• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí
    FIN
    FIN --- ---
    MAEROR: já si odpadky odnáším, v obou případech :-)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    FIN: Tohle je vylet dle meho gusta, akorat bych pockala na rochu teplejsi noci. Ted je v noci pekna kosa (aspon tady u nas na vsi). ;)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Taky jsem tam zadne houmlesy nevidel.
    MAEROR
    MAEROR --- ---
    JBR: Bordel kolem tratě tam dělají lidi, kteří ten bordel vyhazují z projíždějících vlaků, a Fin, který tam popíjí a pokuřuje ;-)
    FIN
    FIN --- ---
    na nikoho jsem nenarazil ani nepamatuji
    JBR
    JBR --- ---
    FIN: Neni to tam plne houmlesaku? Podle bordelu kolem trate to tak z vlaku vypada.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Dobré je to projít od odbočky Záběhlice až do Vršovic os.n.
    FIN
    FIN --- ---
    NEZBEDA: já tam po nocích chodím na procházky. vlezu tam u edenu či kus za ním a pak se podle kolejí vracím až k nádraží.
    FIN
    FIN --- ---
    no a nedomluvíme a neuděláme nějaké posezení s fotodokumentací?
    NEZBEDA
    NEZBEDA --- ---
    ...ten "koridor" je zrušené seřaďovací nádraží Vršovice.
    NEZBEDA
    NEZBEDA --- ---
    FIN: kdo si to chce užít, měl by si pospíšit. Bude to trvat ještě cca 2 roky a pak šlus.
    JONEZ1
    JONEZ1 --- ---
    FIN:: mam dojem, ze vim o cem pises - drive tam leta stavaly stare "uzavrene" nakladni vagony (cerveneho nateru), nevim uz v jakem roce je vsechny odtahli a to mlazi, resp. v nekterych pripade uz notne povyrostle brizky, dela takove prijemne prostredi :-). nebo se pletu a myslis nejaky jiny usek?
    FIN
    FIN --- ---
    nádherný je koridor tady dole ve vršovicích - používané koleje směřují nalevo, používané koleje směřují napravo a mezi nimi široký pás zarezlých opuštěných kolejí plných výhybek, starých zarážek, trávy, břízek a háječků. jen tam za teplé noci donést židličky, sedět, popíjet, pokuřovat a mávat na krajích projíždějícím vlakům, z nichž koukají notně překvapení lidé :-) už jsem to jednou absolvoval, jen bez těch židliček - ale s nimi to bude vyslovený luxus :-)
    PETRUNA
    PETRUNA --- ---
    JOSEF_K: jinak tohle je nadrazi v plzni
    JOSEF_K: tohle dobranech u plzne
    JOSEF_K: a tohle taky
    PETRUNA
    PETRUNA --- ---
    BUBLINKY
    BUBLINKY --- ---
    JOSEF_K: Naprosto vynikající!
    KACIR
    KACIR --- ---
    JOSEF_K: Ono je to hlavně o penězích do konkrétních kapes - a to nejen o korupci. Jsem třeba starosta, mám volnej plac, developer mi nabízí peníze, který potřebuju na opravu silnice/kanalizaci/novou radnici, jak vysvětlím voličovi, že peníze od developera odmítnu? A po mně potopa, nahrabu si a odstěhuju se do hezčího... Praha by podle mě měla přestat se zahušťováním, protože třeba metro v určitejch úsecích jede na 99 procent možné kapacity, ulice v centru jsou už teď neprůjezdné, nové okruhy to podle mě nezachrání, jen přivedou víc aut ku Praze...
    A to, že nádraží jsou mimo civilizaci je někdy poetika, ale častějš poměrně průšvih. Sebehezčí park, odkud mi zákon nedovoluje účinně vyhnat bezdomovce a opilce, je jen zátěž pro rozpočet a trocha zeleně pro produkci kyslíku, ale normální člověk se tomu s odporem vyhne - klasika viz třeba lavičky u Hlaváku...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    TALAGE: Nj, pražská nádraží jsou zvláštní tím, že najednou jsi mimo civilizaci, byť se nacházíš vlastně v centru. Ale obábám se, že je s tím konec. ORCO je sice před krachem, ale ten zbytek zatím bohužel nikoli. A není to problém jen nádraží. Totéž asi postihne třeba park u síldiště Košík. Je sice pravda, že tamní vegetace připomíná spíše prales a místy skládku, ale ten nový projekt je zase regulérní paneláková zástavba. Jeden by řekl, že se s minulého režiámu nějak poučíme, ale asi ne...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    A ještě jedna fotka:

TALAGE
    TALAGE --- ---
    HARALD: Vždy jsem pražákům záviděl ty "nádražíčka" ve městě. Ten genius loci. Tedy na těch pár co jsem byl, nebo projížděl . . .

Křičte! A rvěte se.

V Ostravě to je jinak, proto některé změny bolí méně (relativně ;-) ). Ale tam . . .
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam