• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZANKAZUSankt Petěrburg

    Rozkládá se při ústí řeky Něvy na břehu Finského zálivu na více než 40 ostrovech spojených 300 mosty. Až do 20. století byl hlavním městem Ruska, ale i nyní je živoucí aglomerací s více než 4 miliony obyvatel. Další miliony turistů z celého světa přijíždějí se nadýchat atmosféry dávné slávy.
    Pochlubte se svýma fotkama a zkušenostma!
    rozbalit záhlaví
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SUNY: za jídlo v restauraci si připlatíš, hlavní jídla tak kolem 500 rublů průměrně. Jídlo v supermarketech vyjde tak nastejno s tím, že nemají moc výběr - zelenina bývá nezralá/nahnilá, je lepší kupovat na tržištích, ze sýrů jsem taky nebyla nadšená, žádný velký výběr. Pečivo - skoro jen toustové, ale různě po městě bývají pekařství. Alkohol - v hospodách taky spíš dražší, v supermarketech láhev vodky za +- 100 - 150 rublů. Cigarety - nemají pevný ceny, ale v zásadě jsou strašně levný, začínaj i na 15ti rublech, velbloudy za cca 40, a tak..
    Jinak je lepší počítat s tím, že jako ne-rusy vás budou chtít sedřít z kůže, to je tam takovej zvyk.. tak se nenechte, když to není nutný, nicméně třeba do muzeí mají regulérně systém dvojích cen a isic je obvykle neobměkčí.
    Jinak dovézt se určitě něco dá, do batohu/kufru toho stejně moc nenacpeš a do letadla to vzít nemůžeš, to je jasný. Já vezla 1 lahev vodky a 8 balíčků cigaret a žádný problém, přesný množství asi vygoogluješ, tohle určitě řeší víc lidí:)
    SUNY
    SUNY --- ---
    plus ještě jaké jsou ceny? Jen orientačně...za jídlo, za pití - alkohol. Dovážet se asi nesmí, že? :)
    SUNY
    SUNY --- ---
    nemáte tip na levné ubytování v centru?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    FUJI_ITA: pak se poděl se zkušenostma, jedu v červenci a beru všechny tipy;)
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    THE_DARKNESS: diky Ermitaž a Puškinova zní nadějně, sem spíš přes art, design, architekturu a pod řekněme dvacatý století a vejš, než přes památky kostely a zámky těch sem se nabažil v dětsví :) Co podniky na drink, kávu, oběd...? nebo nejakej gheto underground s grafity streetartem?
    FUJI_ITA
    FUJI_ITA --- ---
    jedu pristi tyden na par dni do St_petersburgu a sem lacnej hype typu have to see stylu ale i vic underground zalezitostí poradite nekdo ?
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    ZANKAZU: mam, ale jeste ne plny pocet (12). je to jina klientela nez vetsina nas nyxaku, navic je tam odborny business program (kontaktovani s ruskych obchodniku), pritom jsou tam dost netradicni veci, jako strechy. mno uvidime :-)
    jinak obed v restauraci Podvor'e nejde pod 5000, ****hotely taky nejsou lace.

    je to relativni... ja treba bydlel v Piteru na fajn koleji (bylo to v lete) myslim za 200 rublu, jeste jsem si tam mohl vzit kamarady, parbicka. bylo to nekde u Piskarevskeho hrbitova, jakysi technikum. vrele doporucuju
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    SHPAGIN: no nektery lidi vyhledavaj tuhle formu instantniho zajezdu, proc ne..ale ta cena a doba mi prijdou trochu neumerny..jakoze plne si vychutnat atmosferu Petrohradu za pet dni nejde.a za vice nez 35 tisíc.. mas uz zajemce??
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    (pokud vadi, smaznu)
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    ZANKAZU: tak, je to trochu samponovina.... ale oproti jinym podobnym myslim dost originalni, coz?
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    SHPAGIN: aha..proti gustu
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    OK, díky!
    napsal jsem direct mail partnerům Business Travel Clubu, kopíruji:

    Milí přátelé,
    dobýváme pro vás další ekonomicky a turisticky zajímavý prostor. Předmostí pro tažení Ruskem a státy SNS jsme vybudovali v Sankt Petěrburgu: V prvním z řady jedinečných zážitkových projektů poznáte bývalé hlavní město Ruského impéria na břehu Finského zálivu. V programech, které nenabízí žádná z cestovních kanceláří, plných zážitků pro všechny smysly!

