• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    VIDAJoomla - open source CMS muze byt sexy
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KAERO: ja to chapal tak, ze mas pristup do phpmyadmina, ne?
    KAERO
    KAERO --- ---
    REDSNAKE: aha, nazev databaze a heslo do ni pro joomlu nevim. presneji do IT vim jmeno pro FTP, SQL cteni/zapis/pridelovani prav, a jmeno pro SQL jen cteni. Hadam ze to prvni neni pro joomlu vhodne? ale pritom joomla potrebuje zapisovat, takze asi jomle to druhe stacit nebude?

HAMAKA: no urcite by nasi ajtaci meli neco pouzivat, ja sem bohuzel jen uzivatel co potrebuje vyresit problem kdyz na nej ajti zvysoka kasle :(
    HAMAKA
    HAMAKA --- ---
    KAERO: nikdy jsem nic takovyho nezkousel ale co zkusit jit touhle cestou? tohle se tvari free - https://www.siteguarding.com/en/antivirus-website-protection-for-joomla
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: ev. nemazat nic z ftp a vytvorit vedle stavajici db novou. Obsah ftp vyzalohovat pro pripadnou potrebu obnovy dat
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    KAERO: silne spekulativni domnenka pouceneho uzivatele- ten trojan je imho script nekde na ftp. S obnovou neporadim, ale opet se domnivam, ze by stacilo smazat ftp, smazat vse z phpmyadmin, vytvorit novou databazi, nakopirovat instalacku joomly na ftp a z adresy www.slozka/install spustit instalaci, zadat nazev databaze heslo a nainstalovat.
    KAERO
    KAERO --- ---
    resim takovy ... problem.

nas ajtak mi zprovoznil na nasem firemnim serveru joomlu, v te jsem vesele vytvarel webove stranky jednoho vyzkumneho projektu. pak to nekdo hacknul, posilalo to spamy a je tam nejaky trojan. ajtak nema poradne zalohy a kdesi cosi a ted navic je na dovolene. potrebuju tam nahodit cistou joomlu, obsah si upravim aby to vypadalo jako predtim.

co mam:
    mam pristup pomoci ftp na server kde vidim adresar se soubory joomly a logy joomly
    mam pristup na phpmyadmin webove rozhrani, kde vidim databasi se jmenem webu, a jeste nejakou databasi 'information_schema'
    mam pristup do stavajiciho administratorskeho rozhrani joomly.

co nechapu - jaky je vztah mezi joomlou a phpmyadmin, k cemu je vlastne to phpmyadmin dobre.

co si myslim ze bych mel udelat: z ftp smazat adresar joomly a prehrat to cistou instalaci joomly. asi by se taky mela nejak obnovit database webu v phpmyadmin? mozna by stacilo jen tu databasi smazat? vytvori si ji joomla znovu? jak zajistit aby se trojan nenahral z ramky do skriptu nove nakopirovane joomly?

dekuji moc za kazdou radu/otazku na upresneni, temhle webovym systemum rozumim jako koza petrzeli. linux na desktou zvladam, ale web jde mimo mne.
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Tak problém byl v tom, že jsem neodesílal formulář skrz <input type="submit">, ale skrz odkaz, na který bylo nabindováno .submit();
    Je to zvláštní, ale ten javascriptovej submit() udělal něco, co zabránilo "validnímu" odeslání a docházelo k tomu Aborted requestu
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Ahoj, začínám programovat pro Joomlu 3 a řeším teď jeden zádrhel. Konkrétně mám vlastní komponentu, která obsahuje formulář a já chci po odeslání formuláře ten POST odchytit a zpracovat. Co jsem se zatím dočetl, mělo by stačil udělat něco v tomto smyslu:

<form action=/?option=com_checkoutcomponent&task=formprocess" ...>
          <input type="hidden" name="option" value="com_checkoutcomponent" />
          <input type="hidden" name="task" value="formprocess" />
          <input type="hidden" name="view" value="default" />
          ...

A pak mít v controlleru komponenty com_checkoutcomponent metodu formprocess();
    Jenže přesně takto to mám a do té metody se to nedostane. Po odeslání formuláře mi firebug hlásí, že ten POST request byl Aborted a následně dojde k přesměrování na homepage (index.php).

Prosím o hint, co jsem udělal špatně.
    PETJULA
    PETJULA --- ---
    LUSY: Můžem se potkat na kafe a ukážu chceš-li
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LUSY: Složitý to není. Když ti udělali web, nedostala jsi k tomu žádný user manuál?

To na co se ptáš by asi bylo zbytečné vysvětlovat od začátku, zkoušela jsi něco? Máš nějaký konkrétní problém?
    Články se přidávají "Články"- >přidat článek. Podle toho jak je udělaný web se musí případně nastavit kategorie.
    LUSY
    LUSY --- ---
    REDSNAKE: Především chci zjistit co je reálné a co ne ;) Hlavně by šlo o přidávání článků, když zvládnu něco víc tak fajn, když ne, neva :) Hlavně se vyznat v tom co je tam jednoduché a na co už potřebuju profíka... už jsem takhle řešila jeden web ve wordpressu - a tam ty základní věci byli jednoduchý - přidat něco do e-shopu (tady eshop nebude), změnit fotku, text,...
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LUSY: To je dost složité. Otázka je, jestli chceš jen administrovat uživatele a přidávat články nebo web i nějak rozvíjet.
    LUSY
    LUSY --- ---
    Není tu někdo kdo by mi byl ochotný vysvětlit nějaké základy správy už hotového webu v systému Joomla? Nějak nemám nervy na to zkoumat to sama úplně od nuly... Praha. Děkuji :)
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    CYBERWOLF: tak už nic - tohle zdá se vyřeší mé problémy: http://www.kksou.com/php-gtk2/joomla/directphp-plugin.php
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Tak už to mám (super user musí být a já měl jen administratora). Breezing forms vypadají fakt velký, nevím, jestli se mi v tom podaří naklikat, co potřebuju, dřív, než se z toho zblázním :)

Nějaký plugin, co by umožnil vkládat vlastní php by nebyl?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    HAMAKA: nekoukal, zkusím. Jen bych ještě potřeboval poradit... jak to vlastně nainstaluju? Dokumentace mě odkazuje na extensions -> isntall, což je přesně to, co tam nemám :(
    HAMAKA
    HAMAKA --- ---
    CYBERWOLF: ahoj ja na tohle pouzil ve 2.5 breezing forms a funguje to paradne. na to jsi koukal?
    CYBERWOLF
    CYBERWOLF --- ---
    Dostal jsem web na Joomle 2.5, kam potřebuju dodělat jednoduchý formulář. Můj problém je, že nemůžu najít žádný plugin ani dokumentaci na verzi 2.5 a 3 je podle všeho something completely different. Je nějaké místo, kde by se dalo věci k 2.5 najít?

Případně (asi ideálně) dá se nějak do Joomly 2.5 vložit stránka s vlastním php?
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    AHARAZ: Teda zkousel a nepomohlo to...
    AHARAZ
    AHARAZ --- ---
    REDSNAKE: Bohuzel ne.

AHARAZ: Jeste se to deje, jen kdyz je to odkaz ze stejne kategorie na stejnou kategorii / polozku menu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam