• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    IOT_JH: Tak já třeba taky nic moc zkušeností neměl, jen pár ministránek dělanejch ve frontpage a do Joomly jsem se pustil, trvalo mi to sice asi měsíc než jsem to dal do kupy, ale teď už je to 5 měsícu co na ní provozuju e-shop a zatim spokojenost. Co se garfických úprav týká, tak já si prostě jen lehce upravil nějaký co už tam bylo a dá se to. Jako furt maj stránky pár much, který časem odlaďuju, ale já bych Joomlu být tebou aspoň zkusil... Já jsem spokojenej.
    tady jsou kdyžtak ty stránky k nahlédnutí...
    e-zet.cz - obchod s metráží
    http://e-zet.cz/
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    JADER_NOMAK: Templaty zadarmo existuji. Pokud si to chces ale zarizovat cely sam, tak bych mozna taky kouknul po necem jednodussim. Rekl bych, ze se to vyplati, kdyz to nekdo udela pro tebe a ukaze ti to, ale kdyz bys to mel koulet sam, tak to nema cenu. Zas ale nevim jak jsou na tom jiny cms, to asi bude dost podobny. Miliony doplnku sice existuji, ale kolik jich vyuzijes, kdyz chces jenom jednoduchy web o tom co delas.
    ARAUCARIUS
    ARAUCARIUS --- ---
    máte někdo zkušenost s vlastním překládáním joomly? potřebuju nutně přeložit do vlastního jazyka( školní účely) frontend, které soubory v 1.6.0 joomle potřebuji přeložit? prohlížel jsem to a jsem mírně zmaten
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    JADER_NOMAK: Možná trošku flamewar: Poohlédl bych se po něčem jiném.
    Důvod: Weby dělám už skoro 15 let, za tu dobu jsem se uživatelsky i implementačně setkal s řadou CMS. S Joomlou mám zkušenosti jen z webmasterského pohledu a co jsem viděl u klientů, je děs. Zastaralé, neohrabané, nezjistil jsem nic, v čem by byla lepší než ostatní CMS.
    JADER_NOMAK
    JADER_NOMAK --- ---
    Ahoj,

přemýšlím o svém vlastním webu protože bych rád pracoval na ICO se svojí službou. Potřebuji jednoduchy CMS system. Strašně moc chvály jsem slyšel na Joomlu jak má miliardu doplnku, etc. ale dnes mi zase jiný člověk který na tom taky pracuje řekl že to je strašnej opruz. Něco uloží a ve finále to vypadá jinak než to nadefinoval. No nevím ani já a ani on nejsme zdatní ITáci. Spíš vyšší uživatelský profil nadšence pro internet. Prostě chci říct, jestli to nebude nad moje síly si dělat svoje vlastní webovky v joomle.

Další dotaz, kolik stojí udělat template od grafika na joomlu. Resp. existují nějaké free templaty ?

Děkuju za odpovědi.

Pavel
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    zdravim mam mensi problem kterej resim uz nejakej ten den a uz nevim co s tim.Mam mam nainstalovanej virtuemart.kdyz si necham zobrazit zbozi v kategorii tak je to cele rozhadane a tak nejak cele nepekne.nevite nekdo jak by se to dalo poresit tak aby byl jeden produkt v uhlednem bloku kde bude nadpis obrazek nejake povidani a cena?Sablonu do joomly jsem delal v artisteer.Nebo je to problem v sablone?
    dik za odpoved.
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Jednorázová brigáda
    Na hlavní stránce webu postaveného na Joomle je article. Potřebuji do něj vložit postupně se přepínající obrázky podobně, jako je to např. na www.globus.cz vedle mapky.

Takže automatické přepínání obrázků pomocí JavaScriptu s fade-out efektem v definovatelném intervalu + možnost vybrat si jednu z variant obrázku ručně.
    Musí to být řešené inteligentně tak, abych mohl jen přidat několik DIVů s obrázkem a fungovalo to. Tj. nemusel někde ručně definovat, kolik je obrázků, definovat pro každý zvlášť jedinečnou třídu atd.

Mám:
    FTP
    Administrátorský přístup
    Několik ukázkových obrázků
    víc by nemělo být potřeba :-)

Očekávám:
    Musí fungovat ve všech běžných prohlížečích.
    Uvítal bych jen nezbytně nutné funkce, tj. ne že zkopírujete komplet JS z Globus.cz i s věcmi, které s tím nemají nic společného :-)
    Co nejméně práce pro mě. Tj. dostanu vzorový obsah článku pro stávající obrázky, která zašlu, a javascriptový soubor, u kterého mi řeknete, do jaké šablony na něj mám odkázat.
    Termín realizace nejpozději do týdne. Je to práce na chvíli, takže by v tom neměl být problém.

Pokud máte zájem, piště na wetter.jiri@gmail.com cenu a jestli jste schopni fakturovat.

Díky
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    vida :) tady neco je:

read less - Joomla! Extensions Directory
    http://extensions.joomla.org/extensions/news-display/articles-summary/12432
    Auto Read More - Joomla! Extensions Directory
    http://extensions.joomla.org/extensions/news-display/articles-summary/8665
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Dole pod editorem kde pises clanek by mel byt cudlik read more.
    Tam kde mas kurzor ti to udela lajnu pres kterou uz nic nepujde.

- Jestli to jde automaticky na pocet radku nevim a docela by me to taky zajimalo. Ale pochybuju.
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    IOT_JH: jo vypada to dobre a dokonce to skoro dela to co chci:-) jen mam problem.Nevim jestli neumim cist nebo neco nastavit ale potrebuji to kdyz to zobrazi clanky tak aby se zobrazilo jen urcity pocet radku a pak to dalo odkaz zobraz vice zde nebo podobnej blabol.Nemuzu na to prijit.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Ja pouzivam tohle a jsem spokojenej. Takze nic jinyho ti asi neporadim..
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    IOT_JH: zkusim a uvidim :-) jestli te jeste neco napada tak to klidne nahod ja to ozkousim a dam vedet.Jinak diky
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Treba Place here?

Umi umistit clanek, nebo celou sekci a podobne do pozice modulu. Takze nejdriv musis mit v pravym sloupci nejakou tu pozici ;) rozkliknuti a obrazky uz budou v tom clanku co tam vlozis.
    GRAMAC
    GRAMAC --- ---
    Zdravim nahadim nejakej modul nebo komponentu ktera mi v pravem sloupci nebo v nejakem sloupci zobrazi urcitej text s obrazkem a pri rozkliknuti se mi zobrazi cely clanek.Nevite nekdo co by to mohlo byt?Diky
    VIDA
    VIDA --- ---
    Nějaké doporučení ohledně DMS v Joomle? Ani mě tolik nepálí upload souborů, jako jejich rozumné zobrazení pro uživatele. Díky.
    ARAUCARIUS
    ARAUCARIUS --- ---
    nevíte někdo náhodou o knihách o CMS a joomle? potřebuji jako materiály k bakalářské práci
    KAMCZA
    KAMCZA --- ---
    1.6 anyone?
    JEREMIUS
    JEREMIUS --- ---
    Lama dotaz:
    Jakým free pluginem dosáhnu toho, abych mohl přesně definovat libovolné URL? Články, kategorie.
    Zkoušel jsem googlovat, něco jsem i testoval, ale buď to neumí, nebo jsou to placené verze.
    Předem díky
    CUCHULAIN
    CUCHULAIN --- ---
    FAJL: a co smazání cache v Joomle?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam