• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    SCHWEPZTerence McKenna ۞ जयरामकृष्णन्हरी۞
    LEOZ
    LEOZ --- ---
    The Brotherhood of the Screaming Abyss!

    I am the younger brother of Terence McKenna. I want to write a memoir telling the real story of our intertwined life together over the last 60 years, and of the ideas, adventures, and explorations (both inner and outer) that we shared. I am Terence’s only brother; I am the only one who can tell this tale, from this unique perspective. Terence died in 2000, but his ideas live on the Net and in his books (e.g. True Hallucinations, Food of the Gods, The Archaic Revival, The Invisible Landscape and others). The time has come to tell his story; in reality, it is our story.

    The Brotherhood of the Screaming Abyss! by Dennis McKenna — Kickstarter
    http://www.kickstarter.com/projects/1862402066/the-brotherhood-of-the-screaming-abyss
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    Seřazení planet do jedné linie berou astrologové jako znamení velkých katastrof. Podobný úkaz se má podle nich opakovat 21. 12. příštího roku, kdy má podle některých „proroků“ nastat konec světa. Podle astronomů se ale není čeho bát - příští rok se planety na nebi vůbec neseřadí.
    (http://www.novinky.cz/veda-skoly/232114-na-obloze-zazari-sest-planet.html?ref=ostatni-clanky)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Podle starých Mayů tedy vše začalo před 16,4 miliardami let. To je poněkud delší doba, než na kterou je nyní odhadováno stáří vesmíru (13,7 miliard let). Stále jsou to však odhady, které se navíc průběžně upřesňují (prodlužují). Zdá se vám někdy, že čas běží stále rychleji? Pocit je to oprávněný. Stále totiž přibývá událostí. Na světě se toho dějě víc a víc za stále kratší časová období. Zatímco jeden den ve zvířecím podsvětí trval zhruba 63 milionů let, den planetárního podsvětí trval necelých 20 let, v současném završujícím podsvětí je to již pouhých 20 dní (resp. 18) na stejný objem událostí.
    Mayský kalendář v pravém světle « Jedenmecítma šlépějí (píše Josef Štěpánek)
    http://josefstepanek.cz/1632/maysky-kalendar-v-pravem-svetle.html
    IKOGNITO
    IKOGNITO --- ---
    YouTube - The Shamen - Re-Evolution (1992)
    http://www.youtube.com/watch?v=FAQVkEI2VrY&feature=related
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    E2E4: to ale nikdo netvrdi. bude toho urcite hodne, jako kazdy rok.

    tvrzeni one teorie je, ze napasovani mayskeho kalendare na nas tak, ze dlouhy cyklus konci v 2012 je chybne.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MORPHLER: ze v roce 2012 nic nebude je povidali ze mu hrali ;)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    E2E4: on to nedelal. udelal to za nej nekdo jiny. Terence ten prevod z toho co psal taky nechapal.

    Povidali ze mu hrali je reakce na kterou informaci? To prej je tam proto, ze to je to, co si pamatuju z jeho knih a prednasek. Tedy on povidal...
    E2E4
    E2E4 --- ---
    MORPHLER: śmarjá tak si to přečti jak to dělal on..

    MORPHLER: povídali že mu hráli :)
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    THX_1138: zajimavy napad by byl zkusit krivku vytvorit z jinak usporadanych cisel hexagramu. Urcite je nejake dlasi klasicke usporadani. Ale na to bysme museli dat matiku toho prevodu ciselne rady do funkce.
    MORPHLER
    MORPHLER --- ---
    Z klubu mayove...
    Konec mayského kalendáře v roce 2012? Omyl! | HN.IHNED.CZ - téma
    http://hn.ihned.cz/c1-49081130-konec-mayskeho-kalendare-v-roce-2012-omyl

    THX_1138:
    Prej orientacne podle udalosti a velkych propadu v novelty a kdyz se pak dozvedel o teorii konce mayskeho kalendare v 2012 posunul to (o par let podle vseho) tam.

    Kdyz to spojime s informaci vyse asi by stalo za to si trochu pohrat a posunout to do 2016. McKenna uz to za nas neudela.

    "Před cyklem, o kterém tu mluvíme, byl zřejmě ještě nějaký pravěký cyklus, který skončil a Mayové začali počítat znovu v cyklu, který podle naší korelace skončí 14. 12. 2116, aby teoreticky pokračoval dále."
    E2E4
    E2E4 --- ---
    THX_1138: vyšlo mu to z i-čingu (vlastnosti king wen sequence nebo co, ne že by si hodil i-čing a vyšlo mu to tak :), což nikdo nepochopil, tak to převedl do trochu víc matematický formy, pak to trochu posunul podle konce mayskýho kalendáře. nějakej matematik to pak ještě přiopravil.

    způsob je pochopitelně naprosto správný :)
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    KAMAHL: Jednak asi OT ale kdyz to preskocime :) tak ti doporucuju precist si nejake komentare od "Zlatodeje" - http://zlatodej.blog.cz/

    "Manuscript Voynich je ztracené alchymistické dílo, z pera českého alchymisty Jana z Lazu a správný název je ,,Zlato bláto ". Přeložil jsem na 50 stránek rukopisu a tak mohu říct jedno, rukopis je alchymie. Je vněm popsáno mnoho alchymistických operací. Všechny obrázky jsou jen SYMBOLICKE. Rukopis je psán a šifrován v českém jazyce. Není to žádné záhadné písmo, je psán úplně obyčejným písmem. (šifrování = gematrie). Samotný alchymista se podepsal v rukopise takto : Jan Lazi coe zlatadit.(1454) Kompletní informace na webu. Na web jsem dal na dvacet přeložených stran, které jasně dokazují že rukopis je alchymie a že se jedná o ztracený traktát Zlato bláto (zlto blto)."

    "Tento rukopis není vůbec žádná velká záhada.Jak čtu různé weby,tak je to pořád dokola jedno a to samé,jako ohraná písnička.Nic nového,to že tento rukopis nedokáže správně interpretovat cizinec,tak to docela chápu,ale že přečtení a dešifrování dělá problém lidem ovládající český jazyk tak to ie pro mne opravdu velká záhada. V samotném rukopise není použita žádná složitá šifra. Abeceda se skládá ze 16 znaků. To znamená 8 písmen malejch a 8 písmen velkejch.Je samozřejmě použit kabalistický numeralogický systém.Tak jak je možné, že to nikdo nedokáže přeložit do našeho jazyka.Vždyť je to velice jednoduché. Rukopis je psán jako trojhlasá fuga.První a druhý hlas se čte velice snadno.Třetí už je složitější. Samotný text je většinou alchymie.Nejpečlivěji jsou provedeny obrázky týkající se astrologie.A to z jednoho prostého důvodu, autor rukopisu byl především astrolog (Karlova univerzita),pak alchymista, doktor a básník.Byl to člověk pohybující se po celé Evropě,a ve své době dosti vážený."
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    SCHWEPZ: Presne tak :) Bylo to mysleno ciste teoreticky, s cilem videt dopady na vlastnosti/charakter lidi/savcu.

    XCHAOS: Souhlasim, o nem sem take nediskutoval :) ... i kdyz mozna ze gravitacni a astrologicky vliv toho maji mnohem vice spolecneho nez dnes vime ...
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    XCHAOS: nemluvě o tom, že kinetická energie obrů Jupitera a Saturnu vyvyžuje - zrovnovážňuje - slunce (nepřesně řečeno). Myslím, že kdyby zmizel Jupiter, že než by k nám dolétla nějaká kometa, byl by to problém se změnou gravitace na zemi :) Ale mám dojem, že KUBBE právě uvádí, že "aniž by to způsobilo kolaps soustavy", tj. vidí to jako mylšenkový experiment.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    KUBBE: vzhledem k tomu, že jde nejhmotnější těleso kromě Slunce, by lidé v případě jeho náhlého zmizení řešili hlavně problémy s náhlými nečekaně častými nárazy asteroidů a komet do své planety. a to není vtip, ale prostě realita: dráhy asteroidů a komet se během miliard let jakž takž stabilizovaly, a spoustu z nich "vymetá" na dráhy, které nekolidují se Zemí, právě gravitace Jupitera :-)

    prostě o astrologickém vlivu planet diskutovat možná lze, ale o gravitačním ne :-) ten je daný.
    KUBBE
    KUBBE --- ---
    SCHWEPZ: To je jako bychom srovnavali historicke nalezy a pozustatky Rimske rise a 15mil. let stary jaderny reaktor v nejakem dolu v Ugande ... ta moznost tam je, ale to je asi tak cele ... :P

    Jinak si narazil na uzasnou myslenku. Co kdyby nahle zmizel z nasi slunecni soustavy nejaky ves. objekt, treba Jupiter (aniz by to zpusobilo kolaps slun.soustavy) ... postradali by potom lide vlastnosti a ziv.zkusenosti formovane Jupiterem ? A co kdyby se v nasi slun.sous. objevil nejaky jiny objekt ... prineslo by to nasi realite dalsi rozmer/vlastnost/charakteristiku ? Ale jsem tu OT tak sry :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    DARJEEL: nepochybně :) On se hlásil ke všemu možnému :) Ale je to otázka do diskuse...pokud naše "mentální mikrokosmy" spolu-formují realitu makroúrovně, jak na naše vědomí (vice-versa) působí vzdálený kolos plynného obra Jupitera? Spíše myslím, že je to otázka víry, jsem k astrologii dosti skeptický. A to i přesto, že postupně zjišťuji, že některé charakteristiky tzv. astrologických znamení sedí. Například já jsem "rak" a s "typologii raků" se mohu v mnohém ztotožnit, sedí to. A tohle jsem pozoroval i u jíných blízkých (bratr beran ap.) Jestli ale tranzice jupitera a saturnu naznačuje, že mám rohlíky kupit v pekárně pod hradem, protože jsou dnes velmi vypečené (abych parafrázoval Wericha), to nevím :)
    DARJEEL
    DARJEEL --- ---
    SCHWEPZ: takže jinak řečeno se hlásí také k astrologii :)
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Teorie Timewave Zero

    (....) z této teorie vyplývá , že odhalil postulát, který říká že všechny jevy jsou v základu postaveny do tvaru vlny, která posloupně spojená ze souhrnu jejich částí, vzory změny tvaru souvisejí přímo s těmi v DNA. My tvrdíme (Denis a Terrence McKenna), že teorie hyperprostorové povahy supravodivých svazků, a experiment který jsme navrhli pro test této teorie přinesou modulární vlnu. Hierarchické teorie o povaze času, které jsme byli schopni interpretovat pomocí zvláštního matematického zpracování I-ťing, do obecné teorie systémů, která osvětluje povahu času a organismu a poskytuje představu modelu, který vysvětluje propojení fyzických a psychických jevů ze submolekulární do makrokosmické úrovně.
    (Neviditelná Krajina, originál (1975) vydání, str. 101-103)

    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam