• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    STEPNI_VLKWhisk(e)y & další kvalitní druhy alkoholu, jakož i vše o míchání drinků, nejlepších ingrediencích, skle atd.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    NOIZER: Laphroaig 10 CS je u nas bohuzel brutalne predrazenej, leda dovoz z DE.
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    VOZKA: zkus se u kourovek podivat i po Finlaggan (zacal jsem s CS edici, ta je za par slupek, pak jsem zkusil i ty ruzny finishe (maj 46%) a hrozne mi jel red wine.. ale ja jsem vseobecne na vinny finishe vysazenej, specialne na cerveny:)

Pripadne me napada blended malt Big Peat od Douglase Lainga (mix Ardbeg, Bowmore, Caol Ila a Port Ellen (toho tam bude ale naprosty minimum:))

A z podobnyho ranku je jeste Port Askaig:)

Jinak jedte bych doporucil si nekdy doprat a zkusit Laphroaig 10y v sudovy sile.. zanedlouho zrejme budu otvirat par batchi a chci udelat takovou vetsi srovnavacku, tak kdyztak muzu pripadne nabidnout vzorky:)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Kdyz uz byla zminka o Glen Scotia - ochutnaval jste nekdo Glen Scotia Icon no.1 Mermaid?

Glen Scotia Icon no.1 Mermaid 0.7l - Single malt | Rum House
    https://www.rumhouse.cz/glen-scotia-icon-no-1-mermaid-0-7l-eanW0101960-skup11Zn1ak51.php
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Jsem to napsal nejasně, ty As We Get It, Ledaig 10 a případné Ardbegy bych kupoval už po několikáté, takže ty dobře znám - v případě As We get It teda nějakou starší šarži. Ta mladá chuť v sudové síle mi přijde fakt super.

Z vašich tipů naopak neznám nic a všechno vypadá skvěle, díky, něco určitě vyberu :)
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Jinak neprijemne zdrazilo tak nejak uplne kazdy plneni na ktery si vzpomenu. Edradour 12 Caledonia stavala do litru, ted 1700.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Ja bych k obema Ledaigum pridal jeste Kilchoman Sanaig, to je velika lahoda.
    EARL
    EARL --- ---
    VOZKA: as we get it je dobra volba, jen je trochu "stiplavejsi" :-) (sudovka, mlada, takze na prvni napiti fakt sila)

Ohledne toho Ledaigu - zkus pouvazovat nad timhle https://www.alkohol.cz/produkty/leading-23106/
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    VOZKA: Ledaig 10yo je bomba pecka. K tomu si přihoď Ardmore Legacy - za absolutně směšný peníz dost dobrý kouř (kdysi jsem ji doporučil Machalikovi k táboráku a byl z ní nadšený). A do 15 stovek by ses vlezl i s Ardmore 12yo Port Wood Finish, pokud máš rád ovocnější kouř…
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    Dám dotaz do pléna, jestli vás nenapadne nějakej tip. V podstatě od začátku covidu jsem whisky vůbec neřešil, teď se zase chystám koupit lahev nebo tři a říkám si, jestli tu od té doby zas někdo nenarazil na nějakou cenově dostupnou méně známou whisky jako tehdy Glen Scotia 15 (která koukám nepříjemně zdražila), nejlépe třeba do 1500, jestli je to ještě realistické.

Preferuju kouřové, z nekouřových normálně piju jen tu Glen Scotia a Clynelish 14, ale pokud je to zajímavé, klidně zkusím i nějaký jiný styl.

Pro představu o vkusu, kromě dvou zmíněných mám zatím v předvýběru As We Get It Islay, Ledaig 10 nebo nějaký Ardbeg. Naopak nesedí mi z kouřovek Talisker 10, Caol Ila 12 a Bunnahabhain.
    VEEHELL
    VEEHELL --- ---
    Kamarad mi vcera daroval lahvinku https://www.alkohol.cz/produkty/claude-chatelier-x-o-0-7l-40-7659/

Od druhe sklenky je to fakt pecka.
    EARL
    EARL --- ---
    NOIZER: tvl, ja uz tam dvakrat nedockave preslapoval za barem:-)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    novy IB lahvovani na ceskym rybnicku... pro cleny Marpek klubu je tu 6y blended malt (teaspooned) na 60.3% z jedne nejmenovane jihovychodni Islay palirny:) kuci s tim meli docela srani, tak jsem rad, ze to dotahli zdarne do konce!

NEVILL
    NEVILL --- ---
    EAT_ME: Hezký teda... Přiznám se že jsem o tom dokonce chvilku před pár lety uvažoval, ale prostě jsem tomu nějak nevěřil...
    M4Y4
    M4Y4 --- ---
    Prosím vás, vám ta Trebitch fakt chutná nebo to je jenom čirá ("investiční") spekulace?
    EAT_ME
    EAT_ME --- ---
    KRATIHLAV: Bordel tam maj, tady je pokračování:
    Investice do whisky zhořkla. Majitel nabízí věřitelům soudek, nebo čekání - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/ekonomika-finance-byznys-netradicni-investice-investice-do-whisky-zhorkla-majitel-nabizi-veritelum-soudek-nebo-cekani-251569

Nakonec mi nabídli novou lahev nebo certifikát. Obojí už ale musí mít někdo jiný, tak si asi nedělaj hlavu s duplikací. Já si nechal poslat certifikát.
    SAMOUT
    SAMOUT --- ---
    Pokud byste nekde narazili na "Springbank pro chudy" Campbeltown loch, tak berte. Ausgerechnet kdyby byla za standardni retail okolo 42€. Vyborna vec.
    GIOMIKY
    GIOMIKY --- ---
    Mochi - Japanese Whiskey Glass – Kori Whiskey
    https://koriwhiskey.com/products/mochi-japanese-whiskey-glass

EAT_ME
    EAT_ME --- ---
    Kupovali jste někdo Trebitsch&Proud limitku, co teď rozesílaj?
    Sedí vám číslo lahve s certifikátem? :)
    NOIZER
    NOIZER --- ---
    SAMOUT: co po me chces?:) Ja jen dal link na ofiko distributora, kup jen to co ti prijde za dobrou cenu:)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam