• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    JOSEF_KBlues starejch kolejí

Jan Skácel
    Blues o kolejích

Dny jsou jak nákladní vlaky
    kolik jich v roce je
    jedenkrát dojedou všechny
    a skončí koleje

rozbalit záhlaví
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    KACIR: V této souvislosti mě opět napadá otázka: Jak to, že ČD vlastní nějaké nádraží?! Proč tedy vzniklo SŽDC, když je v tom nadále bordel? Nemělo to snad být tak, že koleje, budovy a vše kolem budou SŽDC a ČD budou jenom jezdit?
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    KACIR: To nevypadá zle. Otázkou je, zda se do toho ještě nevloží Slamečka.
    KACIR
    KACIR --- ---
    Nádraží Ústí nad Orlicí

Vážení a mílí odpůrci demolice staré dámy,

po delší době Vás mohu informovat o dalším postupu ve vyjednávání o záchraně výpravní budovy v Ústí nad Orlicí.

Velkou oporou nám doposud bylo Ministerstvo dopravy, vedené do 8.5.2009 Petrem Bendlem, který se podle mých informací v počátku své intervence v celé věci dostal do konfliktu i s Mirkem Topolánkem. Nyní víme, že budova zůstane stát a dovolím si říci, že nejspíš známe i budoucího majitele. Současným vlastníkem jsou České dráhy, které o objekt nejeví zájem. Odhad nemovitosti i s pozemkem jsou cca 4mil korun, prodat ji však chtějí za necelých 14mil. Což je samozřejmě nereálný požadavek.

SŽDC však budovu také do svého vlastnictví nechtěla, protože by dle slov jejich představitelů nedokázala před případnou kontrolou z NKÚ zdůvodnit, proč koupila budovu i přesto, že novou postaví, navíc do ní nainvestovala cca 40 mil na opravu, aniž by ji využila.

Byli jsme postaveni před závažný úkol. Dosáhnout toho, aby SŽDC bylo nepřímo nařízeno budovu koupit. Znamenalo to však, že musíme zajistit dopis z Ministerstva dopravy, nejlépe z pera samotného ministra. Jednáních na nejvyšší úrovni proběhlo několik. Zúčastnila se jich semnou Olga Sommerová (statutární mpř. Nádraží nedáme!), prof. Pavel Kovář (mpř. Nádraží nedáme!) a prof. Suchomel (předseda expertního týmu Nádraží nedáme!).

Naprosto neuvěřitelný úkol jsme splnili! Proto Vám zasílám dopis dnes již bývalého ministra dopravy Petra Bendla adresovaný řediteli SŽDC Janu Komárkovi, tiskovou zprávu k odchodu ministra Bendla a společné foto ze 7.5.2009. Zajímavostí jistě je, že jsme byli posledními hosty, které ministr ve své funkci oficiálně přijal.

Nyní očekáváme reakci na dopis. Telefonicky jsem byl informován, že dopis je v souladu s představami a zadáním SŽDC, proto neočekávám, že by mělo dojít k nejhorším obavám, tedy, že budova zůstane stát a bude dál chátrat.

O dalším vývoji v celé kauze Vás budu informovat.

Připomenu jen, že na průběh června připravujeme svolání schůze o.s. Nádraží nedáme!, která se opět uskuteční ve stylovém prostředí nádražní restaurace v některé sobotní odpoledne. O schůzi, jejím termínu konání i programu budete včas informováni.

Děkuji Vám za podporu i zájem zachránit a bojovat za budovu, nad níž ještě před čtvrt rokem většina úředníků i politiků zlomila hůl.

Váš Martin J. Kadrman
    předseda o.s. Nádraží nedáme!
    tel. 737 939 104
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    AUTIST: Pardon, házel jsem to z domova, kde mám rychlé připojení a ani mi to nepřišlo. Teď mi to tady v práci taky nabíhá trochu obtížně:). Každopádně slovo minimost bylo narážkou spíš na stavbu samotnou:). Jde o most na transsibiřské magistrále...
    AUTIST
    AUTIST --- ---
    JOSEF_K: 5mb obrazek?))
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Jeden takový minimost:)

SHAGA
    SHAGA --- ---
    KACIR: už v červnu? :)
    KACIR
    KACIR --- ---
    V červnu budu mít poměrně jiný starosti, tak se pravděpodobně bohužel nepřidám...
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    NEZBEDA: Máš ji mít:).
    NEZBEDA
    NEZBEDA --- ---
    JOSEF_K: když vymyslíš anketu nebo něco jinýho na evidenci zájemců... :-DD
    JOSEF_K
    JOSEF_K --- ---
    Když už jsem jednou správce klubu, doufám, že je se mnou počítáno:).
    NEZBEDA
    NEZBEDA --- ---
    O.K., času k rozmyšlení a přihlášení je ještě dost. :o))
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    NEZBEDA: To bych se s dovolením také vtírnul
    NEZBEDA
    NEZBEDA --- ---
    FIN: Jsem pro. Navrhuji také jako SHADOWALKER vyčkat tepla (červen?), seženu mapy stavu i plány budoucí trati, mohu k tomu i ledacos povědět...
    FIN
    FIN --- ---
    MAEROR: já si odpadky odnáším, v obou případech :-)
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    FIN: Tohle je vylet dle meho gusta, akorat bych pockala na rochu teplejsi noci. Ted je v noci pekna kosa (aspon tady u nas na vsi). ;)
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Taky jsem tam zadne houmlesy nevidel.
    MAEROR
    MAEROR --- ---
    JBR: Bordel kolem tratě tam dělají lidi, kteří ten bordel vyhazují z projíždějících vlaků, a Fin, který tam popíjí a pokuřuje ;-)
    FIN
    FIN --- ---
    na nikoho jsem nenarazil ani nepamatuji
    JBR
    JBR --- ---
    FIN: Neni to tam plne houmlesaku? Podle bordelu kolem trate to tak z vlaku vypada.
    SAMMAEL
    SAMMAEL --- ---
    Dobré je to projít od odbočky Záběhlice až do Vršovic os.n.
    FIN
    FIN --- ---
    NEZBEDA: já tam po nocích chodím na procházky. vlezu tam u edenu či kus za ním a pak se podle kolejí vracím až k nádraží.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam