• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    KUATO
    KUATO --- ---
    XL1: co chces slyset? pokud to nejde uvarit v tlakaci po dvoudennim namoceni, tak to imho neni urceno k jidlu (stejne jako neni urcen k jidlu ricni sterk).
    XL1
    XL1 --- ---
    vlevo nahoře je ta lupina...
    XL1
    XL1 --- ---
    XL1
    XL1 --- ---
    je to Lupina. kulatá mírně vypouklá semena prumer tak pul centimetru...ma s tim nekdo praktické -ne teoretické-" jak bych to vařil"zkušenosti ?
    KUATO
    KUATO --- ---
    XL1: ja bych vsechno varil v tlakaci nesolene. nechce se mi verit, ze by neco odolalo.
    LA_PIOVRA
    LA_PIOVRA --- ---
    XL1: jedla lupina? Kdyz z Libanonu, neni to spis bob jedly/konsky (Fava)? Ty se macej ucite dva dny a pak se varej hodne dlouho pomalu a prikryty, ale nevim, kde muze byt problem. Predpokladam, ze si je neosolil, tedy:)
    XL1
    XL1 --- ---
    má někdo ponětí jak se maj uvařit semena jedlé lupiny? koupil sem si půl kila , semen ajsou fakt obří, libanonský ale i když sem to namáčel 2 dny a vařil cca 2 hodiny tak je to furt tvrdý...
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KABIS: jeste zalezi co si vyberes, pac pokud to neni treba primo od gengelu ale od C.I tak rozesilaji cely rok.. Dont panic:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LINKOS: jo na vetsi pocet kachen uz to jezirko musi byt dost velky jinak ho hnedle zaneradej. ja mam zahradu u reky takze se cachtaj tam a dokud jim u me chutna tak i u me zustanou. ikdyz ted uz mi to pripada ze jsou jak deti, vyrostou a uz se prijdou domu jenom vyspat a najist :D
    KABIS
    KABIS --- ---
    PETRONELLE: fajn, ja jsem si to myslela ale dnes jsem to tam proste nemohla najit.. Diky :)


    OGMIOS: takze celkove ok... Oni si to podle me predstavujpu jako 20 slepic nebo nevim :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OGMIOS:no je jich dost, při menším množství by se dal udělat rybníček s místem kde je hodně rostlin, jako se to dělá u koupacích jezírek ne? Ale v tomhle poštu, by to muselo bejt asi docela velký, takže to je k prdu
    PETRONELLE
    PETRONELLE --- ---
    KABIS: podle katalogu mas cas max. do konce unora http://gengel.webzdarma.cz/katalog/katalog.pdf (strana 9)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KABIS: no ja je mam asi na 350m2 prostoru s volnym pristupem na reku. mam 12kachen a 8slepic a ted pres zimu je ten bordel dost viditelnej, v urcitejch mistech kde se vic pohybujou je pekne nakadino. ale pokud si poridis jen 4 jedince tak si myslim ze se to u vas vicemene ztrati. puvodne jsem mel jen 4bezce a to to bylo fajn, tolik nebordelej. akorat potom se to nejak zvrtlo a mam jich ted vic no :D je otazka jak mate zahradu strukturovanou a ktery misto si kachny oblibej za drbarnu. pokud to mate otevreny kolem domu tak je mozny ze se vam nakvartyrujou prede dvere a pak tam holt budete mit bordel, ale pres leto se to da splachnout hadici. pokud nemate reku/vetsi rybnik a udelate jim nejaky koupani, tak dokola bude hodne blata ikdyz tam puvodne bude trava. proste to rozcvachtaj. takze doporucuju udelat neco pevnejsiho kolem jejich koupani a koupani musi byt lehko cistitelne pac se musi cistit casto (v pripade ze mate dostupnou jen vodu z vodovodu tak to zvedne ucet). ja jim vykopal rybnicek puvodne a zase ho zahazim letos, to by tim musela protejkat voda neustale jinak je to do druhyho dne zelenohneda brecka.
    KABIS
    KABIS --- ---
    Jee a nerikejte mi ze jsem propasla objednavky z gengelu? Jsem ted byla delsi dobu nemocna a na internet jsem ani nepachla, ted na to koukam a uz tam nemuzu nic najit...? :/
    KABIS
    KABIS --- ---
    OGMIOS: jak moc velkej delaj bezci bordel na zahrade? Ja je chci, ale zbytku rodiny se prici prave proto, ze kachny prece delaj bordel... Pocitam tak 4 na 800m2 zahradu
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: ahaa, no tak uvidime, mozna neni vsem dnum konec - muz chatu kupoval cca pred rokem, takze jsme tam zazili jen prvni sezonu.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LALOBA: jako je pouzit na slimaky? mam a slimaky zlikvidovaly. navic je s nima sranda. mam i jiny kachny a taky zerou slymaky. asi je dobrej mix mit rozmanitost kachni rodiny :D vlastne jsem se tu pred rokem ptal co pouzit na slymaky a mi rekli ze si mam poridit bezce. kurnik, prej porid si kachny a ted mam kachny, slepice, krepelky, kraliky, prase vietnamsky, morce a letos asi jeste neco k tomu pribude :)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    kdyby to pařeniště mělo sklo víc na stojáka, tak by se muselo prohřívat dřív zjara, když je slunce níž a nemuselo by se to tak přehřívat v létě ne?
    LALOBA
    LALOBA --- ---
    co se slimaku tyce, jaky mate nazor na tuto krasku? http://www.indickybezec.cz/chov-indickeho-bezce/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam