• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZTerence McKenna ۞ जयरामकृष्णन्हरी۞
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    The cultural operating system we have, Consumer Capitalism 5.0 or whatever it is...actually has bugs in it that generate contradictions...such as...cutting the earth from beneath our own feet...poisoning the atmosphere that we breathe. This is not intelligent behavior. This is a culture with a bug in its operating system that's making it produce erratic dysfunctional behavior. Time to call a tech and...the shamans are the techs.

    —Terence McKenna
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    http://en.wikipedia.org/wiki/Mckenna

    trochu OT, ale ne moc :)
    ONEHEART
    ONEHEART --- ---
    KAMAHL: pro mě nový ;) dík
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    vim že to tu už bylo, ale opakování je matka moudrosti: http://www.youtube.com/watch?v=9c8an2XZ3MU Ze začátku sem to fakt nechápal, ale když to poslouchám asi po dvacátý, přijde mi to úplně geniální, bezchybná úvaha ;)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    BROZKEFF: jj, vždyť jo.... stačí, že se straší prasátkama a Iránem, ještě by tam mohlo být něco, co je mimo lidskou kontrolu.. Na co pak volit prezidenty a vládu, žejo ;)

    se klidně koukej, ale rozhodně jde něco dělat... Uděláš merkabu a seš v klidu, šikovnému stačí osmnáct dechů na vztyčení trojůhelníků :-)
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    DARJEEL: protože se to v minulosti stalo, nelze to vyloučit, ale nelze to určitě ani nějak vědecky předpovědět. takže pokud by se to fakt stalo, tak je to bod pro esoteriky... :) podle mě takový proces ale trvá celá staletí.

    KAMAHL: jdeš na to ze stejnýho konce, jako já. v ohledu "změny ontologického pojetí času" došel asi nejdále sci-fi autor Charless Stross ve svém Singularity Sky a Iron Sunrise: velice "ontologické" sci-fi, oboje... pojetí I am Eschaton, I am not your God. A vůbec sci-fi autoři z té skupiny, která nevylučuje, že fyzikální zákony nemusí být neměnné a provždy dané, ale že mohou být konstruktem (sociálním, mimozemským, historickým... případně směs obojího).

    já osobně jako pozorovatel vesmíru vědomě pozoruju přírodní zákony teprve asi tři desítky let: to, že bych měl věřit jejich trvalé neměnnosti v čase, to je rozhodně naučené a je to předmětem víry. současně je to ale axiom, ze kterého vychází všechny racionální prognózy budoucnosti.
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    DARJEEL: hej tohle je hodně zajímavé info, navíc dost čerstvé

    hustý je tady to, že ta "vědecká metoda" se zákonitě musí zaseknout na jednoduchém pozorování a deskripci toho co je vidět, a jakákoli predikce budoucího vývoje je jen "nepravděpodobná hypotéza", kterými není moudré příliš strašit lid
    a je to samozřejmě pravda - byla by blbost, aby NASA každou chvilku házela do bulvárního tisku jakoukoli fantastickou hypotézu budoucího vývoje co ji zrovna napadne na základě nějakých dat

    takže se koukáme a divíme se, copak se z toho asi vyvrbí
    ostatně krom toho že na to budem takhle hezky koukat s tím stejně nic moc nenaděláme
    takže asi lepší koukat a ještě si chvilku to kino užívat než se nezdravě psychovat
    že? :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    KAMAHL: hm, a? ;)

    a co myslíš Ty, že se stane?
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    Využil jsem tedy broskveho odkazy, získané potulováním po "skip navigation links" a mezi nimi je prostá predikce otočení magnetického pólu slunce v blízké budoucnosti, její výsledky textem:
    "We find a starting time of March 2008 with minimum occurring in November or December 2008 and maximum in April or May 2013."
    a graficky: http://solarscience.msfc.nasa.gov/images/ssn_predict_l.gif

    http://solarscience.msfc.nasa.gov/predict.shtml
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    SCHWEPZ: nejsem schopný ti říct, jestli v té definici není nějaký drobný zádrhel; graficky, dle linku od broskve, zde: http://science.nasa.gov/headlines/images/sunflip/butterflydiagram.gif
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    PALEONTOLOG: tím střídáním "pólů" myslíš toto - "Solar maximum is the period when the sun's magnetic field lines are the most distorted due to the magnetic field on the solar equator rotating at a slightly faster pace than at the solar poles. The sun takes about 11 years to go from one solar maximum to another and 22 years to complete a full cycle."?? http://en.wikipedia.org/wiki/Solar_maximum

    Myslím, že i přesto, že slunce zkoumáme nějaký pátek, je toho ještě mnoho co nevíme.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    BROZKEFF: prošel jsem si ty linky, no to střídání pólů slunce po cca 11 letech je fakt, známej pár desítek let, sluneční intenzita osciluje i v mnoha jiných větších cyklech, umím si představit kreativní proces vycházející z naměřených dat;
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    PALEONTOLOG: před časem jsem dělal menší rešerši,

    http://forum.divinorum.cz/viewtopic.php?p=6376#p6376

    shrnuto: na Zemi se vyskytují divné jevy, ale samozřejmě situování budoucího přepólování je imho ryze věcí víry (v příběh někoho jiného nebo ve vlastní prorocké vize if present ;))
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    KAMAHL: v historii přepólování nějaká zvláštní pravidelnsot není, chápu, že v průběhu eventu jsou nějaké iniciační fáze, které řeknou, že se to děje... ale pokud se bavíme čistě o predikci události.. nemůžeme vědět nic
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KAMAHL: matematika chaosu rika, ze to predpoveditelne neni.
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    DARJEEL: No geologický mechanismy přepólování jsou docela dobře známý, takže to by mělo jít předpovědět celkem přesně ale od žádnýho seriózního vědce sem neslyšel, že by příští přepólování mělo nějak souviset s 2012, to považuju za nepodloženej blábol.
    TLUSTEI
    TLUSTEI --- ---
    "If the truth can be told so as to be understood, it will be believed." ;)

    http://www.youtube.com/watch?v=FAQVkEI2VrY
    BIOH
    BIOH --- ---
    a budeme povzneseni na vyšší úroveň vibrace, takže cheeseburger pro všechny, muhaha
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam