• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Já hlavně nepochopila: jak přidat redakční systém k zcela hotovému webu? tvořit ho v nějakých redakčních systémech fakt nechci. Jde to vůbec? udělat si web v PsPadu a k zcela hotovému projektu dát redakční systém? není to třeba nemožné?
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    REDSNAKE: já teď rozjíždím svůj business a připravuju si tady analýzu trhu abych se hlavně dozvěděla jak se moje potencionální cílová skupina stará o své webovky. Když jim kodovací jazyk nic neříká a byli by schopní neopatrností polovinu umazat.

Takže nebude nic zvláštního na tom, že redakční systém prostě nabízet nebudu a vše si budu chtít správcovat sama ( to však nebude pro ty lidi zadarmo :o/ )
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VERONIKA22: Na výběr máš vždycky. Já třeba s WordPressem prostě kamarád nejsem a asi ani nebudu, odporuje mojí logice a nevím kam mám pro co sáhnout..Takže vše dělám v Joomla. Je fakt, že weby spravuju sám, aspoň mi to nikdo nerozesere.
    A poslední možnost je, že ten kšeft prostě nepřijmeš:)
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    REDSNAKE: přečetla jsem tento článek a pochopila, že nemám na výběr a měla bych wordpress přijmout :o/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    VERONIKA22: Záleží na tom. Pokud je to jen pro někoho, kdo si chce měnit obrázky a texty, tak asi právě ten Wordpress. Pokud je to pro někoho, kdo chce aby ten web měl více funkcionalit ale neumí programovat, tak Joomla. A kdo umí programovat a je schopnej si sem tam něco dopsat, přizpůsobit, ohnout, tak asi ten Drupal. Aspoň já z toho mám takovej pocit.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SCREE: byl jsem teď pár týdnů mimo, tak je možné, že se situace změnila, ale mám za to, že 3.0 není určena pro produkční nasazení. Jinak já používám pro multilang JoomFish
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    Píšu asi do nesprávného klubu ale potřebovala bych poradit od těch co se vyznají. Tvořím weby a potřebovala bych poradit co zákazníkům dáváte za redakční systémy? zkusila jsem wordpress a málem mě z toho švihlo. to je jak dělat web na webnode. teď mi byl doporučen drupal.
    Ale drupal je asi něco velmi profi pro odborníky a né pro neznalce co si chtějí měnit jen text a obrázky.
    joomla ještě neznám. Můžu někoho poprosit o názor co je pro koncového uživatele opravdu nejpřehlednější?
    SCREE
    SCREE --- ---
    Ahoj, mám dotaz tady na Guru co provozujou weby na platformě JOOMLA. Tvořím jeden web a požadavek klienta je aby byla moznost vice jazykovych mutaci. Nase ljsem si tento krasny tutorial, podle ktereho jedu :

Creating a multilingual site in Joomla 3 (Joomla 3 Beginner's Guide)
    http://www.slideshare.net/...ng-a-multilingual-site-in-joomla-joomla-3-beginners-guide-eric-tiggeler

Mam vse nastavene tak jak je v navodu ale kdyz aktivuju SYSTEM-LANGUAGE FILTER v manageru plug-inů tak mi frontend stránky vyhodí hlášku ERROR 404 - page not found. Jeste upresnim ze to mam rozjety na lokalnim serveru.

Nesetkal jste se s tim nekdo ? diky za radu, googluju to a nemuzu se niceho dopatrat. Ze by chyba .htacces ? fakt nevim, budu rad za jakykoliv tip a radu
    SHMADE
    SHMADE --- ---
    Zdravím,
    našel by se někdo, kdo by uměl vytvořit platební metodu do virtuemartu? Detaily, jak by měla metoda fungovat je v příloze. Pro někoho, kdo se v tom vyzný by to měla být brnkačka. Zadarmo by to samozřejmě nebylo...

Díky. Sebik

J2.5 VM2

SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    REDSNAKE: je daleko flexibilnejsi nez Joomla a jeho filozofie a smer vyvoje je mi blizsi.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SAMGARR: a proc migrujes na drupal? Nerejpu, jen me zajima v com je lepsi?

Jinak u 1.5 nevim, ale 2.5 ma tohle myslim reseno v zakladu, imho se daji nastavit jednotliva opravneni userum bez ohledu na skupinu. Resp jsou jednotliva nastaveni useru nadrazena nastaveni skupine.

A 1.5 se bude migrovat na 2.5 lip nez drupal ;-)
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    REDSNAKE: Toho jsem si vedom, pracuji na migraci na Drupal. Ale ted nutne potrebuju vyresit nejake provozni pozadavky a jinou moznost nemam.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    SAMGARR: neodpovim primo na otazku, ale pouzivat stale J1.5 muze zavanet vaznym bezpecnostnim rizikem.
    DIM
    DIM --- ---
    KHIRIA: možná by ti pomohli tady, otázkou je, co je pro tbe solidní cena:)
    Convert GetSimple to Joomla
    http://gconverter.com/getsimple-to-joomla/
    SAMGARR
    SAMGARR --- ---
    Hledam plugin/componentu pro Joomla 1.5.x, ktera mi umozni konkretnim uzivatelum vzit pravo publikovat clanek - nehlede na jejich user group. Preferuji neco jednoducheho na spravu a instalaci a hlavne vyzkouseneho.
    DIM
    DIM --- ---
    Je tu někdo kdo má na Joomla 2.5+ nainstalovanej Event Booking od Joomdonation? Jde mi o to, že bych tam potřeboval dodělat ikonu pro export do Outlook kalendáře (iCal,..) ke každýmu eventu a radsi se nejdřív zeptam jestli to tam někdo už nedodělal ať to nedělam zbytečně :) nebo nějaký plugin, který by šel synchronizovat se všim :) dík
    RATUS
    RATUS --- ---
    REDSNAKE: Jojo to bylo ono, starší verze naběhla v pořádku.. takže brzo přijde lavina dalších debilních dotazů;)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    RATUS: pro zajimavost zkus 2.5.9 ci co to je za verzi... Jinak tipuju na nekompatibilitu s hostingem. Nemas nahodou hosting na endore a free ci neco podobneho?
    Tim by se to asi vysvetlovalo.
    Endora je super, ale tusim ze to tam takhle kravilo, zajimave ze pres jejich instalator, kdy v administraci hostingu kliknes na tlacitko a nainstaluje se joomla sama.
    RATUS
    RATUS --- ---
    Prosímvás při instalaci Joomly se nemůžu dostat přes první krok 1)configuration, to vyplnim kliknu na dalsi a pak už jen načítá, načítá, hodiny a nic.. netušíte v čem je problém? nastavení/ve verzi (údajně stabilní 3.11)/nějaká nekompatibilita se serverem?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Poptávám naprogramování komponenty do joomla 2.5 (3.0).

Funkcionalita:
    - Vytvořim uživatele (to umí joomla)
    - přiřadim mu pouze jeden článek
    - uživatel bude moct upravovat pouze tento jeden článek pouze z frontendu
    - Současně s registrací se vytvoří adresář v images do kterého bude mít přístup pouze tento jeden člověk a bude tam mít vlastní fotky

V podstatě jde o to, že potřebuji na jednom webu mít 20 lidí, kde bude mít každý jednu stránku a bude moct upravovat pouze tu jednu stránku přes frontend, ale když jim povolim JCE, tak vidí a mohou mazat atd. soubory a fotky ostatních uživatelů a to potřebuju okrouhnout.

Cenu prosím do pošty. Díky
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam