• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    VEEHELL: co se mnozstvi vody tyce, tak ja vetsinou davam par kapek, promicham, necham odstat, ochutnam a pripadne opakuju dle potreby postupne..

A jinak Octomore neni palirna, ale rada whisky.. Palirna je Bruichladdich, ktera dela rady Bruichladdich (unpeated), Port Charlotte (heavily peated 50ppm), Octomore (super heavily peated, ppm ruzny) a Lochindaal..

X4+10 mrknout muzes, ale bude to asi mimo tvuj budget:) nebo aspon mimo muj to je, ja mel akorat vzorek a jako bylo to dobry, ale 300 eur za 500ml dat nechci:)
    Octomore Edition X4 + 10 / Concept 0.2 /162 ppm - Ratings and reviews - Whiskybase
    https://www.whiskybase.com/whiskies/whisky/143322/octomore-edition-x4-10-concept-02-162-ppm
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    VEEHELL: Pokus omyl. Pokud piju lahev, kterou jsem jeste nemel, tak ji ochutnam nejdriv cistou, a pak pridavam po kapkach, az dosahnu chutovyho optima. IMHO to chce tak 5 malejch panaku, nez najdes rovnovahu.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NOIZER: naprostej souhlas, mel sem vzit dve ty CS :)
    NOIZER: ja vzdycky resim , kolik "kapek" , zvlast kdyz kazdou sklenku nenaleju stejne. Parkrat mi i ujela ruka (ze se to pak nedalo vubec pit....). Obvykle to pak skonci tak, ze dam bez redeni, vzapeti jednu naredenou (ocenim jak se to lehce souplo jinam, porovnam) a pekne se vratim k neredene variante. Kazdopadne u nekterejch lahvi bez naredeni jsou nektere vune/chute dost potlaceny. Tim me prekvapila Glengoyne 10yo CS, ze redena vs neredena je takovej rozdil, ve vsem.
    SAMOUT: jak se/podle ceho rozhodujes kolik kapek?
    NOIZER: od Octomore jsem mel zatim moznost ochutnat/vypit s prateli "port charlotte", pro me naprosta pecka. A rozhodne pujdu do nejake dalsi, ale nevim do jake. Takze dik, na tu X4 se mrknu :D (nebo maj neco jeste vic echt ?, rad si necham poradit).
    ---
    pardon sem nejakej ukecanej dneska
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: hele tak da se pit vsechno:) me treba hrozne jel i Octomore X4+10, kterej ma 70% a redit jsem ho nemusel:)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    NOIZER: budu to muset časem vyzkoušet... :-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NEVILL: Hele, ono zalezi. Treba nize opevovany Benromach 10yo 100° proof staci opravdu par kapek, a da se pit, byt ma voltaz 57%. Ale je to kus od kusu.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    NEVILL: jinak proti redeni nemuze nikdo nic rict.. pokud ti to tak dela dobre, tak proc ne:) by me schvalne zajimalo, jestli by ti jela treba nejaka 60% whisky, kterou si sam naredis na 40% vic, nez kupovana 40%:) treba laphroaig 10 vs laphroaig 10 CS naredena:)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    VEEHELL: tuhle lahev mam fakt rad! koupil jsem jich nekolik pred cca rokem, protoze za ty prachy je to super muzika:) ted uz mam posledni zavrenou v zasobe...

NEVILL: to je hrozna skoda no.. protoze na 40% nakoupis akorat tak velkovyrobu povetsinou.. takovy ty poctivejsi kusy zacinaj na 43/46/48% a osobne taky preferuju CS. Jinak samozrejme existujou i slabsi dobry whisky, zitra se chystam na ochutnani vzorku tohohle a verim, ze to bude parada:)
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NEVILL: dorazily tri lahve "Finlaggan". Ochutnavam zrovna "Finlaggan Original Peaty Cask Strength 0,7 l ; 58%" , v puse takove velmi svezi, decentne raselinove (ani moc ani malo, tak presne akorat), osvezujici chut citrusu po ktere nasleduje celkem intenzivni pocit. Takovej ten pocit, jak kdyz stojis u more (kousek od palirny) a zrovna te decentne osprchovala jedna zimni vlna, ktera utvorila malickatou duhu. Az bych rekl, ze mi v usich zasumel pisek.
    FRENZY_
    FRENZY_ --- ---
    Tak pod 40% to ani není whisky, ne? (mám tedy na mysli legislativní definici "Scotch Whisky")
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VEEHELL: no, tak tohle bych musel hodně naředit... :-))
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NEVILL: 58.8% je fakt sila. Kazdopadne s par kapkama vody to rozvine naprosto jinej pribeh. A uprimne, sam bych si ji nekoupil, nastesti kamarad (na ktereho byla moc silna i redena) mi ji venoval za malou upravu jednoho ceckoveho programu. Ja to mam asi obracene , na 40% zacinam :D
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VEEHELL: cask strength, na to nějak nemám, jsem zjistil že 40% je pro mě hranice za kterou nejdu, nedělá mi to dobře...leda bych to musel trochu naředit...
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NEVILL: mel jsem tendence SALAMAnovi jeste napsat ze takova Glengoyne 10yo a nebo ten "Cask strength" jsou taky slusny kousky :) , tady je videt na co myslime :)
    ....a ta barva oh yeah. Super lahev, skoda ze uz je dopita.
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VEEHELL: a jinak včera teda Glengoyne 10yo a dnes uvidíme... :-)
    NEVILL
    NEVILL --- ---
    VEEHELL: sorry, mi úplně divně přeskočil příspěvek do jinýho klubu!! :O/
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    NEVILL: a jakou wisku u toho popijis ?
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Kamaradka bude mit narozky, tak jsem objednal tri lahve Finlaggan. Uvidime esli sem se seknul a nebo ne :D
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SALAMAN: Do placatky jsem nedávno kamarádovi doporučil na výšlap do hor Ardmore Legacy a nemohl si ji vynachválit. Za cenu kolem 7 stovek jen těžko najdeš lepší v poměru cena versus výkon.

Co se týče těch tvých do základu, tak to máš fér namyšlené. Zkus pouvažovat i o té, jinými zmiňované, Bunnahabhain. Jak nekouřová 12yo (s 25 % sudů po sherry), tak základní kouřovka Moine jsou fakt skvělé whisky. Ale není to třeba hrotit. Všechny mít najednou nemůžeš a dříve či později se k nim nakonec stejně dostaneš. ;)
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    SALAMAN: vypsal si dost lahvi co tu mam na polici ... zkus mozna mrknout i na Bunnahabhain .... o dnich me zatim zadna lahev vyslovene nezklamala. Ceobanach je pro me jeden z klenotu co sem prolil hrdlem :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam