• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí

Jan Skácel
    Blues o kolejích

Dny jsou jak nákladní vlaky
    kolik jich v roce je
    jedenkrát dojedou všechny
    a skončí koleje

rozbalit záhlaví
    FIN
    FIN --- ---
    KACIR: dobře, že ses tu ozval. až budeš mít chuť, můžeme podniknout útočnou výpravu na tu vinotéku s nakládanými věcmi v oleji ve strašnicích :-)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    KACIR: Skener by byl, ale v Poricanech.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Nemáte někdo k zapůjčení skener? Mám pár zajímavejch fotek z analogového období, kdy jsem mašinky občas fotil, ale na papíře vám je hned tak neukážu... :-)
    JIMX
    JIMX --- ---
    jsem si vzpomnel, ze mam taky par docela hezkejch masinkovejch fotek ...

http://picasaweb.google.com/martin.pesava/MaInky

prvni 4 jsou z Plzenskeho hlavniho nadrazi ... a druhe 4 ze zubacky na nejvyssi nemecky Alpsky vrch Zugspitze.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KACIR: Jednu v Lysé n. L. vykolejil vlak, je to tak šest let zpátky. V té době jsem měl jít na praxi od SŠ, a pokud bych se na to nevybodnul, tak bych v tom vlaku seděl. V ten okamžik jsem byl za svou lenost velmi rád.
    KACIR
    KACIR --- ---
    JOSEF_K: Nestojím o to být v jakémkoli vykolejeném voze. Ale kamarádka před lety popisovala, že jednou rychlík někde u Přerova začal trochu víc drncat a někdo jen tak prej nevzrušeně poznamenal "To vypadá, jako bychom už nejeli po kolejích" Moment na to začal vlak intenzivně brzdit - zničehožnic v táhlým oblouku vyskočil všema nápravama jeden vagón, ale k roztržení ani převrhnutí vlaku nedošlo, klika jak sviň.
    Protože svět je malej, tak to vez jeden známej fíra, vyprávěl, že vlak divně cuknul, tak kouknul z mašiny dozadu, viděl prach od kol a už brzdil, co to šlo...
    Už si nepamatuju příčinu, ale bylo to technický, ne špatnou obsluhou výhybky...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KACIR: Tak nějak. Faktem je, že když jsem prvně viděl dvoupatrové elefanty, doufal jsem, že pokud někdy vykolejí, nebudu zrovna sedět nahoře.
    KACIR
    KACIR --- ---
    JOSEF_K: Hezký, může se mluvit o štěstí, že se nikomu nic nestalo...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Jednak je to škoda a druhak je to průšvih pro mě osobně, neboť touhle trasou potřebuju dneska jet...
    http://zpravy.idnes.cz/v-celakovicich-vykolejil-osobni-vlak-blokuje-trat-z-prahy-do-lyse-p9p-/krimi.asp?c=A080606_075702_krimi_klu
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    Opet neco z nadrazi v Caslavi.

Čáslav Railway Station
    KACIR
    KACIR --- ---
    Tip na příští fotovýlet: Praha Bubny až Hostivice - V Bubnech se plánuje velká výstavba obytně komerční čtvrti, nad stanicí metra Vltavská by měla vyrůst velká budova (což stanice mtera imho neunese), bubenské nádraží určitě beze změn stavbu rychlodráhy nepřečká (imho naštěstí). Rychlodráha na letiště změní k nepoznání trať přes Veleslavín... Z denního tisku vyplývá, že stavba rychlodráhy je v podstatě hotová věc a zdroj blízký dráze to potvrdil...

Mimochodem, ve všech stanicích na té trati počínaje Bubnama najdete v dopravních kancelářích staré řídící přístroje dle systému z přelomu 19/20. století.
    HAC
    HAC --- ---
    TAMARIX: Ta vlakova krizovatka je super.

JOSEF_K: Ja teke dekuju ze jsem se mohl pridat. Bylo to super.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Všem děkuji za účast. Jak jsme se od výpravčí dozvěděli, nádraží zanikají každým dnem, takže by bylo vhodné naši činnost zaktivnit. Fotky zatím nevím. Něco z toho možná bude, ale ještě jsem to nehodil do compu, takže opravdu nevím...
    HARALD
    HARALD --- ---
    Taky jsem vyrobil několik špatně osvětlených šmouh. Ale návštěva to byla příjemná. Čekal jsem, že výpravčí bude ostražitější. :-)
    KACIR
    KACIR --- ---
    Příjemná akce, byť dobrou fotku jsem neudělal... :-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Cca za půl hodiny zmizím z práce, takže pokud někdo potřebuje v poště něco ujasnit ohledně večera, měl by sebou pohnout.
    TAMARIX
    TAMARIX --- ---
    Nakradeno ze štípajících obrázků..

ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    KACIR: Aha, takhle to je. NJN. To tam musi bejt docela smutna sluzba.
    KACIR
    KACIR --- ---
    ADAMJ: Vlaky tam nestaví, ale přesto to někdo musí řídit a sledovat jízdu vlaku.

Je velká škoda, že tam vlaky nestavěj, protože pro spostu lidí by tam ta zastávka byla naprosto ideální, jenže oblouk v tý stanici je prej příliš ostrej na to, aby se tam znova zřídila zastávka. Pokud by to v minulosti rudokožci nezrušili, tak by tam prej na základě výjimky mohla dál fungovat... Prej, neověřeno...

CORTEX: Vyfotit blesk je o štěstí a náhodě, ale protože fotograf má bejt na náhodu připravenej, je hlavně potřeba vědět jak, a pak už to jde... :-) Zkoušel jsem to několikrát a docela úspěšně ještě na černobílej film, když jsem bydlel v paneláku s výhledem na Prahu, a technicky to šlo, záběrově nic ke chlubení...
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    Zase jsem dneska jel pres Vysehrad. Je zvlastni, ze tam jeste stale vychazi salutovat vypravci, kdyz uz tam nic nestavi :-|
    HAC
    HAC --- ---
    No, muj byvali spolubydlici pyse knihu o ohni. A tak kdyz byla bourka vysel na balkon a udelal par cvaku blesku. ze treba neco pak pouzije do kapitoli o blescich.

A vysledek, ma si 3 nebo 5 nejlepsi fotku kuloveho blesku v CR.

Proste nechutnej klikacek. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam