• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    SCREE
    SCREE --- ---
    ECLIPSE: převést stávající template do Bootsrap gridu nezabere moc času ne?
    ECLIPSE
    ECLIPSE --- ---
    Pánové poraďte prosím.

Máme web na Joomle verzi 2.5.14, na ní BlueStork template a potřebovali bychom nějaký template, aby byl web responzivní. Co jsem našel, je až od verze 3.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    máme takový projekt, elektronický časopis. Připravujeme nový web, který by měl být pro čtenáře zajímavější a tím bychom rádi docílili vyšší návštěvnosti.

Současně máme facebookovou stránku týkající se projektu.

O co mi jde - rád bych dosáhl toho, abych po přidání článku na web tento jednoduchým způsobem nasdílel současně na facebook. Umím udělat tlačítko na sdílení, takové to klasické, ale to sdílí na můj profil, kde jsem aktuálně přihlášení. Tak bych potřeboval komponentu, kde se dá nastavit, kam to má sdílet.

Snad mi z toho popisu porozumíte.

Díky za případnou radu!
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: To prostě nefunguje v chromém. Mě mrdne..V Mozille vše ok.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Sotva rozpracuju novej web, tak mi hlásí, že původní byl napaden a hosting ho odstavil. Tak to teď obnovuju ze zálohy, paráda.

Nicméně bojuju s podivnou věcí, dřív jsem používal Wamp na localhostování normálně v pohodě. Teď když do složky www nahraju akeeba starter a soubor jpa se zálohou z akeeba backup, tak mi to napíše

Forbidden

You don't have permission to access /kickstart.php on this server.

Práva bych snad měl mít nastaveny a nikdy je nebylo potřeba ani nastavovat....
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    DIM: dik. tam se da nastavit jen jestli je zarovnani vpravo/vlevo. uz jsem nainstaloval tu jejich predinstalovanou i s datama a peru se s tim.
    DIM
    DIM --- ---
    REDSNAKE: cus, zkus "Správce nabídek", upravit nabídku:
    typ položky nabídky: xLayuot - Magazine

Configuration for Featured articles
    počet hlavních článků = 1
    počet úvodních článků = 3
    # Featured columns = 3
    # Featured links articles = 3

Configuration for category list
    # Articles = 4
    # columns = 2

Configuration for category layout
    počet hlavních článků = 1
    počet úvodních článků = 6

Samotný článek:
    záložka obrázky a odkazy -> nastav si "Obrázek v úvodníku" a "Obrázek v Článku"

dalším řešením může být, že si vytvoříš subdoménu test.crocodilus.cz a novou DB, tam si nainstaluj Purity III se vzorovými anglickými daty (to si navolíš při instalaci) a vykoukej to:)

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj, peru se s šablonou Purity III. Rád bych dosáhl rozložení jako je zde - www.joomlart.com/demo/#purity_iii , (je nutno přepnout v záložce "layouts" na "magazine layout") kdy hlavní článek má obrázek ještě nad titulkem hlavní zprávy. Nedaří se mi toho dosáhnout, nevíte kde je to nastaveno?

U mě to vypadá takhle - www.crocodilus.cz

Díky!
    SCREE
    SCREE --- ---
    AHARAZ: jako nejvetsi riziko bych videl upgrade databaze. Struktura databaze se bude lisit a i kdyz to vychytas u Joomly, tak pak musis resit i komponenty tretich stran. Ty co jsou na 1.5 uz nesedi na verzi 2.5. Template si myslim se moc nelisi, krom XML (ale nevim ten clanek jsem necetl). Odzkousel bych ten upgrade nejdrive lokalne s kopii webu a pak bych to resil naostro.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    Zdravím,

můžete mi poradit jak moc je náročný ugrade Joomly 1.5 na 2.5/3.0?
    Přijde mi že:
    - Jádro a databáze Joomly jde pomocí jupgrade, celkem snadno vyupgradovat
    - Templaty se musí ručně změnit viz https://docs.joomla.org/J2.5:Upgrading_a_Joomla_1.5_template_to_Joomla_2.5
    - Moduly buď mají náhradu a půjdou upgradovat a nebo se budou muset vyměnit, což může obnášet i konverzi dat v databázi

nepadají vás ještě nějaká rizika?
    TONAL
    TONAL --- ---
    Je tu nějaký joomla vývojář modulů, komponent?
    Mám nějaké požadavky, které mi nejsou schopny stávající řešení (včetně placených) splnit přesně tak, jak bych si představoval.
    Ozvěte se mi když tak do pošty.
    Díky
    SCREE
    SCREE --- ---
    JASONEKK: plugin nevim, ale stačí použít html5 video do pozadí webu. Potřebuješ formát mp4 a webm a to nasazení je jednoduchý, stačí upravit index.php v rootu a nějaký CSS styly:

the new code – Create Fullscreen HTML5 Page Background Video
    http://thenewcode.com/777/Create-Fullscreen-HTML5-Page-Background-Video
    JASONEKK
    JASONEKK --- ---
    Poradí mi někdo responsive background video plugin (joomla 3.x), který se netluče s addony v jquery a ideálně je zdarma? Potřebuji pod celým webem nejlépe youtube video. díky
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ZONICEK:
    Consectetuer Adipiscing elit
    atd
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Pod jakou kategorií hledat komponentu na tohle:
    Ikony a pod tím text?
    Template 55181 Live demo - Brian Consulting Joomla Template
    http://templates.entheosweb.com/template_number/live_demo.asp?TemplateID=55181

Třeba horní slider pod kategorií slider atd. Ale jak se říká tomuto? díky
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Jde nejakym zpusobem ovlivnit, co se bude zobrazovat za obrazek u linku sdileneho na facebooku? Kdyz mam u clanku fotku, tak se zobrazuje fotka, ale kdyz tam zadna neni, tak si to vybere nahodny obrazek z webu. Je nejaka moznost jak to zmenit? Ze treba kdyz tam nebude obrazek u clanku tak se zobrazi treba logo webu? diky
    SCREE
    SCREE --- ---
    MIKEKT: Myslim ze v Joomla je pripraveny modul Smart Search, ten muzes nakonfigurovat: https://docs.joomla.org/Smart_Search_configuration_options

nebo si vytvorit vlastni search plugin, kdyztak me opravte nikdy sem to nedelal.
    MIKEKT
    MIKEKT --- ---
    Ahoj,

mam takovy dotaz. na jednom z webu bych chtel vytvorit lepsi vyhledavani, ale zatim jsem na nic neprisel. Melo by to mit nasledujici podminky

1) Vyhledavat jenom v zadane kategorii clanku - zadal bych to v adminu a na webu by byl jenom search box a ten uz by hledal jenom v dane kategorii
    2) vyhledavani pomoci klicovych slov napr - clanek o britskych ostovech, ktery by byl dohledatelny i na slovo britanie, kdyz by byla zadana v nejakych klicovych slovech.

Napada vas neco?

Díky za tipy
    GORG
    GORG --- ---
    DIM: dík! tu nabídku "Možnosti" ve správci článků jsem přehlédl. Nastavoval jsem to na homepage
    DIM
    DIM --- ---
    GORG: a to trideni jsi nastavil kde? muze byt primo nastavene v polozce menu (home) a taky v moznostech clanku (spravce clanku - moznosti). pricemz primarne se bere vetsinou prave z nastaveni moznosti ve spravci. na polozce home je pak potreba rici, ktere nastaveni ma byt nadrazene (ze spravce clanku nebo z polozky menu). snad jsem to popsal srozumitelne.. dyztak posta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam