• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak už to mám (super user musí být a já měl jen administratora). Breezing forms vypadají fakt velký, nevím, jestli se mi v tom podaří naklikat, co potřebuju, dřív, než se z toho zblázním :)

Nějaký plugin, co by umožnil vkládat vlastní php by nebyl?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HAMAKA: nekoukal, zkusím. Jen bych ještě potřeboval poradit... jak to vlastně nainstaluju? Dokumentace mě odkazuje na extensions -> isntall, což je přesně to, co tam nemám :(
    HAMAKA
    HAMAKA --- ---
    CYBERWOLF: ahoj ja na tohle pouzil ve 2.5 breezing forms a funguje to paradne. na to jsi koukal?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Dostal jsem web na Joomle 2.5, kam potřebuju dodělat jednoduchý formulář. Můj problém je, že nemůžu najít žádný plugin ani dokumentaci na verzi 2.5 a 3 je podle všeho something completely different. Je nějaké místo, kde by se dalo věci k 2.5 najít?

Případně (asi ideálně) dá se nějak do Joomly 2.5 vložit stránka s vlastním php?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ: Teda zkousel a nepomohlo to...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    REDSNAKE: Bohuzel ne.

AHARAZ: Jeste se to deje, jen kdyz je to odkaz ze stejne kategorie na stejnou kategorii / polozku menu...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    AHARAZ: longshot ale zkoušel jsi vypnout ty opravy linků v configuraci joomly? Myslím to přizpůsobení SEO.
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ:
    Zdravim, nepostrcite me?
    Po upgrade Joomly z 1.5 (jedna) na 3.6 (pres 3.5) mam problem s vkladanim odkazu na clanky do clanku pomoci nastroje "Article" v TinyMC. Misto puvodniho linku [ /index.php/campaigns/voda/cosicosi ] mi to vklada link, ktery router prelozi jako /index.php/45-campaigns/voda/cosicosi nicmene takhle to ta Joomla nerozpozna jako polozku menu a neplikuje pravidla pro zobrazeni modulu...
    Ja uz moc nevim co googlit... Nevim jestli je to chyba toho TinMC, routeru, nebo nejakeho prizpusobeneho kodu z min verzi... :/
    SCREE
    SCREE --- ---
    REDSNAKE: dle mýho názoru musíš napojit nějakou PHP knihovnu pro práci s PDF formátem a pak už to nebude problém, např. https://github.com/mpdf/mpdf

Možná existuje i kompoenenta nebo plugin, ale nehledal jsem ...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Ahoj, potřeboval bych poradit.

Mám kód:
    <p class="item-demo-url">
    <a class="btn btn-default" href="<?php echo $attribs->get('portfolio-demo') ?>">Zobrazit</a>
    <a class="btn btn-default" href="<?php echo $attribs->get('portfolio-demo') ?>">Download</a>
    </p>

Jsou to prakticky dvě tlačítka, ideálně bych chtěl dosáhnout toho aby jedno tlačítko přímo zobrazilo PDF v prohlížeči a druhé spustilo download...

Jde to?
    Viz http://teramagazin.cz/index.php/archiv z toho to možná bude jasnější...

Díky!
    EUCHENIE
    EUCHENIE --- ---
    Ahoj, mám dotaz, ančto mi itguy běhá po Islandu - potřebuju modul na umístění ebooku na stránky a stažení za email na email - můžete doporučit konkrétní? Díky!
    DIM
    DIM --- ---
    HAMAKA: zkontroluj práva na složkách zda do nich produkční joomla muze zapisovat.
    SCREE
    SCREE --- ---
    REDSNAKE: potvrzovaci email mi přišel rovnou do spamu, žádný výběr skupiny nikde nevidím (ani po potvrzení registrace). Nejsou to nejaky boti co se registrujou? Popr. bych kouknul do databaze jaky skupiny se prirazuji novym registrantum.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    na webu mám mailingový systém, AcyMailing, několik skupin odběratelů, standardně je nastaveno že uživatelé padají do skupiny přihlášení, ale občas se někomu povede, že spadne do několika skupin najednou, jakože do odběratelů a autorů současně. Přitom nikde na webu tu volbu, aby se přihlásili do skupiny autorů nemám.

Tady je odkaz www.teramagazin.cz, jestli to tam někde neuvidíte, je možné, že to mám někde blbě nastavené a oni si to tam nějak naklikaj...

kdyby na to někdo přišel, budu vděčen..
    SCREE
    SCREE --- ---
    ZONICEK: A jakou máš verzi Joomly? JKit Helper jsem nikdy nepoužíval. Pokud potřebuješ jen vypsat Page Title do formuláře, doporučuju postupovat dle následujícího návodu:
    How to get the current page title in Joomla | Blog
    https://www.minitek.gr/blog/how-to-get-the-current-page-title-in-joomla

V Chronoformech přidáš nějaké vlastní pole, kde definuješ "JFactory::getDocument()->getTitle();"
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Potřeboval bych pomoci s jedním problémem.
    Mám chronoforms a potřebuji, aby se do formuláře v jednom poli ukazoval nadpis stránky.

Nadpis se normálně ukazuje přes příkaz:
    <?php
    JKitHelper::loadAssets($this->params);
    ?>

<h1><?= $this->item->title ?></h1>

Problém je, že ve formuláři se to nenačte. Dle mého to bude asi tím, že to nedokáže identifikovat ten
    JKitHelper::loadAssets($this->params);

Netušíte jak to obejít? Případně nemá někdo čas na doprogramování? (za peníze).
    díky
    MALER
    MALER --- ---
    REDSNAKE: Asi sem se blbe vyjadril, ale uz to je kazdopadne v reseni :) Diky
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    MALER: jakože statickej web psanej v html do joomly jestli to chápu správně? To vidím spíš na ruční práci
    MALER
    MALER --- ---
    Mam prosbu, hledam nekoho kdo by byl schopen nakodene HTML prevest do Joomla template - primarne jde jen o vypisovani clanku ze struktury a zobrazovani menu vc. podmenu. Diky za reakci.
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Tak to vypadá, že pro kýžené úpravy budu muset ohýbat především komponenty. Nejlépe je overridenout, k čemuž se údajně používá tenhle plugin: https://github.com/ghazal/plg_mvcoverride
    Následně se má např. při overridu controlleru vytvořit vlastní třída se stejným jménem, jako má přepisovaná třída- jenže v tom případě mi pak PHP vyhodí fatal error "Cannot redeclare class". Má s tím někdo zkušenosti?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam