• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: děkuju, zkusím to nakonec asi přes ten XAMPP - možná je to o něco složitější, ale zdá se že spolehlivější a víc možností kontroly... wish me luck
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: Používám kickstart a Wamp. Nicméně s wampem je taková potíž, že se blbě stahuje. Resp. na webu je nějaká instalačka s novým PHP a to mi ňák nechodilo, už nevím ty verze, ale musel jsem na notebooku vyhrabat starší verzi s nějakou starší verzí PHP a pak to šlapalo. Jinak Wamp je mocný, měl by umět si dotahovat i různé verze PHP (nejen) ale bohužel to přesměrovává na nějakou blbou stránku ve francouzštině a to jsem v pérdeli, podle mě nic co by se toho týkalo.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    REDSNAKE: jj to jsem teď študoval tady https://www.ostraining.com/blog/joomla/test-site-akeeba-backup/ a tady https://www.youtube.com/watch?v=fwB6x-HHqxM

používáš při tom prosím XAMPP nebo něco podobnýho (jako v tom Youtube tutorialu), nebo Akeeba Kickstart jako v tom psanym návodu? nebo něco jinýho ještě? XAMPP jsem kdysi zkoušel a měl jsem s tim nějaký problémy - nemohl jsem nějak rozchodit ten localhost, už nevím proč ale...

díky
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LEMUR: já to většinou dělám tak, že si nahodím akeebu, což u máš, vytvořím zálohu a ze zálohy obnovím na localhostu. Veškerá práce je potom daleko rychlejší, protože nepřistupuju přes FTP, lehčeji se zálohují jednotlivé soubory kde provádím změny a vůbec. Finálku pak nahodím zas přes akeebu zpět na web.
    LEMUR
    LEMUR --- ---
    ahoj zdravím, jsem Joomla noob (strávil jsem pár let různejma editacema a správou webů, ale nikdy jsem to nestavěl od nuly) a teď mam za úkol dost zásadní přestavbu jednoho webu .......... chtěl bych se zeptat, jak k tomu přistoupit - už jsem udělal zálohu, jak manuální (FTP + databáze), tak přes Akeeba backup plugin ... ale než se do toho pustím, byla by pro mě rada nad zlato - jak k tomu přistoupit ... co takhle něco jako offline developer testovací server nebo tak něco? že bych všechny úpravy dělal na testovací kopii webu a pak až to bude komplet všechno nahrál na ostro?

jak jsem psal na začátku, jsem v těchhle věcech totální noob, ale bohužel se tomu musim postavit čelem a udělat to ... ocenim každou radu, děkuju
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Netušíte pls. jak zapnout WYSIWYG editor v modulu, kde je jen plain text políčko?
    V kódu je:

<textarea type="text" name="btg-infowindow" id="btg-infowindow"></textarea>'
    + ' <div style="clear:both;"></div>

Tak jestli tam nejde přihodit nějakou proměnnou. Díky
    SANTUS
    SANTUS --- ---
    Poptavam nekoho, kdo by byl ochoten za uplatek udelat par addonu na miru do joomly. Jednalo by se o kvazi raking system pro lidi, kteri publikuji a uploaduji content (neco na zpusob hodnoceni co pouziva Envato)
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    Nevite nekdo jak nastavit blog module K2 aby uzivatel ( ne admin v Back officu ) mohl blogovat na mym webu? Dikes
    WILDDUCK
    WILDDUCK --- ---
    Ahoj, sháním někoho na dotažení webu, který je postaven na Joomla cms, jde především o to vytvořit kategorie, default templaty pro typové stránky, zprovoznit přihlašování + komentáře přes Facebook a další úpravy. Taková menší brigáda. Kdyby o to měl někdo zájem, prosím do pošty. Díky.
    BEAUFORT
    BEAUFORT --- ---
    Nemuzu najit nikde full screen slider for free. potreboval bych takovoudle shablomu
    http://demo.joomshaper.com/?template=shooter
    jestli ma nekdo nejakej link, budu zavazan.Dikes.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZONICEK: Tak to nevím. Zkus položit dotaz na joomlaportal.cz
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    REDSNAKE:
    Mám to na localu.

Prostě když mám jakýkoli plugin pro galerii, který se přidává tagem třeba
    {gallery}slozkagalerie{/gallery}

tak se v článku nádherně vygeneruje galerie, protože se to prostě v content udělá.

Ale když mám nějakou komponentu, která má v sobě oblast pro text, který se taky normálně upravuje editore, tak tam už to neprojde.

Třeba když tady klikneš na jakýkoli článek
    ExtStore Demo Components for Joomla 3.0 - Advanced Portfolio
    http://demo30.extstore.com/components/index.php/2013-05-04-03-15-24/advanced-portfolio

Tak to neni klasický článek, ale článek v kompoentě, takže to neni brané jako klasický content, takže se to nevygeneruje a zůstane tam jen
    {gallery}slozkagalerie{/gallery}

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    ZONICEK: nějak nechápu co konkrétně děláš, nemohl bys hodit odkaz?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Netušíte někdo jak rozchodit jakoukoli galerii přes plugin v komponentě?
    V článku fungují krásně, ale potřeboval bych to do descriptions v komponentě a tam to samozřejmě nejde :(
    TONAL
    TONAL --- ---
    Nemáte někdo ozkoušený - a tím pádem dobrý tip - na nějaký anketní (polls) modul pro joomla ve verzi 3? Nejlépe samozřejmě free, ale pokud bude hodně ozkoušený a nadmíru doporučovaný, tak za nějaký levný peníz by to šlo.
    Díky předem za tipy
    K_JA
    K_JA --- ---
    REDSNAKE: my pouzivame na project management Trello - mame tam SCRUM board a mnohem lepsi nez scrolling v mejlech. Karticky - To DO, DOING a DONE nekdy nestaci, ale muzes si vytvorit svuj postup logu, takze pridat BUGy, NAPADY atp.
    KKUBOVA
    KKUBOVA --- ---
    Zajímavý článek o tom, kde lze snadno prodávat rozšíření do Joomly (a jaké jsou výhody a nevýhody Joomla! Extensions Directory):
    www.escope.cz/cz/blog/113-jak-snadno-prodavat-joomla-rozsireni

Kačka
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Nemáte někdo tip na nějaký modul na project management? Na projectu nás pracuje víc a chtělo by to nějakou koordinaci, mejly už nejsou dostatečné. Stačila by nějaké časová osa, třeba měsíc, na kterou se na jednotlivé dny nastaví nějaké pravidelné úkoly, které se dají checknout.

Hledám a hledám, nenacházím...
    Případně dík
    KKUBOVA
    KKUBOVA --- ---
    Milí Joomla! fans :) ,

videa z JoomlaDay Prague 2014 už jsou na světě (dozvíte se v nich nejžhavější novinky o Joomle 3 a VirtueMartu) a najdete je tady: www.youtube.com/channel/UCPl1-9lbLQXtaibuffsd32w/videos

Hezký den
    Kačka
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    REDSNAKE: já nevím, mám to teď inač a nemám to tam, no ev. počkám, až se muj it probudi.))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam