• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZTerence McKenna ۞ जयरामकृष्णन्हरी۞
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    www.schroomer.cz/forum
    jsou tam pěkné knížky ke stažení (McKenna - Pravdivé halucinace, McKenna - food of the gods, Leary, a tak dále...)


    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KOHO CHLEBA JÍŠ, TOHO PÍSEŇ ZPÍVEJ (převzato od ethnobiologa a ethnobotanika Terrence McKenna)

    Tuhle hluboce lidskou pravdu musel poprvé vyjevit ostatním vohnoutům nějaký náš prapředek, protože každý normální člověk ví, že vohnoutům je třeba připomínat, aby bez keců dávali všanc své životy ve prospěch toho, kdo je krmí svými dogmaty. Normální člověk také ví, že to, co jí, má velký vliv a zpětnou vazbu na jeho psychiku, a proto si chce dopřávat především takové jídlo, které by uspokojilo jeho momentální chuť a nepředpokládá, že skončí v nemocnici s nějakou formou otravy.

    Vliv jídelníčku a vysoký obsah nesčetných chemických konzervačních prostředků v jeho složení podporující mnohé mutace a efekt různých exotických metabolitů na člověka a vývoj jeho neurochemie a kultury je stále ještě neprobádaným polem výzkumu. Všežravectví a objev moci určitých rostlin zřejmě byly určujícími faktory při vybočení hominidů z proudu evoluce zvířat přímo do rychle se rozvíjející oblasti jazyka a kultury. V současné době hraje lidská závislost na chemických látkách mnohem větší roli při vytváření a udržování kulturních hodnot než kdykoliv předtím v dějinách. Jak můžeme pozorovat, má být asi naším historickým posláním zapomenout na naše vzájemné odlišnosti a splynout bez odporu s mořem vohnoutů.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    ....a kdyby se vám zdálo, že máte málo času ("nemám čas") a nebo že se čas zrychluje (http://www.jitrnizeme.cz/view.php?cisloclanku=2008010032 a http://www.jitrnizeme.cz/view.php?cisloclanku=2003111118) tak si vzpomňte na včely :DDDD


    ..takže vzhůru dolů, "dělat psychedelii" nebo kontemplovat universum v nejpřirozenějším postoji - Zazenu :o)

    včely

    Matka
    Matka je nejdůležitějším členem každého včelstva. Je to oplozená samička, která kromě kladení vajíček (v květnu až 1500 denně) nemá nic jiného na práci. Zajišťuje novu dělnic a trubců. Zpravidla je ve včelstvu jediná. Měří 2 až 2,5 cm. Matka má ve včelstvu ještě jeden důležitý význam. Ve svých kusadlech tvoří feromon, který obíhá v potravě a je základem soudržnosti včelstva a dělby práce v něm. O kladoucí matku pečují mladušky. Výkonná matka ročně naklade přes 200 tisíc vajíček. Po 2 až 3 letech se matky vyměňují.

    Trubci
    Jsou to včelí samci. Ve včelstvech žijí jen v letních měsících. Rodí se z neoplozených vajíček. Mají větší a zavalitější tělo 2 až 2,5 cm dlouhé, kulovitou hlavu s velkýma očima, nemají žihadlo ani voskotvorné žlázy. Jejich jediným posláním je oplodnit mladé matky. Běžně jich v úlu žije pět až osm set. Zprvu je krmí mladušky, postupem času však dostávají potravy čím dál méně. Když se začne projevovat nedostatek snůšky, začnou dělnice trubce z úlů vyhazovat, nepouštějí je k zásobám. Trubci nakonec hynou hladem a chladem mimo úl. Žijí až 6 týdnů

    Dělnice
    Jsou bezesporu nejpočetnějšími členy včelstva. Vznikají z oplozených vajíček stejně jako matky. Nemohou být nikdy oplodněny. Jsou 1,2 až 1,4 cm dlouhé a váží kolem 100 miligramů. Na vrcholu vývoje mají včelstva kolem 40 000 včel i více. Dělnice rozdělujeme na mladušky a létavky. Mladušky vykonávají všechny práce v úle a starší včely - létavky - mimo úl. Mladušky zahřívají plod, udržují vlhkost, vylučují vosk, staví nové plásty, krmí plod, matku i mladé trubce, čistí je, střeží bezpečnost včelstva a chrání je, zpracovávají nektar na med. Navzájem se poznávají podle specifické vůně. Létavky vyletují z úlu a přinášejí nektar, vodu, rouskovaný pyl a propolis. Na jaře a v létě se dožívají 6 až 8 týdnů, v zimě žijí 7 až 9 měsíců.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    HROSE: bezva! zrovna ted se staram o novou divotvornou přítelkyni, je uplne zbídačená, jen metrový stvol bez listů prakticky...doufám že ji péčí přivedu k tomu aby vyhodila nové listy, a v létě pak mohu ochutnat dary sluncesvitu. a nemusím kupovat gramy v growshopech. natural way!!

    HROSE
    HROSE --- ---
    k te salveji (teda nejen), docela dobrej odkaz http://www.botanic.cz/
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    E2E4: ach ja, maslo masloooo sem....
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DARJEEL: Prispevek [ SCHWEPZ @ Terrence McKenna ----- ], na ktery jsi se ptal na "source" [ DARJEEL @ Terrence McKenna ----- ], je onen manifest spiral tribe..

    Neragoval jsem na tvuj prispevek o jidle, ale na ten predchozi.. Rozklikej si to.. :-)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    E2E4: jako to jsi co jis, nebo co? zkus misto slova to doplnovat vhodny konkretni podmet prosim, je mi to co pises docela nesrozumitelny, dekujiji...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DARJEEL: no je to manifest prvniho legendarniho freetekno soundsystemu Spiral Tribe..
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    E2E4: que?
    E2E4
    E2E4 --- ---
    DARJEEL: Spiral Tribe manifesto neasi?
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    THOMEKOID: jsi co jis.... rememba
    THOMEKOID
    THOMEKOID --- ---
    SCHWEPZ: To je hoooodně zajímavé. Začněme jíst zdravěji a bude nám to pálit o sto šest
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: source?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    tak tohle je moooc divný ,)

    Druhý mozek. Břicho – svět ve středu našeho těla. Právě tato dlouhou dobu prozaicky nahlížená část člověka se vším, co je skryto uvnitř, je ovládána „druhým mozkem“. Trávicí ústrojí je obklopeno 100 miliony nervových buněk – to je více, než kolik jich je v míše.

    http://www.geo-magazin.cz/index.php?id=1443
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    JEDINÝ ZPŮSOB JAK POSTUPOVAT, JE RŮST.
    JEDINÝ ZPŮSOB JAK RŮST, JE PRONIKAT ZA HRANICE TOHO, CO ZNÁME DO NEPOZNANÝCH OBLASTÍ NEZNÁMA.
    NEZNÁMÉ JE JEDINÝM ZDROJEM NOVÝCH VĚDOMOSTÍ.

    SYSTÉMY, ZAJIŠŤUJÍCÍ NAŠE PŘEŽITÍ, JSOU ORGANICKÉ.
    ABYCHOM MOHLI OBNOVOVAT BUNĚČNÉ STĚNY, JE TŘEBA DĚLIT A NÁSOBIT.

    STARÉ BARIÉRY PADAJÍ, STAROBYLÉ PILÍŘE SE HROUTÍ A NOVÉ STRUKTURY VZNIKAJÍ NA JEJICH MÍSTĚ.
    KAŽDÁ NOVÁ GENERACE RODÍ TU NÁSLEDUJÍCÍ.
    STARÉ DÁVÁ VZNIKNOUT NOVÉMU.

    ŽIJEME V MOMENTU NEKONEČNÉ PROMĚNY,
    PROPOJUJÍCÍM MINULOST, PŘÍTOMNOST A BUDOUCNOST.

    CÍLEM NAŠEHO SNAŽENÍ JE OBJEVOVAT NEUSTÁLE SE MĚNÍCÍ HORIZONT.
    PRŮBĚŽNĚ ZAVÁDĚT NOVÉ PARAMETRY, PROZKOUMÁVAT A ZABEZPEČOVAT KAŽDÝ NOVÝ STUPEŇ, KTERÉHO DOSÁHNEME.

    NAŠÍM ÚKOLEM JE ZNIČIT TU LHOSTEJNOST, KTERÁ JE ZODPOVĚDNÁ ZA ZÁNIK ŽIVOTNÍ SÍLY NA NAŠÍ PLANETĚ.

    NAŠÍM CÍLEM JE POZITIVNĚ MOTIVOVAT LIDI A NÁRODY.
    JE ČAS PROBUDIT PLANETU ZE SPÁNKU!

    TENTO KROK ZA DOKONALOSTÍ, VYUŽÍVAJÍCÍ NEJMODERNĚJŠÍ DIGITÁLNÍ TECHNOLOGIE, ZKOMBINOVANÉ S ORGANICKÝMI ŽIVOTNÍMI SYSTÉMY,MÁ SÍLU MOHUTNĚ OTŘÁST LIDSKÝMI SMYSLY A TAK POSKYTNOUT TEN CHYBĚJÍCÍ KOUSEK ENERGIE, POTŘEBNÝ PRO KVANTOVÝ SKOK Z POZEMSKÉHO NA MIMOZEMSKÉ VĚDOMÍ.
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: v pohodě. salvia je imho k věci. teda k fenoménu :D
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    to mluvil o salvinorinu...
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    MORPHLER: jj, taky si 10krat rozmyslim, nez zakourim, btw. esi je slabej ucinek, tak zkus kourit za soumraku, jak je takovy to modry svetlo.... to je salvia nejsilnejsi.... ale mozna ses jen malo citlivej....

    SCHWEPZ: dyztak nas maz, esi myslis, ze sme OT, ale znas ten mckennuv proslov: "new psychoactive substance was just discovered. This substance is so powerful, that threee hundred micrograms is a dose...."
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam