• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    PROBER
    PROBER --- ---
    UBU
    UBU --- ---
    Jelikož je to tu dle zadavatelů samej Lama dotaz, tak taky s jednim přijdu. Dá se spustit joomla lokálně v kompu, tam to vytvářet a dolaďovat a až po vyzkoušení nahrát na server? Nějak se mi to nedaří a budu rád za každou radu.
    CAIDEL
    CAIDEL --- ---
    Velmi lama dotaz (Joomlu jako takovou neumím, jen přispívám na jeden web co je v Joomle programovaný):

Když to dnes začalo házet chyby následujícího kalibru:
    opendir(/var/www/vhosts/nasedomena.cz/httpdocs/images/image) [function.opendir]: failed to open dir: Too many open files in /var/www/vhosts/nasedomena.cz/httpdocs/libraries/joomla/filesystem/folder.php on line 484
    (v adminu, ve správci médií)

Případně:
    Warning: JModuleHelper::require(/var/www/vhosts/nasedomena.cz/httpdocs/modules/mod_janews/mod_janews.php) [function.JModuleHelper-require]: failed to open stream: Too many open files in /var/www/vhosts/nasedomena.cz/httpdocs/libraries/joomla/application/module/helper.php on line 173
    (frontend, úvodní stránka s modulem jaNews)

Kde by mohla být chyba? Ostatní sekce adminu jedou, pokud bloknu jaNews, tak to jakž takž jede taky. Nicméně doposud vše normálně běželo. Co jsem tak letmo zkoušel dohledávat v dokumentaci, zdálo se mi, že by to mohlo být nastavením serveru (příliš málo povolených otevřených souborů, nebo tak něco?). Dá se to ovlivnit někde i v Joomle, nebo je to věc čistě hostingu? (a pokud hostingu, co mají nastavit jinak? :)
    NVT
    NVT --- ---
    Omluvám se za lamadotaz, ale existuje nějaký typ instalace pro javascript? Chci jednu JS knihovnu dodávanou s modulem umístit do media/system/js (protože je natolik univerzální, že by mohla najít využití i při jiných příležitostech) a zatím jsem našel jen možnost instalovat soubor z mod_modul.zip do adresáře modulu.
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    WALEEK: jjop vim, joomlapack to jisti ,))
    WALEEK
    WALEEK --- ---
    NIZZER: rozhodne si to pred aktualizaci zazalohuj... ;)
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    NIZZER: nebo si nainstaluj Joomla! Update Manager
    PROBER
    PROBER --- ---
    NIZZER: Potřebuješ FTP přístup. Ze stránek Joomly si potom stáhneš aktualizační balíček v závislosti na své původní verzi např. 1.5.14 - 1.5.15, který obsahuje pouze aktualizované soubory a ty přepíšeš skrze FTP na serveru. Není to nic složitého.
    NIZZER
    NIZZER --- ---
    omlouvam se za stupidni dotaz, ale nevedel byste nekdo jak se provadi aktualizace na novejsi verzi? potrebuju pristup na ftp, nebo to jde nejak z backendu?
    diky
    MRBUCHTA
    MRBUCHTA --- ---
    hledám externistu s bydlistem v Praze na joomlu. Zájemci prosím pište na matyas.deml@gmail.com
    KATEALICECZ
    KATEALICECZ --- ---
    SAMGARR: Díky, zkusím to
    KATEALICECZ
    KATEALICECZ --- ---
    SAMGARR: Právě. Ale možná to bude taky "unpublish" Joomla modulů, sakra :)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    KATEALICECZ: po instalaci tech komentaru?
    KATEALICECZ
    KATEALICECZ --- ---
    SAMGARR: Tyjo, díky ale nějak se mi "podařilo" si shodit celý backend a místo a nemůžu se ani přihlásit...ua

VIDA
    VIDA --- ---
    KATEALICECZ: Dobré, díky :) Možná tam nejde nastavit zobrazení všech tagů, ale stejně jich nebudem mít moc, takže stačí "Most popular".
    TAJFUN
    TAJFUN --- ---
    halo lidicky, je tu nekdo schopny co umi upravovat templates pro Virtuemart (posledni verzi)? potrebboval bych flypage a browse page. diiikk
    KATEALICECZ
    KATEALICECZ --- ---
    VIDA: Právě jsem instalovala "Tags for Joomla", přehledné a funkční, doporučuji :)
    Máte nějaké doporučení na jednoduché rozšíření pro komentáře pod články? Nechci tam cpát přihlašovací systémy, sdílení atd. Opravdu co nejvíc simple..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam