Ahoj,
máme ve firmě požadavek použít na nový web klienta Joomlu s tím, že jí budeme muset dost přiohnout k jeho obrazu - čímž není myšlen jen vzhled, ale i funkcionalitu systému jako takového (napojení na nějaký jeho interní systém). Začínám hledat tutoriály, jak v Joomle programovat nové, případně upravovat stávající funkcionality. Nutností je, abychom se nedotkli jádra a Joomlu bylo možné v časech budoucích aktualizovat na novou verzi. Nedaří se mi ale najít/pochopit základní princip, jak se takové úpravy dělají. Čtu o komponentách, modulech, templatech, ale není mi jasné, do čeho z toho hrabat, pokud budu chtít upravit už nějakou existující funkcionalitu, aniž bych tím editoval jádro a znemožnil tak tu možnost upgradu.
Asi to píšu strašně humpolácky, jsem holt totální Joomla newbie, tak mě kdyžtak omluvte a budu vděčnej za jakýkoliv hint, nebo odkaz na tutorial pro zevrubný pochopení toho jak to funguje (všechny tutoše co jsem našel mi totiž přijdou že řeší už konkrétní implementaci komponent/modulů/šablon).
Díky předem