    Pětidenní cestu jsme načasovali na dobu proslulých Bílých nocí, abyste si plně vychutnali atmosféru magického města s jeho slavnými zdvihacími mosty, širokými bulváry, rozkošnými parky a překrásnou architekturou. Na své si přijdou i milovníci světové kuchyně a dobrého pití. Kromě netradičních výletů na vás čeká také návštěva firmy Ladoga – výrobce prémiové vodky, degustace i fakultativní business program.

    Highlights

    • ubytování ve 4* hotelu

    • slavné památky klasicky i z ptačí perspektivy petěrburgských střech

    • prohlídka carských zahrad a paláců v imperiální rezidenci Carskoje selo

    • noční život za Bílých nocí: kluby, koktejl bary na souši i na vlnách Něvy

    • exkurze v továrně na výrobu vodky třídy Super High Premium

    • pro vážné zájemce business program

    • prohlídka nově otevřeného muzea vodky spojená degustací a „seminářem“ o ruském národním nápoji

    • návštěva legendární roubené restaurace, kterou si oblíbil Vladimir Putin, vyhlášené autentickou ruskou kuchyní

    • výlet k Mannerheimově linii – unikátně zachovalé vojensko-technické památky, místa tvrdého finského odporu v Zimní válce 1939-1940

    • plavba lodí na ostrov Kronštadt

    Vydáme se po památnících petrohradské moderny. Prohlédneme si Petrohrad také z výšky – na unikátní exkurzi po soustavě střech (procházka se dá lehce absolvovat i v lodičkách s podpatky). Připravena je projížďka na lodi po Něvě a po moři na ostrov Kronštadt, proslavený svou slavnou vojenskou minulostí i rockovými festivaly, na které přijíždějí mladí lidé z celé Skandinávie. Prohlédneme si slavnou Mannerheimovu linii, unikátně zachovalou vojensko-technickou památku. Jeviště tvrdého finského odporu proti sovětské přesile v Zimní válce 1939-1940 je zasazeno do čarokrásné krajiny Karelofinské šíje s osvěžujícím klimatem. Nevynecháme ani Carskoje selo, komplex carských paláců se zlatými sochami a fontánami, před kterým bledne i jeho předobraz Versailles. V Kateřinině paláci pocítíme slávu a mohutnost imperiálního rodu Romanovců – v největším tanečním sále klasicistní Evropy, zdobeném zlatem. Spatříme osmý div světa, Jantarovou komnatu vytvořenou z 1.5 milionů kusů jantaru.
    Exkluzivně pro vás jsme připravili prohlídku moderního závodu Ladoga – výrobce vodky třídy Super High Premium podle starých receptur z carských archivů. Nápoje, kterým si připíjelo 50 hlav států na summitu G8, vytvořeného původně jako imidžový produkt k oslavám 300. výročí založení města. Exkurze bude spojena s prohlídkou muzea vodky, ochutnávkou a povídáním o historii ruského národního nápoje, pravidly jeho podávání a sestavování menu tzv. zakusek. Pro vážné zájemce i s neformálním banketem, kterého se zúčastní ruští podnikatelé (firma Ladoga Group byla již potřetí vyhlášena největším plátcem daní v regionu).
    Před tři sta lety otevíral na pobřeží Baltu Petr Veliký „okno do Evropy“ - Sankt Petěrburg. Business Travel Club vám nyní toto impozantní město nabízí jako „okno do ruského byznysu“.

    Objevujte s námi Rusko. Začněte od jeho nejzápadnější výspy, pyšných „Benátek Severu“, nazývaných svými obyvateli důvěrně „Pitěr“!

    Termín: druhá polovina června 2009
    Cena na osobu: 34 850 Kč

    Cena zahrnuje letenku, ubytování v DBL pokoji ve 4* hotelu se snídaní, odborný a doprovodný program (výlety, vstupné), transfery klimatizovaným mikrobusem, komplexní cestovní pojištění, služby českého průvodce.
    Cena nezahrnuje víza a palivové příplatky, lodní lístky.
    Letišní a palivové příplatky budou fakturovány dle skutečné výše.


    ... je to můj první samostatný projekt ;-)
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---
    SHPAGIN: sure..
    SHPAGIN
    SHPAGIN --- ---
    ahoj, mohu sem prosim dat castecne komercni sdeleni? Organizuji netradicni zajezd do Piteru, rad bych ho popsal..
    ENA
    ENA --- ---
    Dobry den, zdravím všechny příznivce mesta mostu :)
    ROZUM
    ROZUM --- ---
    ZANKAZU
    ZANKAZU --- ---



    ROZUM
    ROZUM --- ---
    ROZUM
    ROZUM --- ---
    Buddhisticky chram, Primorskij prospekt


    ROZUM
    ROZUM --- ---



    KOCURMOSUR
    KOCURMOSUR --- ---
    ZANKAZU: strasne cosi...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam