• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Ahoj jdu pro radu. Mozna jste uz mel nekdo podobnej problem.
    Snazim se zprovoznit tenhle modul Slideshow2 Module - melo by to z urcenyho mista zobrazovat obrazky. Mam tam zadano treba tohle /images/stories/fruit
    Normalne ho vlozim do stranky. tam se zobrazi volny misto, ale zadnej obrazek :/
    zverejnenej je, ale proste to nebeha :/ nevedel by nekdo nejakej tip?
    diky
    TEKKET
    TEKKET --- ---
    koukám, že piráti spustili svůj volební web na joomle
    http://volby.ceskapiratskastrana.cz/
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    vyborny, beru to tak ze je to mozny :) dik
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    HARDCABB: na google mapu zkus tenhle plugin http://phoca.cz/phocamaps
    ad zaheslovana sekce, myslim ze staci polozku v menu zpristupnit jen pro "registered" a v administraci vytvorit prislusne uzivatelske ucty...

na tvorbu formularu existuje taky dost komponent, me nejvic vyhovuje JForms http://extensions.joomla.org/extensions/contacts-and-feedback/forms/6965
    HARDCABB
    HARDCABB --- ---
    prosimvas, delam ted design pro jeden web bezici na joomle (vicemene cerstve nainstalovana), a chtej abych pro ne udelal i nejaky "malickosti" navic. naposledy jsem s mambo/joomla delal tak ctyri roky zpatky, a nepamatuju si ani ň.
    je nejakej problem na ty stranky dodat nasledujici: google mapa na strance, zaheslovana sekce pro velkoobchod - co user to login a heslo, a nasledne objednavkovej formular s predvyplnenyma informacema toho usera - nebo jim mam radsi vnutit nase vlastni cms? strasne rad bych se vyhnul studovani dokumentace a hodinam uprav kodu joomly, nemam na to rozpocet.
    thanks in advance
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Psal jsem, že už mám komponentu určenou pro joomlu! oziogallery ale nejde mi to v tom.
    Teď jsem si nahrál phoca gallery ale taky se v tom neorientuju. Takže pokud někdo poradí jak vytvořit galerii v phoca, neodmítnu.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    KUBAJZ_V: Pokud chces galerii pod joomlou musis shanet patricny plugin, je jich vic nez dost, RSgallery, Joomgallery a moje oblibena phoca gallery. Patricnou komponentu nainstalujes a veskery nastaveni provadis uz jenom v te komponente.
    Nevim jestli jsem druhou cast otazky pochopil. Jestli mas nekde v menu polozku Galerie a chces, aby se po kliku na ni zobrazil jen obsah galerie a ne hlavni menu a ostatni moduly, tak patrej v nastaveni jednotlivych modulu. Konkretne v Menu Assignment. Snad to trochu pomohlo.
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Nač zbytečně platit hosting, když ještě není hotovo?

Už se do toho dostávám. Nebádám v tom každý den (budu maturovat a není čas) ale když ten čas je, tak si k tomu dřepnu.
    Zprvu mi nešly provázat sekce s kat. a články, nezobrazovali se na stránce.

Ale teď řeším jiný problém, kdyby někdo věděl, urychlil by mi tím práci.
    Chtěl jsem jako galerii na fotky tilviewer ale klasický tilt tam dát nešel, našel jsem si do joomly oziagallery - řekl bych, že je to totožné.
    Jak dostat obrázky/fotky do zmíněné galerie? Vytvořím si patřičný typ položky nabídky (oziogalleri, vyberu styl zobrazování a teď nastavování. Tady nastává problém jak? V tiltvieweru jsem si uměl v textovém souboru .XML upravit kod, tedy aby výsledkem byla galerie. Ale jak to uskutečnit skrz joomlu?
    S tím souvisí i druhá otázka: bez které ta první asi nemá cenu, protože bych musel hledat jinou alternativu.
    Potřeboval bych aby se mi okno s galerií zobrazilo/ aby zakrila stávající obsah webu. Kromě horní hlavní fotky. Okno se mi totiž otevře pouze v prostoru kde se bude nacházet samotný obsah (články apod) vedle menu. Ještě lepší by byl ozobrazení s částečně průhledným pozadím, netuším jestli průhledné pozadí jde vytvořit. Chová se tak phocagallery co jsem tak koukal.
    EZEE
    EZEE --- ---
    WALEEK: poresim hosting a budu klast dalsi dotazy..pozdeji.. diky
    WALEEK
    WALEEK --- ---
    EZEE: hosting Ti neporadim, ale co se tyce lokalu, tak nejjednoduzsi moznost je asi nainstalovat XAMPP. Nejake info a navod jsou tady.
    Co se tyce prenosu RS z localu na hosting nemel by s tim byt problem ani s DB. Zpravidla postaci jen upravit soubor configuration.php v rootu...

Jinak se nestydte a piste sem ty dotazy, uzitecne to muze byt pro vsechny...
    VIDA
    VIDA --- ---
    KUBAJZ_V: Dotazy sem. Směle.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    KUBAJZ_V: mozna kdybys ty dotazy napsal sem, uz by ti nekdo odpovedel...
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Typem pokus omyl je docela na nic.
    Pokud se najde někdo kdo by byl ochoten vést konverzaci přes nějaký messenger nebo jiným způsobem, at napíše. Nebudu zaplavovat dizkusi začátečnickými dotazy. Díky
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Mrkni na joomlaportal.cz/hosting je jich tam docela dost. Mě osobně se líbí klenot.cz
    EZEE
    EZEE --- ---
    WALEEK: Dekuju, poznamenam si:) Takze jeste musim dokopat sefa k hostingu :) Mas nejaky tip na kterem jde joomla zprovoznit? Jeste se zeptam, jak na ten local a funguje potom z local na ten hosting nejaky import, abych to nemusel delat znova to co si tam naplnim?
    WALEEK
    WALEEK --- ---
    EZEE: ten hosting musi mit nejakou db (MYSQL) a kte taktez musis znat pristup, stazenou Joomlu nasypes pres ftp do rootu hostingu a pak se prihlasis z frontendu (pres prohlizec) a ridis se jasnymy kroky v postupu instalace. V prubehu instalace napojis Joomlu na db a nastavis si admin heslo pro vstup do backendu. Pak pres FTP smazes Install (budes na to upozornen). Mozna budes muset zpres FTP nahrat config soubor (to zalezi na hostingu). A pak uz bude sJoomlu jen plnit a nastavovat a plnit atd. Asi by nebylo spatny si to vyzkouset nekde na locale, uz jen z toho duvodu, ze si budes asi chtit vytvorit, nebo stahnout a nahrat nejakou peknou sablonku... Pokud budes chtit pomoc napis sem a dame to spolecne dohromady. Muze to byt pro vsechny uzitecne...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Zkus zacit tak ze si vytvoris nejakou tu sekci (sekce jsou nadrazeny kategoriim) a kategorii a vlozis do nich nejaky obsah (clanek, cokoliv). Pak muzes zkusit vytvorit menu v Menu manageru a naplnit ho odkazama na ty sekce, kategorie, clanky...
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Registrovat se nemusíš, stačí už jen pustit administratorské rozhrani a vytvářet, to je taky bod u kterýho jsem skončil. Asi zcela nechápu v jakém pořadí začít.
    EZEE
    EZEE --- ---
    Ahoj jsem uplny laik.

Pro nas obchudek s rybami chci udelat obycejne webove stranky se zakladnim obsahem, oteviraci dobou a aktualni denni nabodkou plus nejaky moduly co se nam budou hodit na te strance mit. Zajima me jak to vse zprovoznit. Driv jsem v joomle delal nejaky clanovy stranky Counter Strike... jinak nic vic :) Takze, co potrebuju pro chod, domenu mame, ale musim zjistit pristupove udaje. Jak tu stazenou joomlu nekam narvu (predpokladam ze asi na nejaky nase ftp, takze si musime zridit hosting) a co potom dal, musim se registrovat na joomla.cz?

Diky zatim za zakladni info, jeste se s dovolenim budu ptat pozdeji.
    KUBAJZ_V
    KUBAJZ_V --- ---
    Jo a zanedlouho mě vyhodíte z tématu pro spam :D
    Na zítra něco nachystám, zkoušim vytvařet nějaký obsah ale většinou po chvilce radši vypínám abych si neuškodil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam