• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    SKID
    SKID --- ---
    IOT_JH: galerie - používám Phoca a celkem spokojenost.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    Tak ted tu mam dotaz sase ja :)

Nemate nekdo tip ta plugin co by umel tridit clanky dla ruznych parametru?
    Budu ted delat web o baracich a potrebuju aby se snadno vyplnily nejaky kolonky a pak se generovalo nejky menu.

priklad:
    u clanku vyplnim architekta, lokalitu, datum vzniku
    tyto udaje by se generovaly do nejakyho seznamu, kde po kliknuti by to vypsalo vsecky clanky, kde se shoduji.

Pak se taky shanim po nejaky galerce, kde budu moct primo k clanku vlozit fotky, kde bude jedna velka a ostatni v nahledech.

Priznavam, ze jsem proste zrovna hrozne linej neco hledat a zkouset tisic veci co mi nevyhovujou, nebo nefungujou. DIk
    SKID
    SKID --- ---
    Tak nakonec se mi to podařilo vyřešit upgradem Joomly a zapnutím SSL. Uff.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SKID: Mne se to delo s nejakym jinym pluginem, ze to proste vyhodilo bilou stranku. Pak jsem se docetl nekde v dokumenataci, ze to potrebuje neco spustit, tak jsem napsal panum od hostingu a jelo to.
    SKID
    SKID --- ---
    IOT_JH: Právě, že nic nevypíše. Zkusím dnes upgrady Joomly a uvidíme...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SKID:

Takhle jsem to skopiroval vsecko rovnou. Nepozaduje to treba nejakou php knihovnu co neni na serveru spustena?

PHP Built on: Linux www5 2.6.26-2-amd64 #1 SMP Wed Sep 21 03:36:44 UTC 2011 x86_64
    Database Version: 5.0.51a-24+lenny5-log
    Database Collation: utf8_general_ci
    PHP Version: 5.2.17
    Web Server: Apache
    Web Server to PHP interface: cgi
    Joomla! Version: Joomla! 1.5.20 Stable [ senu takaa ] 18-July-2010 18:00 GMT
    User Agent: Mozilla/5.0 (Macintosh; Intel Mac OS X 10.6; rv:7.0.1) Gecko/20100101 Firefox/7.0.1
    SKID
    SKID --- ---
    IOT_JH: jakou verzi Joomly máš a v jakém prohlížeči to importuješ? Už z toho mírně šedivím...
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SKID: ne a ne. :)
    SKID
    SKID --- ---
    IOT_JH: a používáte SSL? Na locahostu?
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SKID: Taky nemam zadnej problem.
    VIDA
    VIDA --- ---
    SKID: Web. Na lokálu jsem to, myslím, ani nezkoušela.
    SKID
    SKID --- ---
    VIDA: a používáš ho na localhostu nebo na webu? Mám totiž pocit, že je to tím. A nevím jak to řešit :(
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    SKID: to by neznělo tak strašidelně :) díky
    VIDA
    VIDA --- ---
    SKID: GCalendar používám rok. Funguje. Popsanou chybku žel neznám.
    SKID
    SKID --- ---
    APRILMOUSE: V podstatě je to jenom o přesunu dat, maximálně změna cest v configu...pokud se pletu, opravte mne.

Mám další dotaz - prosbu. Máte někdo zkušenosti s GCalendar? Mám Joomlu na localhostu, ale nedaří se mi importovat z Gmailu kalendář. Po přihlášení a kliknutí na povolení přístupu mi vyskočí chyba 500. Netušíte někdo kde je chyba?
    APRILMOUSE
    APRILMOUSE --- ---
    začátečník se jde optat zřejmě na něco velmi triviálního :)
    Mám webovky na DRUPALu, ale prostě mi nevyhovuje atd, instalovala jsem si to tam před pár lety a tenkrát mi to prostě někdo doporučil, celá ta instalace je nějaká nemocná, no prostě jsem se rozhodla, že využiju vánočního volna a konečně to shodím a přehodím na joomlu, kterou zvládám mnohem lépe.
    Jenomže se drobet panicky bojím, že se něco podělá a nebudu mít ani jedno :D

Takže ideálně bych ráda nainstalila joomlu do podadresáře na tomtéž serveru, doladila ji a pak to jen nějak přehodila místo drupalu.. vím, že to jde, ale netuším, jak moc komplikované to přehožení je? Myslíte, že to zvládne drobně pokročilý začátečník? :D díky moc...
    SKID
    SKID --- ---
    IOT_JH: Díky moc.
    IOT_JH
    IOT_JH --- ---
    SKID: article manager, nahore ikonka parameters a tam se to nastavuje.
    SKID
    SKID --- ---
    Zdravim, netusite nekdo kde najit globalni nastaveni pro vsechny clanky? Jde mi o to, ze mam u clanku v parametrech globalne povolenou ikonu emailu (pro zasilani clanku na mail), ale chtel bych aby globalne byla skryta...
    VIDA
    VIDA --- ---
    Používáte někdo nějakou wiki extension? Ocenila bych rady, zkušenosti...
    2ND
    2ND --- ---
    Ahoj,
    byl by jste nekdo schopen poradit, treba jste zazili neco podobneho
    Stehuju par stranek s Joomlou (verze 1.5 a kolem) ze serveru s mod_php, PHP 5.2 na server kde bezi stranky pod php_fcgi+suExec PHP 5.3

Zadna z nich nejede, dostavam error:
    mod_fcgid: stderr: PHP Fatal error: Allowed memory size of 134217728 bytes exhausted (tried to allocate 72 bytes) in /var/www...

Pricemz problem neni v pameti, jak je videt z hlasky, script se pokusil alokovat 72 bytu, kdyz jsem zvednul pokusne limit na 512MB dostavam steny error...
    Asi pred rokem jsem podobny problem poresil, ael ted na to nemuzu zaboha prijit...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam