• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.


    Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    BRUKEV: Tu by asi nepropašoval, ale ta whisky je průchodná. Možná tak ještě japonské pornočasopisy, tam mají divný chutě...
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    BRUKEV: Haaaaaaiiiii! :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ZOIDBERG: dobře rostlou japonku, bez křivejch zubů :)
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    ZOIDBERG: sake
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    MALEJ_EJCKA: To by byla dobrá zpráva - jaký hezčí dárek než flašku japonské single malt whisky si přát?
    MALEJ_EJCKA
    MALEJ_EJCKA --- ---
    ZOIDBERG: Beru informace z druhé ruky od kamaráda, který v Japonsku byl: zrovna právě alkohol (konkrétně whisky) je tam prý výrazně levnější než zde. Např. japonské single malt whisky tam bylo před dvěma lety možné sehnat za cca poloviční cenu oproti ČR - nevím, zdali se něco nezměnilo.
    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Kamarád jede na podzim na konferenci do Tokia a nabídnul se, že mi v záměnu za produkty mé zahrádky a udírny doveze nějakou specialitu, zvažuju že bych si mu řekl o japonskou whisky.Má z ekonomického hlediska vůbec cenu tam kupovat alkohol, nebo si mám raději nechat dovézt něco jiného jedlého či pitelného?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    DEMONOFANARCHY: Jo, tohle chudy studentstvo pije v dejvickym baru hodne, chvalej si pomer cena / vykon... Me to nijak neurazilo, ale uz mam ten cumak taky rozmazlenej trosku :)
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    DEMONOFANARCHY: co znamena radneck?
    JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    MACHALIK: Tyhle bylinkové/kořeněné atd. věci se často nechávají odležet před lahvováním, celé se to tak nějak zharmonizuje, i když je to v keramice/nerezu. V tomto konkrétním případě byl skok poměrně velký.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    JCSOFT: Gin přece nezraje, nebo jo? V čem? Ve skle?
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    JCSOFT: Interested! :)

    Jinak kdyz jsme u pepre, kdybyste naaahodou narazili na Benromach peat smoke, jdete do nej! Skvely peprovo-kourovy piti. Ja ted jen narazim na to, ze ho nemuzu sehnat.
    JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    MACHALIK: Měl jsem ho čerstvě vyrobené a po pár měsících zrání, ještě ne tuhle definitivní podobu. Přijde mi to hodně dobré, ale záleží co za styl ti vyhovuje. Tohle je, kdybych to přirovnal k whisky, takový trochu Talisker... včetne pepře :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    MOMENT: To je dobrej popis, díky!
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    MACHALIK: jo mel, musim rict, ze je citit poctivim pristupem, ale stejne jako zufankuf absinth je na me asi az moc drsny, jak sterk, i kdyz z fajn kamene. a to sem ho pil vicemene chlazeny, byl dokonce mlecny.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    MACHALIK: Nemel, ale zrovna veci od Žufánka docela muzu, resp. kdyz maji v bezny hospode Žufánka, je to ten lepsi pripad, kdyz dojde na lamani chleba a zacnou litat panaky...

    Horsi pripad jsou ruzny tulamórky, nedejboze nejaky Božkovy a tyhle svinstva, to do tlamy proste nevemu, protoze mi to zveda kufr.
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Už to někdo měl?

    Gin OMG z lihovaru Žufánek. Vymazlený, bylinkami bohatý a rukodělně destilovaný | Proti šedi
    http://www.protisedi.cz/...n-omg-z-lihovaru-zufanek-vymazleny-bylinkami-bohaty-rukodelne-destilovany



    Dneska už fakt dělá gin úplně každej.
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    Prijemneho Slvestra preju a at chutna i v pristim roce!

    ZOIDBERG
    ZOIDBERG --- ---
    Ten Black Grouse asi prubnu, už jsem taky slyšel, že stojí za to.
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    WILDENBURY_SQ: řekl bych tak někde uprostřed. Black Grouse je nakouřená dost, Famous Grouse méně a Snow Grouse vůbec. Ta Famouska se míchá z mladších Highland Parku, Macallanu a nějakých dalších. Nevím na kolik je to jen marketingový příběh, ale ta chuť je dost podobná. Ten Dun Bheagan jsem neměl, tak netuším, jestli víc nebo míň.
    WILDENBURY_SQ
    WILDENBURY_SQ --- ---
    PINGVINS: Jj, ze jde o dobrej blend jsem slysel uz vickrat, za tu cenu. Je to kouř, nebo vubec ani co by se za nehet veslo?

    Z kouřovejch tehle kategorie me docela bavi blendovanej Dun Bheagan... V baru si ho davam na rozjezd pri splhani na Olymp.
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    WILDENBURY_SQ: V této cenové kategorii podle mne nejlepší blend.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam