• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    DAWEK
    DAWEK --- ---
    KATEALICECZ: dle mych zkusenosti je lepsi, nez mazat a nahravat pres ftp, instalovat sablony pres instalatora v adminu.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    KATEALICECZ: chyba v sablone na radku 183?
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    KATEALICECZ: nejlepsi mas delat to pres admin GUI - nahrajes tam ze zipu novou sablonu a pak v template manageru prepnes defaultni [/starou vymazes]
    KATEALICECZ
    KATEALICECZ --- ---
    Ahoj, mám nejspíš banální problém, ale pro mě nepřekonatelný. Chtěla jsem změnit šablonu u nově založeného webu. Postup přes ftp jsem smazala obsah "template" a nahrále do něj nový soubor šablony + spustila v adminu. Web háže chybu: ...on line 183 Poradíte co s tím?
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ZONICEK: no chci to pouzi pro databazi kapel, takze ta komponenta musi umet pracovat s medii, hlavne s audiem, propojeni s Eventlistem bych taky vyuzil. Co jsem koukal, tak zadna dostupna komponenta, krome CB, neumi to audio...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Nainstaluj si tam JCE ... odkaz na joomla.org / extensions
    ALDEMIK
    ALDEMIK --- ---
    začátečnický dotaz: jak docílím toho, abych v tom jednoduchém editoru na vytváření článků viděla víc tlačítek? Mám tam jen zvýraznění textu, zarovnání, odsazení a seznamy, vodorovnou čáru, odkazy a to je v podstatě všechno... Chybí mi tam např. vytvoření tabulky a tak. V nastavení ani nápovědě jsem to nenašla, nevím, jestli musím instalovat nějaké rozšíření nebo tak... Díky moc
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Ono záleží pro co to má být... Koukni se na propojení té com s jinýma com... Aby to komunikovalo s diskusí kterou chceš, fotoalbem atd...
    PROBER
    PROBER --- ---
    SAMGARR: Tak bud jiz zmineny Community Builder (zdarma), ale presne to co potrebujes ty asi bude splnovat napr. JomSocial (http://www.jomsocial.com/), ktery uz ale stoji neco kolem 100 dolaru na jednu domenu.
    WALEEK
    WALEEK --- ---
    SAMGARR: teprve to rozjizdim a rozhodl jsem se pro Community Builder, ale neptej se proc... :) Snad jen, ze na mne vyskocil prvni a (kvuli obsluze) umi i cesky...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Ma tu nekdo zkusenosti s Joomlou jako komunitnim webem? Jaky plugin pouzivate pro profily uzivatelu?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tvoje práce ?
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    TONAL: no muzes zkusit napsat adminum, ale vysledek bude vis jakej... hlavne vetsina hostingovejch firem joomlu nesnasi a poradne ani nepodporuje
    TONAL
    TONAL --- ---
    IGRACEK: tak ono to bylo v pohodě celou dobu že jo, pak byl nějakej problém na pipni - začalo to řvát, že došlo místo na disku a podobně a pak mi cache začala ukazovat na /DISK6/ místo na /DISK2/ kde jsou stránky uložený :(
    přece to kua nebudu celý přeinstalovávat :( ale nidke v db ani .php souborech vůbec žádný DISK6 nefiguruje
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    TONAL: ja hostuju na Savane a v poho

Cache Directory /mnt/data/accounts/n/asdf/data/www/www/cache/ Writable

... takze problem mas jasnej :[
    TONAL
    TONAL --- ---
    IGRACEK: tak jsem to nenašel, ale je to na pytel. je to hostovaný u pipni a problém je následující:

Složka s vyrovnávací pamětí /DISK6/WWW/domena.cz/www/cache/ Nelze zapsat
    Složka s vyrovnávací pamětí /DISK6/WWW/domena.cz/www/administrator/cache/ Nelze zapsat
    Složka s LOG soubory ($log_path) /DISK2/WWW/domena.cz/www/logs/ Je možno měnit
    Složka s dočasnými soubory ($tmp_path) /DISK2/WWW/domena.cz/www/tmp/ Je možno měnit

správně je to právě na /DISK2/ jak vidno. nechápu, proč se to zdrblo a ukazuje teď cache kamsi do háje :( a nikde jsem nenašel jak joomlu přesvědčit o jiném umístění
    IGRACEK
    IGRACEK --- ---
    TONAL: v global config / system je akorat [v 1.5] nastaveni cache yes / no / time / handler, ale cesta ne. Jestli to nenajdes tak doporucuju z adresare kam to sazi udelat link nekam kam to chces...
    TONAL
    TONAL --- ---
    nevíte někdo, kde je uložena cesta pro cache?
    nějakým debilním způsobem se mi zapsala úplně nesmyslná cesta a potřebuji to změnit.
    v žádném .php souboru jsem to nenašel, tak ještě jdu pohledat db
    EL_CUBO
    EL_CUBO --- ---
    ahoj, prosim nejaky clovek na audit webu v joomlu? posta..

diky!!!
    WALEEK
    WALEEK --- ---
    ALDEMIK: a co treba mrknout sem, jestli server splnuje tyto pozadavky...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ALDEMIK: linux nebo windows? zkousis na localhostu? co se stane kdyz v prohlizeci otevres adresu 127.0.0.1?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam