• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    Máme rádi kvalitní chlast a nestydíme se za to!
    Nastěnka ukrývá mimo jiné různé praktické odkazy, vysvětlení často používaných termínů a zkratek, pomůcku pro výběr whisky na základě síly, vůní a chutí či rady sebrané během života diskuse.
    ZLATÉ PRAVIDLO: Aby ukázala, co v ní opravdu je, nechte whisky ve skleničce před nosing & tasting odpočívat (minimálně) minutu za každý rok jejího zrání. Takže kupř. patnáctiletou minimálně 15 minut.
    Nikdy, ale opravdu nikdy dlouhodobě (měsíce či roky) neskladujte whisky v kartonových krabicích nebo poblíž nich. Hrozí totiž riziko kontaminace obsahu - whisky bude mít více či méně kartonovou vůni i chuť, která přebíjí vše ostatní - skrze nedokonale těsnící korkovou zátku, která je na rozdíl od té vinné z měkčího korku, který umožňuje opakované uzavírání láhve.


    Důležitá informace:
    Stepni_vlk už nadále nepracuje ani ve Whisk#y baru který neexistuje, ani v Angels' Share. Je nicméně ochoten dělat whiskové, rumové či ginové degustace, pokud by měl kdokoli zájem (zrovna nedávno spáchal jednu rumovou pro vánoční večírek jedné nejmenované firmy).
    Gastru se bude minimálně nějakou dobu vyhýbat, ale k vidění za barem Whisky festivalu v Malé Morávce bude velmi pravděpodobně i nadále. ;)
    Současně už nějaký ten pátek funguje coby Shoplink Moderator na Whiskybase. Takže pokud byste měli nějaké dotazy, můžete to zkusit...
    rozbalit záhlaví
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    JENNE: Dobry napad, ale to bude masovka, a to ja zrovna nemusim. Na jare planuji tour Islay a Cambeltown.
    JENNE
    JENNE --- ---
    Premyslime, ze bychom se mrkli na Spirit of Speyside Whisky Festival (obvykle konec dubna/zacatek kvetna), byl jste nekdo ?Nejaka zkusenost? (jako uz jsme byli v nekterych Speyside destilerkach, ale tohle by mohlo byt zajimave..).
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    GOSHEWAN: Tripple Wood jsem jeste nemel. Prej super.
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    Dnes jsem byl v Tescu na Narodce, maj slevy na Clynelish 14, Glenlivet 15 Oak, Glenlivet 18, Dimple (fuj to nekupujte), a jeste neco, co uz jsem si nezapamatoval. Porad je to 100 Kc nad internet, ale ten pocit ze si to hnedka beres domu...
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    Taky mam problem udrzet v baru vic kousku najednou (:

    Namatkou mam ted Laphroaig Triple Wood, Lagavulin 16yo a Kavalan Solist Vinho Barrique.
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    PINGVINS: Zaujaly me dve: Laddie Port Charlotte, Laddie Rocks a taky obe ty Auchentoshan, zbytek znam = mel jsem tu cest.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Ja vam jenom muzu zavidet.. vzdycky, kdyz si koupim/dostanu nejakou dobrou, tak ji hned vychlastam:)
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    RETICULI:
    Bourbony: Knob Creek, Makers Mark, JB Black, Wild Turkey 81 a 101
    Skotsko: Bruichladdich Port Charlotte, Bruichladdich Rocks, Laphroaig 10yo, Balvenie 12 Double Wood, Auchentoshan 12yo, Auchentoshan Valinch, Highland Park 12yo, Glenfiddich 12yo, 15yo, 18yo, Famous Grouse, Black Grouse, Monkey Shoulder.
    Irsko: Tullamore Dew 10yo, 12yo, Warehouse Release, Phoenix, Kilbeggan, Jameson Select Reserve.
    Kanada: Canadian Club 5yo a 12yo
    Japonsko: Nikka from the Barrel, Nikka Whisky All Malt
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    CHAIWALLA:
    PINGVINS: Jeste takhle, preferenci mam peated a port finish, nebo finish ve vinnem sudu (Shiraz, Chardonnay, Pinot Noir, Cabernet...)
    MACHALIK
    MACHALIK --- ---
    Prosím taky o seznam.
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    CHAIWALLA: Benromach Peat Smoke 2006, Hazelburn (Rundlets & Kilderkins) 2003, 10yo, Murray&McDavid Bruichladdich 1989, 14yo, Bourbon finish, Kilchoman Machir Bay, An Cnoc Black Hill Reserve (Travel Exclusive), Benriach Solstice 17
    PINGVINS: Benromach Peat Smoke 2006, Hazelburn (Rundlets & Kilderkins) 2003, 10yo, Murray&McDavid Bruichladdich 1989, 14yo, Bourbon finish, Kilchoman Machir Bay, An Cnoc Black Hill Reserve (Travel Exclusive), Benriach Solstice 17
    CHAIWALLA
    CHAIWALLA --- ---
    RETICULI: Super nápad ! Prosím taky o zaslani seznamu, na oplátku poslu svuj (hned jak ho vytvorim:) Výhledově můžu poskytnout k dispozici taky sklenene baňky 0,05l na vzorky...
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    PINGVINS: Sepisu to. Pak poslu zpravu
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    RETICULI: Dobrý nápad :) Co nabízíš?
    RETICULI
    RETICULI --- ---
    Ma nekdo v Praze zajem o vymenu vzorku (ja udelam vzorek, a na vymenu udelas ty ze svoji sbirky)?
    JENNE
    JENNE --- ---
    LEFTY: mam tu neotevrenou Yoichi (Nikka destilerka), pisou nose:slight peaty, palate:the peat returns a little stronger.. hmm... (otevirat ji zatim nebudu :)))..
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    PINGVINS: jsem zrovna v Japonsku, tak chci ochutnat mistni. Hakushu jsem mel vcera. Neni to spatny, ale Islay je Islay, nenadelas nic.
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    LEFTY: Hakushu 12 Year Old 43.5% http://bit.ly/1OhUuSS
    Pokud jdeš po kouři, tak si stejně snadněji vybereš ve Skotsku :)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    Ktera z japonskych single malts je nejkourovejsi?
    PINGVINS
    PINGVINS --- ---
    NOIZER: chutnal a je to super. Brutálně kouřová a slaná. Každá řada stojí za to :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam