• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    SKID: jojo, spis teda dropbox.com ve zkratce, jde o to, ze si nainstalujestten program na pc a vytvori se ti slozka, kam cokoliv nahrajes je pristupny bud z jakyhokoliv jinyho zaroizeni kam ten program nainstalujes (jiny pc, mac, telefon...) a zaroven po prihlaseni i z jejich stranek. Proste si vytvoris profil a po prihlaseni mas souborz dostupne kdzkoliv kdekoliv. Nevim, pouzivam to zatim jen chvilku, tak jsem zatim moc nezkoumal nastavovani prav a tak... Ale zas jestli v ty slozce chces spoustet nejakej program to umet nebude...
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    SKID: No a nepomohl by ti v tomhle dropbox?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Pratele, mate nekdo zkusenosti s nejakym facebook modulem?

Uz nejakou chvili se snazim na jedny stranky umistit nejaky ten like box, nebo like button. Myslel jsem, ze to umistim primo do templatu, ale fb neni nejak schopny vygenerovat ten kod. A moduly se tvari, ze je vse v poradku, ale nic se nezjevuje.

Mozna tam davam spatne adresu ty fejsbukovy stranky, ale jak to ma tedy byt spravne?

dik za pripadnou pomoc
    SKID
    SKID --- ---
    SHMADE: má to vlastně jen odkazovat na sdílenou složku na síti (která je fyzicky na stroji, kde běží joomla).
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    SKID: A jakej to má mít smysl/funkci?
    SKID
    SKID --- ---
    JEREMIUS: tak to pro me neni moc dobra zprava. Tak zkusim jeste jeden dotaz - da se alespon odkazovat z menu do nejake lokalni slozky (slozka na klientovi)?
    LUCKA23
    LUCKA23 --- ---
    SHMADE: a jakou komponentu si pouzil na ten e-shop? VirtueMart?nebo jiný?a jaký smím-li se zeptat....
    ARAUCARIUS
    ARAUCARIUS --- ---
    KAMCZA: děkuju, právěže potřebuju překládat do novoslověnštiny.. je to projekt k bakalářské práci, přímo jazyková lokalizace cms joomla.. proto balíček češtiny moc nevyužiju, ale vyzkouším ho stáhnout a zkusit předělat
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    Tady je ještě návod pro instalaci češtiny, i z něho se dá ledasco vyčíst:

http://www.joomlaportal.cz/zaciname-s-cms-joomla/joomla-1-6-1-instalace-a-aktivace-cestiny.html
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    ARAUCARIUS: Nevím jak to je přesně v 1.6 pracuji jen v 1.5.

Poradil bych ti si stáhnou si balíček češtiny pro 1.6

JoomlaCode > Projects > Joomla! CZ > Files > Browse Frs Release
    http://forge.joomla.org/gf/project/joomlacz/frs/?action=FrsReleaseBrowse&frs_package_id=5754

Ten prozkoumej jak vypadá - a podle něj udělej svůj překlad do tvého jazyka. Pokud pro svojí práci nepotřebuješ přesný technický popis předělávání jazyka v CMS, tak bych se ani nebál jen přepsat české výrazy za tvoje a máš hotovo.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    ARAUCARIUS: zkus mrknout do slozky language v tve instalaci Joomly
    ARAUCARIUS
    ARAUCARIUS --- ---
    neví někdo prosim s tim překladem?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    SKID: To IMHO nejde.
    SKID
    SKID --- ---
    Ahoj, resim pro zkuseneho asi celkem hloupost, ale jelikoz jsem k tomu nic nenasel - prosim o radu:

Potrebuji se primo z menu odkazat na zastupce nebo primo exe soubor na PC na kterem je otevreny web, aby se spustil. Mozna uz zbytecne vymyslim slozitosti a bude to prkotina... diky za radu.
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    JEREMIUS:
    IOT_JH:
    SHMADE:
    KAMCZA:

tak jsem si četl knihu o Joomle, nainstalil to na localhost a musím uznat že to splnilo víc než moje očekávání do chvíle kdy jsem si chtěl upravit template. Jakože sazbu v Scribusu a tex si dávám relativně slušně, tak tady jsem byl ztracenej.

Živí se tu někdo i tvorbou templatů ? Kolik si říkáte? Jsem minimalista, se mnou není moc práce. :)
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SHMADE: Jo, to mas pravdu. Ale kdyz zrovna neprovozujes e-shop, nebo nemas nejaky komplexnejsi stranky, tak mi to prijde jako trochu overkill.
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    KAMCZA: Dík. :)
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    SHMADE: Dobře si vytřískal ze základní šablony :) Líbí.

JADER_NOMAK: to prostě vyzkoušej :) Výhoda určitě je, že je na internetu tuna návodů na všechno co se týká Joomly.

SHMADE
    SHMADE --- ---
    SHMADE: resp odpověd spíš pro JADER_NOMAK:
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    IOT_JH: Tak já třeba taky nic moc zkušeností neměl, jen pár ministránek dělanejch ve frontpage a do Joomly jsem se pustil, trvalo mi to sice asi měsíc než jsem to dal do kupy, ale teď už je to 5 měsícu co na ní provozuju e-shop a zatim spokojenost. Co se garfických úprav týká, tak já si prostě jen lehce upravil nějaký co už tam bylo a dá se to. Jako furt maj stránky pár much, který časem odlaďuju, ale já bych Joomlu být tebou aspoň zkusil... Já jsem spokojenej.
    tady jsou kdyžtak ty stránky k nahlédnutí...
    e-zet.cz - obchod s metráží
    http://e-zet.cz/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam