• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí

Jan Skácel
    Blues o kolejích

Dny jsou jak nákladní vlaky
    kolik jich v roce je
    jedenkrát dojedou všechny
    a skončí koleje

rozbalit záhlaví
    KACIR
    KACIR --- ---
    SHAGA: Z hlavního do Holešovic a dál výhybna Stromovka po stávající trase. Bez zajíždění na Libeň to bude přibližně stejně rychlý. Z Buben bude nová čtvrť, kdo ví, jestli tam vůbec počítaj s tratí, zaslech jsem totiž i úvahu zrušit trať na Negrelliho viaduktě...
    Plánek na stránce Nového spojení http://www.novespojeni.cz/vizualizace_detail.php?id_swf=1 s Bubnama zatím počítá...
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    KACIR: Ale spojka hlavák-most přes štvanici prostě není, takže nahoru na kralupy by se to muselo hnát horem jak jsem popisoval, což je o dost delší.

Já námitky proti dvěma nepropojenejm nádražím v centru chápu, taky i chápu že by to urbanisticky pomohlo (propojení opletalky s florencí), vlášť v součinnosti třeba s obnovením tramvají vinohradská-václavák-opletalka, ovšem je mi jasný že jde o něco úplně jinýho a nějake rozvoj města je dotyčnejm u prdele, jen se jím oháněj když se jim hodí do krámu.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Jestli se nepletu, tak právě Nové spojení doplňuje traťový spojky, takže Masaryčka zrušit půjde... Ale další obchodní galerie, když vedle je Millenium Plaza a o pár metrů dál Palladium, to je prostě kravina...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SHAGA: No právě. Od toho se to, obávám se, bude vyvíjet dál. Nedaří se mi dohledat, jestli má vůbec statut nějaké památky, ale snad ano. Pokud ne, tak už patrně nepomůže ani krucifix.
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    JOSEF_K: Což o to, že jsou tam řekněme "silné tlaky" je jisté, takovej rozhlehlej pozemek přímo v centru, to je ložený.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    SHAGA: Těžko říct, do této problematiky nemám zrovna ten správný vhled. Ovšem jsem si zcela jist, že investoři, kteří by tam chtěli něco postavit, na úplatcích nešetří. Bürgermeistera známe už z minulosti, takže se není na co těšit. Těžko říct, jak to dopadne...
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    JOSEF_K: A je to v moci pouze Prahy? Argumentům o přestupech rozumím, ale počítal s rušením například projekt novýho spojení? Existují všechny trasy ve variantě s hlavním (například vlaky vypravovaný do ústí jedou z masaryčky, jak by mohly jet z hlavního? Oklikou přes nový spojení, libeň a spojku do holešovic?)
    SHAGA
    SHAGA --- ---
    KACIR: Zruší masaryčku? Vždyť k ní rekonstruujou přístup a nedávno opravili zhlaví.
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    RIVEEK: Masaryčku mají všichni rádi. Není zdaleka tak špinavá a odpudivá jako hlavák, je v sympatičtější lokaci a celkově je fajn. Takže jí pro sichr zvesela zruší...

Zkusím zprovoznit scanner, protože v jedné sbírce básní od Kainara je naprosto úžasná černobílá fotka Masaryčky...
    RIVEEK
    RIVEEK --- ---
    KACIR: Masaryčka bude končit ? Tam jsem cca 11 let zpátky vždycky přestupoval, když jsem byl na vojně, dával si tam klobásu na grilu a čekal na vlak na Kralupy. Teď jsem se tam sem-tam zašel z nostalgie podívat, když jsem měl kolem cestu do Krakatitu (kterej taky tušim skončil). To je škoda, měl jsem to nádraží rád :-(
    INTEGER
    INTEGER --- ---
    KACIR: ale jen jizdenky spravne ohnute a oznacene v tramvaji.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Bubenskýho nádraží mi moc líto není, spíš mi vadí Masaryčka - to, v jakým stavu je dnes a to, že jako nádraží skončí, a že z toho bude další předražená obchodní galerie... Navíc přesun dopravy z Masaryčky na Hlavák bude hroznou zátěží toho uzlu.
    A ani v tuhle chvíli nemám chuť to jít fotit, to jsou obrázky úpadku, smrti, to se mělo fotit v plným životě...

Jo a mimochodem, začla výluka Hlavní - Smíchov, tramvajová doprava mezi těmito dvěma stanicemi je posílena o linku 34 a DP v tom úseku uznává i jízdenky ČD...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    TOONEK: Moc pěkné, díky...
    TOONEK
    TOONEK --- ---
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    HLOH: Mrzuté. V brzké době se tam vypravím s foťákem, ať máme památku...
    HLOH
    HLOH --- ---
    http://aktualne.centrum.cz/foto.phtml?gid=7177

Škoda že takové pěkné nádraží zanikne kvůli skleněné kostce...
    ADAMJ
    ADAMJ --- ---
    MAEROR: Jo, je to katalanstina.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    SHADOWALKER:: mozno, nejsem odbornik na tyhle jazyky ;-). kazdopadne kdyz vidim spanelsky vlaky, tak rikam spanelstina :-)).
    MAEROR:: nejspis pravdu dis.

nejpodstatnejsi pro me ovsem je, ze tomu neni rozumet ;((, takze pozitek je do jiste miry ochuzen ;-)
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    V tomhle sporu vám neporadím... španělština, francouzština, italština, portugalština, vietnamština, čínština... pro mě vsjo ravno:).
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam