• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    REDSNAKE: http://www.flexicontent.org/features/contents.html podle toho prvniho odstavce FLEXIcontent fulltext umi.
    Btw, pro odpoved na prispevek klikni na ikonku a dej odpovedet, aspon se pak dozvim, ze reagujes na muj prispevek:)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SAMGARR: právěže to zkouším už asi třetí den. Prošel jsem většinu free knihoven, pak jsem zkoušel ZOO. V podstatě je to všechno relativně použitelné, ale ztroskotává to na vyhledávání, které je jen fulltextové.

Teď ale dělám pokusy s Book Library a je tam alespoň modul na vyhledávání, kde se dá zatrhnout jestli se má hledat podle názvu knihy, popisu, autora, isbn, etc. Tak aspoň něco, taková znouzecnost...
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    REDSNAKE: nevim, nezkousel jsem to, ale to co pozadujes umi urcite vetsina CCK componet v zakladni free verzi, proste to zkus a uvidis:)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SAMGARR: no, jenže Mighty je pro 1.5, já už jsem na 2.5 či co to je aktuálně. Nad K2 uvažuju, ale docela nerad bych narazil stejně jako na zoo, že to umí polovinu toho co chci a za druhou polovinu budu muset zaplatit ve formě pluginů. Přemýšlím nad Sobi2..Ale nevím proč mě to k němu táhne :)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    REDSNAKE: abych jen neprudil, ja jsem na vytvoreni katalogu v joomle pouzil Mighty Resources. Zakladni verze je zdarma a umi spoustu veci. Jinak jeste doporucuju zkusit K2 nebo FLEXIcontent.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    FIFO: to je jEvents, umí to fajn věci, rozlišení barvama různých skupin eventů, etc. Dá se to rozklikávat a zjišťovat tak podrobnosti viz. http://teramagazin.cz/images/kalud.png

Nebo si to proklikej přímo na http://teramagazin.cz
    FIFO
    FIFO --- ---
    REDSNAKE: jakou komponentu pouzivas na ten kalendar akci co mas vpravo na ty strance plz?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    nj, ale mě na joomle běží web elektronickýho časáku s bezmála osmi sty odběrateli, takže to už předělávat nebudu. Jo, kdyby ten modul stál 20 dolarů, tak do toho asi jdu. Jenže on stojí skoro 40€, což je skoro litr. Je mi jasné, že bych to sám, i kdybych nakrásně programovat uměl, dělal stráášně dlouho, ale i tak je to pro mě dost peněz a jak říkám, je to pro neziskovku, takže prachy na to nejsou.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    ono se to kolikrat ani nevyplati programovat... kdyz si vezmes treba hodinu prace kterou se ohodnotis kolem petikila... a budes to delat x hodin, nerkuli dni? a ten modul stoji 20 dolaru? :)) jinak na wp existuje plugin albums, celkem schopnej
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    No, nevhodná...Ono, všeobecně každý redakční systém je tak dobrý, jako je jeho admin. A vzhledem k tomu, že neumím programovat, tak mi nic jiného než RS nezbývá..
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    REDSNAKE: Presne pro tyhle ucely je joomla nevhodna, jakmile pro neco neni modul, jses odkazanej na placeny produkty, pripadne vlastni vyvoj...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ze zoo právě free verzi, tzn že tam je jen blog a pages. Já se to snažím vystavět na blogs, viz http://teramagazin.cz/images/knihovna.png

Problém mi teď dělá vyhledávání, které, jak jsem zjistil, spadá do placené verze, takže opět slepá ulice...
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    REDSNAKE: co presne z baliku zoo, product katalog?
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    REDSNAKE: vsak ozkousej a pak kup licenci :)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj, to je v podstatě to o co se snažím, ale vzhledem k tomu, že to je portál pro připravované o.s. a náš časopis, tak si nemůžu dovolit tam cpát warez.

Přesto děkuju za tip i linky.

Momentálně si hraju s komponentou ZOO, tak uvidíme, co se mi z ní podaří vymáčknout:)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nakonec jsem zjistil, že z těch knihoven mi nevyhovuje nic. Budu tedy muset vystavět katalog na něčem jiném, padlo očko na ZOO. Nicméně trochu tápu, pokud má někdo zkušenosti uvítám:

Mořím se s tím, pomaličku do toho pronikám. ZOO chci použít pro vytvoření katalogu knih, takovou knihovničku.

Nicméně, není mi jasných pár věcí. Vytvořil jsem si tedy "aplikaci" blog, zde v kategoriích "Knihy" a "Autory". Přišel jsem na to, jak se spravují "šablony", ale problém mám ten, že pokud přidám xy políček text v podobě Vydavatel, rok vydání, ISBN, náklad, počet stran, etc, etc, tak se sice při editaci knihy po zvolení šablony "Kniha" dají doplnit, nicméně se posléze nezobrazují. Resp. abych byl přesný, tvořím zatím jednu knihu a abych viděl jak to vypadá, nastavil jsem ji jako hlavní stránku a na ni odkazuji z menu knihovna. Zobrazuje se mi jen obrázek, autor, link na související článek a komentář.

Další věc, není mi jasné, jak vytvořit úvodní stránku. Existuje i tady nějaké volání jednotlivých "modulů" přímo do úvodky?

J 2.5.5!

Děkuji moc
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    REDSNAKE: ok a priste napis verzi joomly : )
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Vybral jsem si Alexandria Book Library, vypadá to výborně, jdu testovat. Díky!
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam