• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí
    ELFOS
    ELFOS --- ---
    JOSEF_K: Moc pěkné! :-) Povedly se.

JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Takže zde pár fotek ze seřadiště. Točny a všechno tam přibližně je, jen je jako vždy nízká kvalita, a navíc zrovna točny se fotí blbě, protože bych musel patrně vyšplhat na střechu:). Taky je tam nějaké to vršovické nádraží a podobné věci:).

ELFOS
    ELFOS --- ---
    Setmělo se. Cestující klimbali obloženi svými zavazadly. Vyšla jsem na chodbičku a stáhla okno. Na pozadí ocúnové oblohy vlál prapor ptačího hejna. Povětří provoněné volnou krajinou, rozčísnuté mohutným dunícím strojem, táhlo vlasy zpět jako koňskou hřívu v trysku. Na cestě ve mně pokaždé vybuchují barevné rachejtle, představuju si, že moji dávní předkové byli nomádi. Ale není to jen veselá letní slavnost cestování, ženu se hlavně za přenošeným snem. Neboť rozehrané a nedokončené hry a sny na sebe nedají zapomenout, čekají, až se k nim vrátíme a prolisujeme je do reálného světa. Nejdou-li uskutečnit, je třeba je alespoň dobít, dorazit. Aby už daly pokoj a mohlo se žít úplně něčím jiným, životaschopnějším.

Vlak si bujně hvízdl. V kupé koluje placatice s pálenkou. Za oknem modré sklo oblohy a černé siluety stromů, sloupy s nekonečnou pěticí drátů. Na kousek papíru jsem načmárala: V horečce svinutá hltám jízdu Mozek se dojmy přejídá K němotě zpíjí líh nočních hvizdů Ranní chlad úžas posnídá.
    Odmítám se o svůj sen strachovat. I když cíl zklame, cesta k němu může být parádní.

(Věra Nosková - Obsazeno)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    WELL: ceece, nemas tu fotku ze zahlavi v nejakym este lepsim rozliseni? :oP
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    Malá ranní hudba

Ocelová symfonie rovnoběžek
    procitá prvním staccatem

To ospalé slečny mlčí
    mnou ruce v kabátcích
    těkají očima

Nádražní cedule
    ten vysoký muž po pravé ruce
    mlžný horizont
    doutnající nedopalek
    změť hovorů těch starších - odpočatých
    unylý hlas z reproduktoru
    straší
    možným zpožděním.
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    LOONA: Jo jo, ve mně evokovala něco podobného.
    LOONA
    LOONA --- ---
    WELL: Krasa, diky !
    JONEZ1: Libi :o)
    BUBLINKY: Vsechny uchvatne, ale ta prvni... ta me dostala. Hned bych nekam jela, koukala z okna, na nic nemyslela...
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---

JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Inu, právě jsem se vrátil z vršovického seřadiště. Je tam věru pěkně a takhle večer je tam dokonalý klid. Zaměstnanci drah si mě absolutně nevšímali, ačkoli jsem tam mezi nimi pobíhal se stativem a podobnou veteší. Viděl jsem obě otáčecí plošiny, a jednu dokonce v provozu. Vůbec by mě nenapadlo, že se to točí takovým fofrem. Je to tam jak v muzeu, protože na všech kolejích stojí staré a zřejmě dávno nepoužívané vagony a lokomotivy. Taky jsem našel starý železniční jeřáb a jiné pěkné věci. Jak už to tak bývá, došly mi baterky ve foťáku ve velmi nevhodný moment, ale něco málo přece jen mám. Taky mám něco na filmu, ale nevím, jak to dopadne. Fotky z digitálu dodám, až to proberu a trochu upravím...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    JONEZ1: Ale taky hezkou:).

JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    WELL:: mam jednu k tematu, lec o neco mene poetickou :)

KACIR
    KACIR --- ---
    JOSEF_K: Stačí ti drátěná? Na dnešek asi ne, ale pokud ji najdu, přinesu ti ji k plavcům...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KACIR: Nj, mrzuté. A ty máš zrovna foťák. Takhle to budou jen další "veledíla" z mého Olympusu:(. Ještě vezmu practicu, ale jelikož nemám eterní spoušť, bude to mázlé, protože několik vteřin to v klidu neudržím ani na stativu:(.
    KACIR
    KACIR --- ---
    JOSEF_K: Xakru, neslíbit už na večer něco jiného... :-(
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Dneska mám volný večer, takže hodlám sebrat foťák a stativ a vydat se konečně do těch Vršovic na seřadiště a podobné věci. Pokud by měl někdo chuť se přidat (nejlépe někdo s kvalitním foťákem), ozvěte se do pošty.
    SORRYLOOKING
    SORRYLOOKING --- ---
    WELL: dokonalost.
    WELL
    WELL --- ---
    JOSEF_K: Taková pocta! Děkuju.. :)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    WELL: Blahopřeji, tahle fotka se mi děsně líbí, a proto skončí tam, kde skončí:).
    WELL
    WELL --- ---
    Jedna dávná ranní.

KACIR
    KACIR --- ---
    Zajeďte až k Mostu a nebudete o měsíční krajině polemizovat :-) Starý Holešovice a Bubny jsou zajímavý místo, na nafocení už nezbývá nekonečně času, chystaj se tam velký změny a velký stavby, zrovna jak na Žižkově. Ani jedno z těch nádraží nafocený nemám... :-/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam