• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZTerence McKenna ۞ जयरामकृष्णन्हरी۞
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    "I'm the gonest and most irrational HOPE freak I've ever met! I mean I think everything is FINE, everything is going toward the purpose for which it was intended, but its an act of conscious awareness on on the part of each of us that carries us toward that."
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    MORPHLER: Ano, to se snažím říct. :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    KAMAHL: pekne. ale chybi mi tam docela podstatna informace o odchylkach, ktere bude imho docela vysoke diky velke variaci v prostredi. taky jestli meli jednotlivi autori vzdy houby z jedne lokality, nerika to moc o obsahu latek v celem druhu. tedy velka matematika pro nic .) ale na srovnani druhu dost uzitecne. snazis se tim asi rict, ze cub. a mexi. nejsou 2-3x silnejsi, ale podobne silne. souhlasim. rekl bych ze mate to, ze gram cub/mexi muze byt par hub, kdezto gram bohemek je tak 20, kdyz jsou vetsi. a vetzsina lidi pocita houby na kusy .)
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    E2E4: http://www.erowid.org/plants/mushrooms/mushrooms_info4.shtml
    Koeficient potence pro se vypočítá přibližně takto: psilocybin+baeocystin+(psilocin*1.4)
    Což je pro kopinatky: 1,37; kubásnký: 1,49; bohemky: 1,51; modrající: 1,65
    Samozřejmě to je měřený u divokejch hub a kultivovaný budou o něco potentnější, ale myslim že ne o moc. Aspoň podle toho co jsem četl na shroomery tak běžně používané substráty potenci zvýší jen málo. Navíc si myslím že houba má nějaký limit a ten prostě nepřekonáš. Já ze svojí zkušenosti můžu říct že kubánky (kultivovaný) a bohemky (sbíraný) jsou co do síly účinku srovntalené.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    cubensis jsem mel treba i jen 2 houby v gramu
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    E2E4: jj, tak, tak. on myslel pravdepodobne cubensis ci mexicana.
    EUR0
    EUR0 --- ---
    E2E4: vidis, to ma velmi nenapadlo. nuz, bol to riadny psychonaut so silnym zaludkom :]
    E2E4
    E2E4 --- ---
    EUR0: ještě si k tomu ale připočti cca 2-3x větší sílu těch pěstovaných mexických nebo kubánských, které měl Terence na mysli..
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    u ceskych hub mi vychazelo susenych cca 20 gub na gram
    EUR0
    EUR0 --- ---
    bohuzial, ked som ich mal tolko, nemal som ziadnu vahu ani zavazie poruke, teraz ked mam, nemam tolko hub. inak by som sa to nepytal, ten odhad mi vpohode staci taky hruby. dik
    KAMAHL
    KAMAHL --- ---
    EUR0: šmarja, pětigramový závaží pro porovnání snad někde najdeš ne? Hodně přibližně tak 100 kopinatek nebo 60 kubánek, při takovejchdle číslech už ale absolutní odchylky můžou bejt hodně velký klidně přes gram.
    EUR0
    EUR0 --- ---
    hele, viem ze je to blba otazka. ale kolko to tak moze byt tych 5g susenych? nikdy som nemal moznost to odvazit.. predstavme si take "stredne velke" hribiky :D aspon zhruba odhad?
    PROZAC
    PROZAC --- ---
    o samotě ve tmě mluvil i i marihuaně, ale musíš se fakt krutě zmastit. spíš asi jídlem
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    E2E4: no.. ono se to neda uplne denne. a kdyz si das vyssi davku tak dalsi za mesic uz je vlastne taky docela brzy a casto... subjektivne .)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MORPHLER: jj - spíš ale vyšší a méně často než menší a častěji, jsi chtěl napsat..?
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    E2E4: nejen v jedne :) "5 gramu (cubensis) o samote a ve tme" opakuje docela casto. taky je pro vyssi davky a casteji u zkusenych psychomnautu radeji nez nez malou davku pro vsechny. S tim bezvyhradne souhlasim. S obojim :)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    LOWRIDER: v jedná přednášce říká 5 gramů sušených hub, nějakých těch kubánských / mexických apod.
    LOWRIDER
    LOWRIDER --- ---
    Nevim jestli ste se tu už o tom bavili, ale McKenna v Archaic revivalu říká, že jediný, co má cenu sou heroický dávky rostlinejch halucinogenů. Máte s tim někdo zkušenosti, víte o jaký dávky se jedná?
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    Terence on DMT: An Entheological Analysis of McKenna’s Experiences in the Tryptamine Mirror of the Self
    http://www.realitysandwich.com/print/51650
    LOWRIDER
    LOWRIDER --- ---
    MORPHLER:
    E2E4:
    No myslim si, že to nemusí bejt hned za hranicí zákona, i když je jasný jak to je. Já byl letos přijatej k doktorskýmu studiu s projektem Filozofická interpretace změných stavů vědomí a rád bych se dostal do kontaktu s lidma, který se tim zabývaj z různej hledisek, vim o jednom psychiatrovi, jednom psychologovi a pár dalších lidech. Samozřejmě dostat se na úroveň MAPS je dlouhá cesta, ale může to stát za to. Z mýho hlediska by šlo zatim o volný sdružení lidí, co se změněnejma stavama vědomí zabejvaj nejen prakticky, ale i tom píšou a malujou a tak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam