• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ZANKAZUSankt Petěrburg

    Rozkládá se při ústí řeky Něvy na břehu Finského zálivu na více než 40 ostrovech spojených 300 mosty. Až do 20. století byl hlavním městem Ruska, ale i nyní je živoucí aglomerací s více než 4 miliony obyvatel. Další miliony turistů z celého světa přijíždějí se nadýchat atmosféry dávné slávy.
    Pochlubte se svýma fotkama a zkušenostma!
    rozbalit záhlaví
    SALE
    SALE --- ---
    Image and video hosting by TinyPic
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SIKY: já bych asi případně uměla dát kontakt na holku, co pronajímá 1+1 - chce (myslím) 1500 rub /os. /noc, ale víc než 3 lidi se tam nevejdou - dvojpostel a gauč v kuchyňce. Možná by se s ní dalo na ceně domluvit. Je to na Petrohradské straně, metro Chkalovskaya, takže vcelku centrum.
    SIKY
    SIKY --- ---
    Ahoj, dají se tu ještě sehnat tipy na ubytování na cca týden v červnu pro 2-4 lidi? Díky.
    KELTIK
    KELTIK --- ---
    BRUSINKA: Jasný, když něco budu vědět, dám vědět. Jsem tu do konce srpna...
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    přijímám podobný tipy, ale mám pocit, že tenhle klub je trochu mrtvej. Každop já budu od příštího týdne do půlky srpna, tak kdybys věděl o nějaký zajímavý akci, poděl se;) vím, že loni touhle dobou probíhalo nějaké veřejné promítání filmů v parčíku jak je muzeum etnografie (u gribojedova kanálu, jak je spasitel v krvi, nemůžu si vzpomenout na jméno), tak třeba je to nějaká každoroční událost, jinak nevím..

    KELTIK:
    KELTIK
    KELTIK --- ---
    Nějaký tipy, kam jít na drink nebo co dělat? jsem tu na studijní stáži.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    Zdravím, nejste někdo aktuálně v Petrohradě (dlouhodobě)? Sháním na 6 týdnů v létě ubytování, tak kdybyste se někdo chtěl podělit o nájem nebo hledáte náhradu na léto, pište prosím do pošty.
    SUNY
    SUNY --- ---
    děkujiii! :)
    ubytování snad vyřeší kamarád, chtěli bysme nějaký hotel, v centru, ale vůbec netrváme na luxusu. Teď jsme byli v paříži ve třech, v centru, ale ve 2 hvězdičkovém a bohatě to stačilo :-)

    Jinak já vypadám taky na 15, takže sama bych nejela asi nikam, ale kamarád je 30ti letý mistr v kickboxu, takže budí respekt :D A ruštinu studoval, tak se ho budu držet jako klíště :))
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SUNY: tak myslím, že byste neměli mít problém, jestli kamarád mluví dobře.. oni obvykle anglicky neuměj, takže to se hodí. no já jsem cestovala sama, průměrná blonďatá evropanka vypadající na 15 let, takže jsem žádný respekt neměla:)) to by se vám stát nemuselo.
    já jsem byla teď v létě. myslím, že podzim by tam mohl být parádní, teď bylo až moc horko, v zimě bych se umrznutí teda bála;)
    jako - město je krásný, ale plný ruskejch turistů, který se (stejně jako petrohraďani) všude cpou, strkaj, fotěj, jsou to takoví hulváti, s tím je třeba počítat, aby vám to pak zbytečně nepokazilo dojmy. musíte chodit rychlejc, rovnějc a důraznějc než oni a taky se strkat;)
    o ubytování nevím, protože jsem bydlela v rodině, ale v mym guidu je pár tipů, můžu se ti kouknout, když mi napíšeš, po čem koukáte (dvoulůžák /sdílenej pokoj, cena, místo).
    kdyby něco, klidně se ptej;)
    SUNY
    SUNY --- ---
    Brusinko, hrozně moc děkuji za vyčerpávající info. Plánuju jet s kamarádem, ten mluví perfektně rusky, já neumím nic :) ale delší dobu jak 5 dnů max tam být nemůžeme. Kdy jsi tam byla, asi v létě viď? Nám to bohužel vyjde asi na podzim nebo v zimě, snad neumrzneme :-)

    Docela mě překvapilo, že to ubytování ale tak drahý není? Samozřejmě koukám po 2 hvězdičkových hotelích :)

    Ale už se nemůžu dočkat, podle fotek je to prostě nádhera.

    Ten alkohol je super, neplánujeme sice nijak extra vymetat bary, ale místní noční život se poznat musí :-)
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    BRUSINKA: tak ono to bylo asi spis tim ze mi listky kupovala ruska
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PETGRIDUS: možná jsem měla jenom fakt pech, no, nedá se to vyloučit:)

    /jinak tohle jsou zkušenosti z letošního července/
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    BRUSINKA: no ja kdyz tam byl v roce 2007 tak po me pas nechteli, tak asi pritvrdili
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SUNY: /a 10 000 na 4 dny, já nevím, ale já jsem byla 17 dní, měla jsem předem zaplacený ubytování v pitěru, takže to nepočítám, a 10 000kč mi bohatě stačilo na celou dobu na vstupy, jídlo, pití, suvenýry:), drobný nákupy i cestování(vlakem) a ubytování mimo petrohrad.
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    PETGRIDUS: rada dobrá, ale úplně mimo, leda že by suny mluvila opravdu perfektně rusky, protože jim nedělá žádný problém říct si o pas a často to dělají.
    Já jsem měla takovou ruskou obdobu isicu, - jakože z ruský vejšky, a většinou mě pustili zadarmo, ale někdy byli zase schopný se pět minut dohadovat o tom, že ruská studentka sice bejt můžu, ale to je nezajímá, když nemám ruskej pas, moc fajn.


    SUNY: jojo, v muzeích a divadlech jsou ty dvojí ceny ofiko, na ostatních místech se prostě jenom snažej cizince natáhnout jak můžou, takže si všechno kontrolujte a s taxikářema se domlouvejte předem.
    z mojí zkušenosti jsou 4 dny dobrý tak akorát na to, aby člověk zjistil, že jsou rusové pitomci;) ale jestli nebudeš cestovat sama, tak na to asi tak často nenarazíš, a 4 dny jsou na petrohrad docela fajn, akorát je tam trochu blbá doprava, metro nemá zastávky zrovna na nejpraktičtějších místech, autobusy jezdí, ale nikdo neví přesně kdy a kam, musíte se ptát, no:) a kasy v muzeích obvykle zavíraj hodinu předem a o minutu pozdějc vás tam už nepustí, fakt. jestli chceš, můžu půjčit lonely planet, je starší, ale základní přehled o tom kam zajít dá.
    no a 100 rublů za láhev vodky mi přijde dost málo, nějakých 60 korun.. ¨
    jo a pro jistotu - jestli nevíš - petrohradská voda z kohoutku je nepitná a nepitelná, tak pozor na to.
    SUNY
    SUNY --- ---
    PETGRIDUS: haha, to není špatný nápad, máme rusku sousedku, zkusím odposlouchat dialekt :D
    PETGRIDUS
    PETGRIDUS --- ---
    SUNY: no nebo se muzes vydavat za rusku a zkusit jit za ruskou cenu
    SUNY
    SUNY --- ---
    Díky moc za info, ale nepotěšilo mě :)
    Co myslíš systémem dvojích cen? To mají ceny pro Rusy a pro ostatní? To snad ne :(
    Chtěla bych to pořídit tak za 10 000 na 3-4 dny, ale to je zřejmě bez šance.

    Alkohol vést tedy nechceme, myslela jsem, že vodka i rum tam až tak drahé nebudou, ale to jsem se asi spletla :)

    Jak dlouho jsi tam byla? Myslíš, že 4 dny stačí k tomu, aby to tam člověk poznal?
    BRUSINKA
    BRUSINKA --- ---
    SUNY: za jídlo v restauraci si připlatíš, hlavní jídla tak kolem 500 rublů průměrně. Jídlo v supermarketech vyjde tak nastejno s tím, že nemají moc výběr - zelenina bývá nezralá/nahnilá, je lepší kupovat na tržištích, ze sýrů jsem taky nebyla nadšená, žádný velký výběr. Pečivo - skoro jen toustové, ale různě po městě bývají pekařství. Alkohol - v hospodách taky spíš dražší, v supermarketech láhev vodky za +- 100 - 150 rublů. Cigarety - nemají pevný ceny, ale v zásadě jsou strašně levný, začínaj i na 15ti rublech, velbloudy za cca 40, a tak..
    Jinak je lepší počítat s tím, že jako ne-rusy vás budou chtít sedřít z kůže, to je tam takovej zvyk.. tak se nenechte, když to není nutný, nicméně třeba do muzeí mají regulérně systém dvojích cen a isic je obvykle neobměkčí.
    Jinak dovézt se určitě něco dá, do batohu/kufru toho stejně moc nenacpeš a do letadla to vzít nemůžeš, to je jasný. Já vezla 1 lahev vodky a 8 balíčků cigaret a žádný problém, přesný množství asi vygoogluješ, tohle určitě řeší víc lidí:)
    SUNY
    SUNY --- ---
    plus ještě jaké jsou ceny? Jen orientačně...za jídlo, za pití - alkohol. Dovážet se asi nesmí, že? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam