• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    XL1: Na švestku meruňku nenaroubuješ .. ta potřebuje meruňkový semenáč - tomu vztahu se říká afinita. Jinak roubování není nic složitého. Musíš akorát dodržet vhodnou dobu pro odběr roubů, odebrat ze správných míst (ne vlky) .. tady mas nejake zpusoby .. a co je dulezite dodrzet hygienu a cistotu rezu a pak poradne zamazat voskem a stahnout paskou proti vyparu vody.. idelane kdyby ti to ukazal nejaky soused - ovocnar, zeptej se ve svazu zahradkaru :)
    XL1
    XL1 --- ---
    hledám nekoho kdo z roubů meruňky , třešně, hrušky a švestky které dodám naroubuje stromky...taktéž hledám někoho kdo to zvládne udělat i na mojí zahradě v suchdole-vyrtostly mi tam 4 planý švestky který bych chtěl přeroubovat roubama meruňky...
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DENDROBATA: Podle spektra nabízených semen bych si nemyslela, že do má z vlastních zdrojů (Dephinium, Festuca, Cortaderia, Bromelia ) ale že normálně překupničí s konvenční produkcí.
    A z těch gigantických odrůd původně drobných věcí mám spíš hrůzu :)
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    WORLIS: Pokud paní Vlaďka úspěšně semenaří a daří se jí držet zmiňované odrůdy v následujících generacích, pak je vše OK. Trošku mi tam chybí původ semen resp. záruka toho že vyroste co má vyrůst :)
    WORLIS
    WORLIS --- ---
    SEMENA Rajčata
    http://www.mimibazar.cz/bazar.php?album=734022
    tady je par zajimavejch odrud
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    to jsi pochopila správně. doufám, že není nic špatnýho na tom , že jsem se dovolil zeptat, proč se to objednává tak krkolomě. ale bylo mi to vysvětleno a nepotřebuju to vysvětlit podruhý ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    SELECTOR_IX: nechci se vam do toho moc motat, ale pochopila jsem, ze odpoved na tvou otazku SELECTOR_IX je "ne", a zbytek jsou doporuceni, jak se k tomu dostat.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SELECTOR_IX: no pokud najdes nejaky zajimavy odrudy ktery tady nekoupis, to je asi fuk tahle debata .)))
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    ale proč to objednávat z usa?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SELECTOR_IX: protoze kdyz si to objednas z shopu a bude to stat vic nez 25 USD, tak ti to tady posta pekne procli a zada ti doplatit DPH 20% .) takze se to posle ze statu jako gift v cene 20usd
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    nechápu smysl, proč tak složitě?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SELECTOR_IX: po jednom sacku takze par gramu :) ale kdyby byl fakt zajem a nasel jsi treba nejaky online obchod, mohu to objednat k americke kamaradce a ona to pak preposle...
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    ANABEL_LEE: máš toho dost? taky bych si rád rozšířil obzory...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    a ja byla v americe a dovezla jsem si seminka tech dlouhych japonskych lilku, taky nejaky zebrovany rajcata, buttercup dyni a jeste nejakou dyni a habaneros, tak se uz tesim na jaro az to budu moct zasit .)))
    DRUDRIGER2
    DRUDRIGER2 --- ---
    ta ja rajcata nemnel.......asi jenom dva kousky. bydlim vysoko, po par letech sem postavil sklenik a dal je tam a ejhle nejak jak sem sel na mesic pryc tak sem se vratil do dzungle. i kdyz sem to nejak pozastrihaval a poradne pohnojil tak to nestihli....pristi rok neco este s nima zaexperimentuji ale skusim opet kerickove ale dam si vice zalezet na zastrihava, tady v te horske dzungli roste vsechno nejak divoce.....
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    :-)
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    IRO: Akorát v ČR má všechno času dost.
    IRO
    IRO --- ---
    JANYNA: všechno bude, všechno má svůj čas... :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    JANYNA: hehe jo :) ja mam poslednich par rajcatek jeste v ledniccem sklidila jsem to na zacatku listopadu :))
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    29. 11. jsme snědli poslední vlastní rajčata. Přemkopodlahovský rady, že v srpnu je dobré rostliny zastřihnout, aby stihly dozrát plody, obírají část populace o čerstvá vynikající rajčata v průběhu zimy. :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam