• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    JESSE_MORENO: Laphroaig 12yo nedela, ne? Nejznamejsi je 10yo. A Ardbeg je uplne jinej, to nejde prirovnavat jedno k druhemu (:
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    btw koupil jsem nahodou po ceste na chalupu s kamosema Clynelish 14yo abych mel co lejt celou noc,,, a hrozne pozitivne me to prekvapilo rozhodne mi to chutna vic nez treba glenfidich 12yo v podobne cenove relaci

ardbeg upijim pomalu je to fakt hodne uzeny uz

konecne jsem ochutnal laphroig 12yo a je to uhlazenejsi verze ardbegu... do budoucna si umim predstavit ze v cenove kategorii do litru na bezny piti mam doma prave laphroig a clynelish a jsem spoko

a z newhiskovejch veci jsem uplnej magor do zufankovo slivovice a hruskovice ze sudu... nikdy jsem nebyl na ovocny palenky ale tohle jsou fakt skvely piti a vlastne v posledni dobe jediny veci ktery jsem ochotnej pit kdyz neni okolo skotska....
    EGGH
    EGGH --- ---
    Pořád na mě vyskakuje na FB a začíná na mě ta kampaň fungovat. Měl někdo? Stojí za vyzkoušení? http://warehouse1.cz/produkt/bulleit-frontier-whiskey
    KAKIHARA
    KAKIHARA --- ---
    HERR_FLICK: já jenom moc nerozumím...co myslíš tím "z levnejch jur"?
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    HERR_FLICK: jak říkám, je to můj mentální problém, jinak jsem to pochopil.

Potkávám celkem normálně lidi, kteří za "pití pro znalce" považují "limitky" (čti: jinak potištěná láhev nebo plechovej obal na Vánoce) Jamesona nebo Jacka. A nic proti nim. Ať si každej pije, co chce.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    HERR_FLICK: Ah ok, dik. S tim jsem jeste nemel tu cest, ale tak ja blendy nevyhledavam no.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    btw. ted jeden dulezitej provozni na baru drmolil neco o tom, ze lagavulin ma takovou chut, protoze sou v sudech pridany listy tabaku
    rek sem mu rovnou, ze to je picovina, ale muzete tuhle UL potvrdit/vyvratit, vyguglit mi to nejde
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    FELCARKILLER: tetrev sem zrovna myslel, ze bude znamy a prosluly)

/famous grouse
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    HERR_FLICK: Pro blby: Co je tetrev?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    LEFTY: ja sem mluvil o prohpecy jako nejkourovrjsi z tech levnejch Jur (asi pro nrkoho nrvhodne oznaceno jak sockova)
    nemluvil sem o jinejch vyrobcich

ale kdyz se nad tim zsmyslim tak ano whiskey pod 500 je sockoidni, nekoupis za to temer zadnou single maltku..

jedna z mala whisek pod peto co me napada ze se da jeste pit je tetrev
    JESSE_MORENO
    JESSE_MORENO --- ---
    LEFTY: sice rozumim jak to myslis ale ta cena je tam myslim nedostatecnej indikator... zakladni black label mi sockovej prisel :)))
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    ok, asi je to můj mentální problém, zdráhám se označit jakoukoliv láhev dražší než 500 jako "sockovou". Mainstream to ještě pořád není.
    FELCARKILLER
    FELCARKILLER --- ---
    Na me tady ceka v kanclu pod stolem "sockova" Caol Ila 12y
    Tak jsem na ni zvedavej, zatim sbiram zkusenosti.
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    LEFTY: https://www.masterofmalt.com/whiskies/isle-of-jura/jura-1984-bottled-2014-whisky/
    prophecy je z tech levnejch co koupis i v supermarketu nejcoudovejsi
    nemuzu rict ze sem uplne zklamanej ale za 1400 bych si ji nekoupil
    a kdyz bude vedle toho qc za stejnej obnos, priste vemu qc..
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    HERR_FLICK: já jsem litrovku koupil asi za 45 eur, a chutná mi teda dost. "sockovejch"?
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    jinak ted na grilo sem v asde ulovil za 25liber posledni juru prophecy, ma z tech sockovejch bejt nejnakourenejsi
    ale zadna hitparada, dat za ni 1400+ co stoji v cr bych byl nasranej

HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    GOSHEWAN: matematicky to nesmysl fakt neni
    ani jinak ne
    myslis ze vsechny cs se pijou jak sou
    mas i stejny lahve naredeny a nenaredeny
    nektery lahve maj bezne kolem 60%, pro dobry lahve muzes koupit stejnou vodu kterou dana palirna pouziva k vyrobe, abys to nekazil kohoutovou, resp. v dobrym baru maj dobrou neutralni vodu na redeni vizouru kdyz uz ne primo tu od danyho vyrobce
    osobne sem si whisky z ty sedesatky vodou redil vetsinou, ona tim casto i vic rozkvete do vune i chuti,
    nehlede na skladovani je cs lepsi, 40% je ke konci lahve kdyz ji chvili nechas stat treba posledni dva panaky pak uz jak mocka
    GOSHEWAN
    GOSHEWAN --- ---
    HERR_FLICK: Tohle je hroznej nesmysl (: Samozrejme pokud ti to tak vyhovuje tak si to tak delej, ale neznam nikoho kdo by premyslel o CS tak, ze si to prepocita na zredeny 40%, protoze by to proste nikdo nikdy doopravdy neudelal. CS ma svuj duvod, stejne tak ma svuj duvod ze neco se redi na 40%.

Nebo ty si kupujes CS aby sis je naredil na litrovky???
    HERR_FLICK
    HERR_FLICK --- ---
    BRUKEV: sem myslel ze to je captain obvious, ale kdyz uz i druhej nad tim krouti hlavou...

porovnavani pres procenta ma vyznam ve smyslu jako kdyz porovnavas sedmicku s litrovkou a rikas, pyco litrovku nekoupim, je drazsi, ta se neoplati

vsechny 40% bejvaly cask strength a naredit si je ze sudovky na nizsi voltaz je snad to nejmensi.. takze kdyz naredit uigeadaila, mas najednou ze sedmicky 0.95l lahev 40%

on sel po cmoudu, kde qc nad a10 jasne naklada lip, me chutna vic a nejsem sam
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Já teda už dlouho nic moc extra nepiju, ale tohle porovnávání přes procenta alkoholu je přece hrozně individuální. Mně třeba Laph QC vůbec neoslovil, zatímcko klasocký Ardbeh 10yo mi chutnal velmi.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam