• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    LA_PIOVRA: jo díky. a trhat i se stopkou vid?
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    PETEKKA: zasychaji upony, co jsou blizko plodu
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    SCHWEPZ: jak prosím poznám, že už jsou ke sklizni?
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    KAREN: tak tak, bude degustace....zase jsem koukal, že mám různé druhy...malé oranžové, velké žluté...minulý rok jsem měl i jednu celou zelenou.
    KAREN
    KAREN --- ---
    SCHWEPZ: wow. to si pochutnáme! .))))
    SCHWEPZ
    SCHWEPZ --- ---
    Hojné deště střídané horkem - letošní úroda dýní hokaido bude masivní :)



    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DENDROBATA: což mi připomíná, že jsem letos španěláka ještě nepotkala! ... a ne že by mi teda chyběl :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    Dneska jsem videl na vlastni oci jak kosice likviduje spanelskeho plzaka, asi 10 minut do nej klovala az ho naklepala jak rizek, potom jej odnesla mlademu do jablone a ten ho zblajzl jak malinu :))

    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    INK_FLO: něco jiného je třezalka v klinické studii na psychiatrické pacienty (tam je pak dávkování, které se prostě čajem dosáhnout nedá), a něco jiného je popíjení pro běžné "depky"
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    SELECTOR_IX: to vis, to pochazi z toho ze "vlastnime" pudu pod nohama. to vychazi z toho ze lidi zacli se zemedelstvim. kdyz neco zasadis tak potrebujes mit nejakou jistotu ze sam sklidis a to mas jedine pokud prohlasis ze ten a ten kousek zeme je tvuj a to co na nem roste je jen tvoje. no dneska si pozemky lidi kupujou, jenze jaksi zapomneli ze maj sazet obili a misto toho sazej baraky a veci co nemuzou jist, takze aby nechcipli hlady tak musej jezdit do prace no. a ted si vem kdyz jsou lidi takhle blby a nedoslo jim ze puda se vlastni aby se mohlo zemedelcit..no proste..muzes se na ne hnevat ze jsou blby? no to snad ani nejde :D
    KUATO
    KUATO --- ---
    SELECTOR_IX: reakce na jedna věc je pracovat a druhá věc je chodit do práce. tu druhou nechápu, první je přirozená. i to, že ti za ní někdo zaplatí.., pokud člověk žije na pozemku, co ho nutí jezdit někam do práce? tohleto uvažování nechápu.. same kontroverzni nazory, co cekas ;o)?
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    proč se všichni chováte jako bych tvrdil, že musí všichni dělat to samý? kdo chce zůstat ve firmě, ať tam zůstane. kdo našel smysl života v něčem jiným, ať dělá to, co mu přijde smysluplný. je to takhle jasnější?
    KUATO
    KUATO --- ---
    SELECTOR_IX: jenze kdyz chces vyrabet cokoliv netrivialniho, tak na tom potrebujes spolupracovat s vice lidma. a nekdy mnoho lidma. a nekdy k tomu potrebujes sofistikovanejsi zarizeni. a ta spoluprace vice lidi a kumulace kapitalu umoznujici nakup drazsiho vybaveni se udava pod patronatem firmy. a jaksi je efektivnejsi mit vsechno zarizeni pod jednou strechou, kam se budou lide schazet, nez aby kazdy pracoval od sebe z domu a vyrobek se postupne prevazel od jednoho k druhemu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    OGMIOS: jinak motiv nebyl se vyklidnit ale dal sem si zmenu v bylinkovejch cajich. piju totiz hodne caju a tech ostatnich bylinek co sem mel sem byl uz prepitej tak sem si dal trezalkovej tejden :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    INK_FLO: no nevim jestli to je placebo, ja pil trezalku v zime abych se seznamil jak chutna a jaky to je ji pit a po par dnech koukam ze tak vyklidnenej sem dlouho nebyl. proste me nic nerozhodilo :D tak nevim jestli to je placebo, ja bych rekl ze funguje uplne regulerne :D
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    KUATO: děti patří státu (to jen tak na okraj)

    jedna věc je pracovat a druhá věc je chodit do práce. tu druhou nechápu, první je přirozená. i to, že ti za ní někdo zaplatí.
    KUATO
    KUATO --- ---
    SELECTOR_IX: protoze pokud chci nebo potrebuju elektrinu, plyn, vodu, benzin, neco na otop, obleceni, neco na rekonstrukce.. tak potrebuju prachy v hotovosti a ty ziskam leda tak, ze neco prodam - svoji praci nebo neco co vyprodukuju. a i to co vyprodukuju vetsinou neprodam v miste bydliste, takze to musim dopravit nekam. hafo veci jde omezit, dokud zije clovek sam. jakmile pribudou deti, tak tohle radikalni omezeni jde do kopru, pokud jim nechces zkurvit zivot. tvuj zivot je tvoje volba, ale musis davat pozor, abys prilis nekrivil zivoty jejich - ty ti uz nepatri.
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    pokud člověk žije na pozemku, co ho nutí jezdit někam do práce? tohleto uvažování nechápu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam