• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    MAZDA
    MAZDA --- ---
    WILDENBURY_SQ: I v Bar and Books umí dobře míchat.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Nema nekdo tip na pripravu dobreho kysela (whisky sour)? Nikdy jsem patlačkám nejak moc neholdoval, jen whisky sour a bilej rusak si me ziskaly, nevim proc. Jiste vim jen to, ze budu jako zaklad volit levnejsi blend bez špetky kouře (volba si vyzada spoustu experimentalniho casu, uvitam tipy) a urcite dam bilek.

Uz dlouho se chystam na Old fashioned a Manhattan, slavne to patlanice, ktere jsem nikdy neochutnal... Doporucte nejakej podnik v Praze, kde nebudou ty drinky hnusny proto, ze by je neumeli pripravit :)
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    včera jsme do sebe lili Jura Superstition, poměr cena/výkon parádní, chuťově lehčí islayovina, doporučuju
    CHAIWALLA
    CHAIWALLA --- ---
    GALENIUS: 65£ - naštěstí kolega v Anglii mi na ní "držel voko" :)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    CHAIWALLA: Tak držím palce. Na kolik přišla?
    CHAIWALLA
    CHAIWALLA --- ---
    Když už jsme u toho Highland Parku - nevydržel jsem si neudělat radost takhle při svátcích, navíc poslední láhev v obchodě... :)
    Jsem fakt zvědavej...

WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    Ja u tech zakladnejsich verzi wizouru jdu taky po cene... To az kdyz si jednou za cas delam radost s lahvi za par tisic, tak kolem toho pobiham tri dny a kalkuluju pomer cena / vykon / sberatelska hodnota (stejne to vzdy vypiju...), ale u whisky za 7 stovek to imho nema cenu :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GALENIUS: Já bych vzal tu levnější.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: To bylo tak pred dvaceti lety, ne? ... A to jsem se povazoval za staryho v komunite prazskych barovych povalecu :)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    BRUKEV: Pravda... Asi si pro ni za chvíli zajdu. 8-D
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já bych vzal starou. Novou si můžeš koupit kdykoliv, starý budou docházet:)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    Vážení, mám blbej dotaz.
    Řešili byste, jestli vzít whisky ve starší láhvi nebo v novější? Obsah by měl být stejný, možná vyroben o pár let dřív. Ale zase v lahvi by se měl vývoj whisky zastavit.
    Řeším, jestli vzít 12y Highland Park ve starší lahvi bez tubusu nebo něco připlatit za novější model.
    Doporučení?

BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    MACHALIK: Čeče RX bourbon byl jednu dobu slavnej barovej alkohol. Si to pamatuju dodnes. Ostatní bourbony byly považovány za průměr, ale RX, to prej byla kvalitka. Stejně tak se v barech piják Chivasky považoval za znalce oproti pijákům Walkera, Ballantinky. A ti největší tajuplné světáci nad tímto ohrnovali nos, bo pravej frajer pije přece Bushmills, to byla učiněná legenda...

..jojo, zlaté mládí, až mi sentimentální slaza ukápla:)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    GOSHEWAN: Bylo to první pití, ze kterýho ses doblil, nebo co?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    WILDENBURY_SQ: Njn, vsak rikam ze to ma spis sentimentalni hodnotu (: Ale dik i tak (;
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    GALENIUS: Dik! To by mohlo byt ono.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    ... Kdyby to bylo kdovijaky piti, tak to muzem u me premerit, jestli je ok, ale takovouhle prasivku ... :)
    GALENIUS
    GALENIUS --- ---
    GOSHEWAN: Viz. http://www.odpovedi.cz/otazky/od-kdy-se-v-cr-pouzivaji-kolky-na-lahvich-alkoholu
    Takže kolky se používají od roku 2002. Pokud byla ta láhev koupena před tímto rokem, kolek mít nemusí.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam