• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    SKID
    SKID --- ---
    REDSNAKE: vytvořím mapu, zadám GPS jak se má zobrazit vč, zoomu. Pak v ní chci zobrazit trasu z KML souboru a ačkoliv jsem vše nastavil podle návodu (http://www.phoca.cz/documents/53-phoca-maps-component/435-adding-kml-file-in-phoca-maps), nezobrazí se v mapě.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SKID: A co Ti nefunguje na phocamaps? Mě to normálně šlape, ačkoliv nevím co myslíš tím GPX/KML.

Prostě vytvoříš mapu a pak voláš v článku pomocí kódu {phocamaps view=map|id=XX}
    SKID
    SKID --- ---
    Ahoj, docela dlouho se peru s Google mapami na webu. Zkoušel jsem Phoca Maps (tam se mi nedaří kml zobrazit) i s API modulu Google Maps, ale tam zase vůbec nevím, jak ten modul použít. Nemáte někdo radu, jak jednoduše vložit na web Google mapy s trasami, které jsou uložené v GPX/KML? Moc by mi to pomohlo, jedná se o 20 map.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    zkousim to resit pres virtue mart. Mam trochu nechut a obavu takhle komplexnim rozsirenim zatezovat web, prestoze to neni uplne nutne, nicmene zda se, ze po urcitych upravach a vypnuti fci obchodu by z toho mohl byt pomerne slusny katalog knih i s pomerne slusnymi moznostmi nejruznejsich filtru a vyhledavani. Uvidime jak se s tim poperu:)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    zkousim to resit pres virtue mart. Mam trochu nechut a obavu takhle komplexnim rozsirenim zatezovat web, prestoze to neni uplne nutne, nicmene zda se, ze po urcitych upravach a vypnuti fci obchodu by z toho mohl byt pomerne slusny katalog knih i s pomerne slusnymi moznostmi nejruznejsich filtru a vyhledavani. Uvidime jak se s tim poperu:)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    REDSNAKE: promin spatne jsem se vyjadril, pokud ti nevyhovuji CCK pluginy (je jich nekolik) a nevyhovuje ti zadny modul, musis se holt porozhlednout jinde.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    A k čemu je Joomla určená? Podle mě se s ní dá udělat skoro cokoliv, domnívám se, že nechci zas tolik. Zkouším to naroubovat na virtuemart, když deaktivuju funkci obchodu, tak by to mohlo vyhovovat. Uvidím nakolik se mi to povede přizpůsobit mému záběru.

A není možné použít standalone řešení, protože mám na webu řekněme 1000 registrovaných uživatelů a těžko propojovat různé databáze, kvůli přihlašování, etc.
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    REDSNAKE: me se zda ze se snazis joomlu pouzit na neco k cemu neni urcena, pokud si nevystacis s CCK modulama, zkus nejaky "standalone" reseni. OS projektu ktery se zabyvaji katalogizaci a knihovnictvim je mraky.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nenapadá vás modul, který by zvládl vytvořit defakto knihovnu? Všechny dostupné moduly pro knihovny jsem již vyzkoušel, řekl bych a nevyhovuje nic. Jde mi o to, abych na svých stránkách mohl v kategoriích mít knihy, u každé knihy mít obrázek a nadefinovaná pole, jako autor, rok vydání, vydavatelství, etc. Poslední modul BookLibrary skončil na tom, že nemá přidávání knih z frontendu, což bych ještě překousl, ale nejde tam ani nastavit práva v backendu, což už je na hovno. Nemůžu pustit "knihovníka" do administrace celého webu, to by byla sebevražda:)

Prosím, věci jako ZOO nedoporučujte, je to na mě moc sofistikované a stejně se to bez "ohnutí" nedá použít.

Domnívám se, že toho zas tolik nechci, prostě jen modul na kategorizaci údajů.
    Díky
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    1.6. je fakt oldskool no
    ANSI
    ANSI --- ---
    TRZNICE: jj aspoň něco...tak uvidím..díky moc
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ANSI: 1.6 nebrat, aneb "Pomooooc, zase mi hackli Joomla!"
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: byl tam ten, oný, konflikt s jedním pluginem. Po deaktivace všecko v cajku.
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    ANSI: http://cr8.cz/joomla/navod-manual je to slabota, ale snad to bude stacit
    ANSI
    ANSI --- ---
    Ahoj, potřebuju kompletní návod v češtině na správu Joomla 1.6. .. nemám vůbec žádnou zkušenost s jakýmkoliv takovým redakčním systémem..na netu nemůžu nic najít..díky moc za jakoukoliv pomoc ..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ahoj,
    zkusim se zeptat i tu, jestli nekdo nema zkusenost ci napad, jak resit muj problem.

Jakkoliv se to mozna zda nesmyslne, rad bych zkusil na web nahodit chat. Vyuzivam joomlu 2.5.8 a k tomu jsem chtel nahodit freichat. Po nahrani na ftp a instalaci mam nakopirovat kod do index.php sablony, kterou pouzivam. Vtip je v tom, ze vyuzivam sablonu s jat3. Takze jsem kod nacpal do souboru head.php ve slozce plugin/jat3, etc, etc. Nicmene to nefunguje a chat se na webu nezobrazi. Pokud aktivuju defaultni sablonu beez20 a do indexu sablony nacpu kod, vsjo beha ok. Nenapada nekoho co s tim? K cemu je vubec to jat3 u tech sablon? To ze jsem si vybral sablonu s jat3 mi vsechno jen komplikuje, kdybych na tom nemel postavenej celej web, tak ji snad zmenim, zbytecne komplikovane
    TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    VECTOR: respektive to myslim tak, ze u kazdy komponenty nebo neceho jinyho mas pristupovy prava pro skupiny, kdo ji ma videt, kdo nema atd. nemam ted nikde jo

TRZNICE
    TRZNICE --- ---
    VECTOR: to nastavis u uzivatele, co muze a nemuze, zakazat mu komponenty, pristup k pluginum etc
    VECTOR
    VECTOR --- ---
    Neznate nekdo plugin, kterym bych mohl customizovat admin panel? Idealne odebrat drtivou vetsinu polozek pro drtivou vetsinu uzivatelu, at nekoho nenapada vymejslet kraviny?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    stačilo by omezení na cookies..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Dík, už jsem se na to taky proklikal. Teď se snažím pochopit, jak to donutit, aby se dalo hlasovat jen jednou...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam