop. Kromě whisky v něm jsou k nalezení vína, šampaňské, ale i koňaky. Třeba to někoho osloví.

Whiskoteka e-shop - whisky, šampaňské, koňak, víno
    http://www.whiskoteka.cz/eshop/
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    GALENIUS: souhlas, už to tu kdysi šlo. Za cenu Hammer Head jsou lepší whisky. Nicméně jsem toho názoru, že je povinnost tuto whisky ochutnat/koupit:)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Úprava včerejších dojmů. Hammer Head je dobrá, lepší průměr. Jemná, není v ní nic výrazného. Příjemné popití, popřípadě na zawhiskování při degustaci.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Dnes jsme ochutnali českou single malt whisky Hammer Head. Výborná, skutečně stojí za to ochutnat.
    Bohumžel nejsem až takový znalec, abych dokázal rozeznat tóny v chuti a vůni.
    Ale za sebe - květinová vůně s nádechem medu. Chuť nasládlá, trochu meruňky, v pozadí i trocha pepře.
    Jak ale říkám, nemám tak vycvičený jazyk.
    whisky online
    http://whisky-online.cz/index.php?act=131&txt=mark&ff=ce-hammerhead
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NOIZER: accepted, nemám s tím problém.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Ja tohle treba ocenim, protoze jsem se take dopil plus minus do teto kategorie. Navic snad vsechno z uvedeneho se da celkem v klidu povazovat za kvalitni chlast (;
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    BRUKEV: dik za upozorneni;) ja se zatim propil jen do tyhle cenovy kategorie, kupuju lahve za 500-1500 vetsinou, za vic jsem jeste nikdy nic nekoupil.. rozhodne jsem ti neminil nikoho urazet, ale tak jak nazev diskuze napovida (máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!), nikdo tu evidentne nestoji o tipy na flasky za 200.. a tohle uz jsou uchazejici whisky:) doufal jsem, ze by muj post mohl nekomu pomoci usetrit pripadne, nic vic za tim neni.. kdo ma tyhle veci rad, treba to oceni, a kdo je na lepsi, prejede to pohledem a pujde dal;)

vzdycky tady je system palecku, kterej mi ukaze, jestli tu lidi takovy informace chtej nebo ne;)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    NOIZER: Snaha úctyhodná, jen aby jsi si nenaběhl. Bo hláška "...ale to levnejsi a blend sracky ani opisovat nebudu..." zní zkušeně ve společnosti pijců blendů a levnějších whisky. Tady je celkem dost lidí, kteří mají mlsné jazýčky a kupují flašky od 1500Kč, tudíž se nad Tvou dobře míněnou radou a výše uvedenou hláškou jen pousmějí.

Nicméně snaha se cení, to zase jo.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    jinak teda mluvim o makru na cernaku v praze
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    takze aktualni akce v makru (budu psat ceny s DPH):

vypichnul bych hlavne tyhle veci:

Auchentoshan Valinch 2011 limited release 57,5% za 604,-
    Talisker 10Y + 2 sklenice za 604,-
    Lagavulin 16Y 1197,-

dal pak maj:
    Glenfiddich 12Y 532,-
    Glenfiddich 15Y 883,-
    Glenfiddich 18Y 1137,-
    Oban 1028,-
    Glenmorangie 10Y 846,-
    Glenlivet 12Y 664,-
    Glenlivet 15Y 966,-
    Glenlivet 18Y 1209,-
    Bowmore darkest 15Y 1209,-
    Singleton 725,-
    Jura 10Y 688,-
    Cardhu 12Y 737,-
    Cragganmore 12Y 737,-
    Clynelish 14Y 809,-
    Glenkinchie 12Y 761,-
    Dalwhinnie 15Y 822,-

je toho v akci celkem dost.. jinak tam maj i dalsi veci samozrejme, ale to levnejsi a blend sracky ani opisovat nebudu:)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Jinak, když to půjde dobře, zkusím během víkendu udělat soupis lahví, co mám teď doma.
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    NOIZER, CESKI: Jsem rád když ti, kteří byli osvíceni, nadále šíří pravou víru. 8-)))
    CESKI
    CESKI --- ---
    následuji Galenia a zdravím Vás :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Noví opilci, to je krása, takhle v létě :)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Zdravím, pánové (a případné dámy).
    Konečně jsem se rozhoupal hledat takovouhle diskusi a jsem rád, že se tu vyskytuje.

MJUGEN: koukám, Glen Turner 18y, tu mám taky doma. Přes tu se mi podařilo naučit na Whisky manželku. To byla taky krásná story. 8-)))
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Must read!!!!!

Domácí alkohol » Jídlo a pití » Fórum - votocvohoz.cz
    http://www.votocvohoz.cz/forum/jidlo-a-piti/163465-domaci-alkohol
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam