• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.

Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    BRUKEV: možná se k tomu propiju, nezanevřel jsem na to, ale nechápu to.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    LEFTY: nevim, cim to je. Ale upeimnou soustrast, Ardbeg je dobrota.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Může mi někdo vysvětlit, jak je možný, že když mi moc chutná Talisker a Laphroaig 10yo je pro mě téměř dokonalý pití, nejsem schopen Ardbeg ani dopít?
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    LEFTY: Zelena marka je celkem dobra vodka a v Rusku ji maji vsude. Jen tedy doporucuji obycejnou nez cedrovou, protoze to malokdo oceni (:
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    DJFRACTAL: Pokud chceš netradiční vodku, která ale není česká, doporučuju Zelenou marku.
    Zelyonaya Marka - cedrová 40% 0,7l - 223,- Kč : Dobrá-lahev, e-shop
    http://dobra-lahev.cz/index.php?main_page=product_info&products_id=29
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    MACHALIK: true, vzdávám kalholt :)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Holt.
    Holt.
    Holt.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    FRENZY_: o tu už sem na netu párkrát zavadil, hold nezbývá než zavadit v reálu :)
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    DJFRACTAL: Je to asi mimo, když jsi chtěl českou, ale zmíním se, že mě velmi mile překvapila slovenská vodka Goral http://www.eshop.maneo.cz/goral-master-vodka-0-7-40-ean6071-skup2Zn1ak2.php http://alkohall.cz/vodka/50-goral-07l-40.html
    MOMENT
    MOMENT --- ---
    Vodka Babička
    Babička | Original Wormwood Vodka
    http://www.babickavodka.com
    LUKY
    LUKY --- ---
    DJFRACTAL: Ja vodce u nas nikdy na chut neprisel. Az na Ukrajine jsem zjistil, ze i vodka muze byt dobra.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Tak s vodkou se zas toho nejak extra vymyslet neda - spise jen pokazit, zrovna finlandia je uplne bez problemu, zadne tezke kocoviny, spatna chut nebo divne prisady
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Finlandia a Koskenkorva (!) je odpad, především.
    LUKY
    LUKY --- ---
    DJFRACTAL: Jim kup Bozkov. To budou radne prekvapeni.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    DJFRACTAL: tak já myslím, že není na ostudu přiznat, že naše vodky nejsou nic moc. A prostě dodat jiný chlast odtud.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    STQ: no ja ve finsku bydlim a slivkou je opijim porad :) kdyz rec prisla na ceskou vodku, tak sem moc nedokazal odpovedet... vim jak se citim po sesti panacich finlandyje a jak po sesti panacich hanacke, a nikdy nezapomenu jak sem se citil po pul litru polaru %-O&
    STQ
    STQ --- ---
    DJFRACTAL: a nemel bys lepsi je prekvapit slivovici? a dej si bacha at te nazpatek neprekvapej salmiakki, to je nejhnusnejsi piti co jsem kdy pil :))
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Mohli byste nekdo nahodit tip na nejnejnej ceskou vodku? Dela se vubec u nas nejaka kvalitni vodka? Chci prekvapit Finy, takze se to musi radit nekde do levelu Finlandie, Koskenkorvy...
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    Co říkate na Wild Turkey? Ve slepém testu vedle toho jack chutnal strašně lihově, bez chutí a bez vůně.

PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    překvapivě fajnová tulačka

JCSOFT
    JCSOFT --- ---
    LEFTY: manželka docela jo, ségra po návštěvě pár palíren na Islay taky :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam