• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    NAGASAWA
    NAGASAWA --- ---
    Tokyo

NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: Jim McEwan.. delal 38 let v Bowmore, vypracoval se z coopera (typek, co se stara o sudy) az na sefa, pak ozivil Bruichladdich jako Master Distiller
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Jsem naprostej analfabet a ignorant, kdo to je?
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    Sorry za shameless brag, ale splnil se mi jeden ze zivotnich snu! Jsem neskutecne vdecnej, ze jsem tohohle pana mohl potkat nazivo, potrast si s nim rukou a podekovat mu za vsechno, co pro nas udelal! A samozrejme si s nim dat highland toast a trosku poreprezentovat ceskou komunitu:)

STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Po minulé procházce zalesněným ex-sherry údolím se nyní zase jednou zaměříme na osvědčený rašelinný kouř. V případě limitované edice Arcana hraje v mixu single malt whisek prim palírna Talisker, zatímco u Smokehead si můžete zahrát oblíbenou hru "poznej palírnu z Islay" (povídá se, že jde o Ardbeg z počátku 90. let). Navrch k tomu pak přidáme také jednu nenakouřenou novinku z "pohádkového" cyklu Glenmorangie. Těšit se tedy můžete na následující vzorky:
    • Glenmorangie - A Tale of the Forest (WB210140)
    • Peat Monster Arcana (WB165454)
    • Smokehead 18yo - Extra Black (WB123526)
    • Ledaig 19yo Oloroso Cask Finish (WB119684)

Degustace se uskuteční pro změnu ve středu 2. listopadu v 19:00 v Angels' Share. Cena za degustaci je 890 Kč, tradičně i včetně malého občerstvení. Těšíme se na vás.
    EARL
    EARL --- ---
    SAMOUT: ja uz mam samozrejme listek koupenej, a budu doufat, ze to bude rychly, pac bych jeste rad na koncert:-)
    TOOMUCH
    TOOMUCH --- ---
    SAMOUT: v Ardbeg distillery jsme včera chutnali Hypernovu - 170 ppm. majgád..ale nepřišel jsem tomu na chuť moc..)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Kdo pujde se mnou?

Ve Whiskerii proběhne degustace exkluzivních 19letých stáčení z palírny Ardbeg.

Degustací vás provedou ti nejpovolanější: Viktor Šolc, majitel Vikeza gastro a Martin Zvěřina z Hedonism Spirit.

Degustační vzorky á 0,02l

Ardbeg 10y (na zahřátí)
    Ardbeg 19y Traigh Bhan Batch 01 46,2%
    Ardbeg 19y Traigh Bhan Batch 02 46,2%
    Ardbeg 19y Traigh Bhan Batch 03 46,2%
    Ardbeg 19y Traigh Bhan Batch 04 46,2%

Exkluzivní degustace Ardbegu 10.11.2022 - E-whisky.cz
    https://www.e-whisky.cz/darkove-poukazy-a-degustace/exkluzivni-degustace-ardbegu-10-11-2022/
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: To sem opravdu necekal:-)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    EARL: ja urcite na oba dny:)
    EARL
    EARL --- ---
    Na whisky life prague se nekdo z panstva chysta?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    Nějaké nové poznatky z nižší cenové:

Scarabus Single malt: v téhle kategorii asfaltokouřovek zatím nejlepší co jsem pil, šlape na paty Bowmore a Caol Ila, které jsou o čtvrtinu drahší

Stará Myslivecká Bourbon Cask žitná: velké překvapení, vždycky jsem měl slabost pro myslivce, tohle mi prostě chutná, baví mě to, nemá se za co stydět, nechápu jak to může být tak levné

Carlow Counting Days whiskey: jakýsik marketingový pamls, nebo spíše paskvil, na samostatné pití to není, lehká whisky irského ražení s prapodivným zakončením. Zjistil jsem, že ale exceluje v drincích, což s whisky moc nedělám. Nevěděl jsem co s tím, tak to šlo do zázvorového piva s citronem a trochou sladkého jablečného sirupu.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ANONYM_CZ: Které konkrétně, mohu-li se ptát? Ať vím, jak zdatnou mám(e) konkurenci. ;)

Mimochodem, ono je to těžké naplánovat to tak, aby zrovna nic nebylo. V brněnském Whisky shopu mají nějakou akci prakticky každý pátek a i jinde po republice se furt něco děje.
    ANONYM_CZ
    ANONYM_CZ --- ---
    STEPNI_VLK: pohnuta doba je jedna vec, horsi je, ze uz jsou ten vecer 2 jine akce, kam bych mel jit :-x
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Tak po dlouhé době opět nějaká ta degustace také u nás... Sice mám tak trochu strach z toho, že v té dnešní pohnuté době skoro nikdo nepřijde, ale co už. Aspoň budu mít zase pěkných pár nových lahví na baru. Za posledních pár měsíců jsem jich dolil víc než dost. ;)

Palírna Glenrothes byla založena na konci 19. století a od roku 1923 je jedním ze základních stavebních kamenů blendu Cutty Sark, jenž byl vytvářen specificky pro americký trh. Proslavila se rovněž coby palírna, jež svá plnění velmi dlouhou dobu vydávala nikoli s označením věku, nýbrž formou tzv. vintage systému, tj. s uvedením roku destilace a lahvování. V rámci degustace budete mít možnost srovnat si jak starší vintage plnění s tím novým s uvedením věku, tak nezávislé plnění s tím oficiálním:
    • Glenrothes 12yo 40% (WB118320)
    • Glenrothes 2004/2017 43% (WB101786)
    • Glenrothes Ancestors' Reserve 25yo 43% (WB91154)
    • Glenrothes 1997/2020 23yo Signatory Vintage 43% (WB162501)

Akce se uskuteční tento pátek 16. září v 19:00 v Angels' Share. Cena za degustaci je 790 Kč, tradičně i včetně malého občerstvení. Těším se na vás.

Degustace Glenrothes
    https://www.facebook.com/events/1107273566834391/
    EARL
    EARL --- ---
    SAMOUT: ja mam na ten vecer slibenou navstevu v nejmensim whisky baru ve vidni:-)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jdete nekdo se mnou?
    Oheň a Kouř 7.9.2022 - E-whisky.cz
    https://www.e-whisky.cz/ohen-a-kour-7-9-2022/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    SAMOUT: Tak to já na takový pocit z vysoka kašlu, pokud mi ta whisky (brutálně) chutná. Anebo snad Lagavulin 16yo či Caol Ila 12yo také nepiješ, protože jsou ředěně na 43%, barvené a filtrované za studena? :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    STEPNI_VLK: Nic proti Bneromach, vyborna palirna, ale pokud ma whisky min jak 46%, tak mam pocit, ze me sidej :-).
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    STEPNI_VLK: Tak asi mame definitivne jiny chute, mne ten batch 6 chutna :-).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam