• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    DA_NIELA: Nebo pár řízků sansevierie do obálky ...
    DA_NIELA
    DA_NIELA --- ---
    XL1: Asi Praha, že? Ale kdybys hodil pár semínek do obálky, brala bych černou kukuřici a nějakou dýni.
    Na oplátku můžu poslat "biohrášek" oskar, divoký rajče, hokaido, svatojanské fazole (černobílé) ... nic zvláštního sice, ale tak.
    KOUSICEK
    KOUSICEK --- ---
    XL1 ja bych prosim nejake dyne a kukurici a lokvat a mozna par paprik.
    XL1
    XL1 --- ---
    Dělal jsem čistku v zásobách a můžu darovat spoustu různejch semen , jelikož je letos už nevyužiju :
    černé indiánské kukuřice/mexiko/, žlutý kiwi , papáju kapverdskou, durman fialový/jedovatá jednoletka s tmavě fialovejma trumpetama/,různý papriky a dýně, semena lokvátu/eritroboya japonica/...takže kdo má zájem tak je nejvyšší čas.
    KUATO
    KUATO --- ---
    FARGO: nekde bych je vysypal na druhem konci zahrady, je jaro, do podzimu maji mraky casu si vytvorit novy bejvak. pri vitalite mravencu budou mit nove bydleni do mesice.
    FARGO
    FARGO --- ---
    Ahoj, dokazali byste mi prosim nekdo poradit ? V plastovem komposteru na zahrade se mi usadili velci lesni mravenci a vypada to, ze ho zacinaji predelavat na mraveniste. Jelikoz obcas ubiram kompost, je mi jich docela lito vzhledem k tomu, ze jsou chraneny...kdyby nekdo tusil, zda se daj nejak odlakat o kus dal, budu moc rad...dik za kazdej dobrej napad
    JAYBEE
    JAYBEE --- ---
    Ahoj, pred skoro rokem jsem narazil na nasledujici dokument. Hodne me chytnul, to co je v nem receno dava smysl. Po case mi doslo ze podobnych postupu vyuziva spousta nasich babicek. A tak me zajima vas nazor na tento dokument. (filtr mlci, nebo jsem spatne hledal)

    Back to Eden Film | Sustainable Organic Gardening Method
    http://backtoedenfilm.com/

    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    Ahoj, nemáte někdo ke stažení v pdf: Braunroth, Eike, "Kooperace s přírodou"
    Google mi bohužel nic nenabídl...díky
    SNUPAK
    SNUPAK --- ---
    mam tady spam. myslim, ze by to mohl nejaky permakulturista vyuzit :

    za odvoz nabizim otepy vetvi. zpracovavam takto vetve na nepristupnych zahradach a je mi lito je vyhazovat. super na ohen. nebo i na land-art, pro nejakou lesni skolku, ukryt pro zver...po praze 6 dovoz zdarma. 10-15 ks mesicne.

    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: jasne ze jo, ale nejlepsi je, kdyz je to pokupe.
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: ,D a nejde si zrovna tohle info nekde stahnout z tech... internetu?.)
    kdysi jsem mela nejakej add-on asi v thunderbirdu, kde byly faze mesice, vychod + zapad slunce aj., jenze to nikdo nechtel aktualizovat pro novejsi verze
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: krasna pani ma jednu nevyhodu - je draha. zena uz asi tri roky zkousi "zoptimalizovat naklady" a kupuje jine lunarni kalendare, ale vzdycky zjisti, ze jim neco chybi. v tom posledni neni, kdy vychazi a zapada slunce, coz vyuzivame u nekterych cviceni a ja u vyroby nekterych preparatu, takze pak chodi ke tchyni opisovat si na papirky informace, ktere nema a potrebuje :o)). pristi rok, jestli to zase udela, tak uz dostane po prdeli! :o)
    KAREN
    KAREN --- ---
    KUATO: jo, ja se do toho taky chystam proniknout, beru to spis jako uzitecny voditko se znacnym potencialem nez jako buzeraci, mam k tomu respekt, ale jak rikam, jeste jsem tomu nedokazala venovat cas a energii.

    lunarni kalendar krasne pani si posledni dva roky vzdycky planuju koupit (pak to odlozim s tim, ze 1) co s tim kdesi v praglu uprostred stehovani s par kvetinacema budu delat; 2) proc mi sakra vnucujou nakej diar navic atd. ,D), ale tak nejak se jeste nezadarilo. jak rikas, ten je podle me dost nadupanej v tom, ze se vsechny ty zajimavy informace "nenasilne" napoji do kazdodennosti.) halt jedno po druhym, jsem zacatecnik z mesta (letos v duchu konskych koblizku, krtincu, listovky, zakladani zahonu), druha sezona na chate, davam tomu proste cas.)
    KUATO
    KUATO --- ---
    KAREN: imho z urciteho pohledu se to jevi jako hrozna buzerace, delej to tehdy, a neco jindy, ale kdyz si na to clovek zvykne (a rizeni podle lunarniho kalendare ma presah do mnohem sirsi oblasti zivota, nez jen zahrada), tak to da jeho zivotu v podstate jen jiny rad, ale omezujici uz to neni. proste vcera byl mesic ve vodnim znameni, tak jsem jeste odpoledne nepokracoval ve strihani stromku, ale smontoval jsem misto toho dceri regal do pokoje a klepal ramky pro vcely. dneska uz myslim je v plodovkach, tak muzu dostrihat ty merunky. zaroven je dobry den na myti hlavy. krom toho jeste cca 10 dni je obdobi vysevu, coz v kombinaci s tim, ze nedele a pondeli je mesic v zemnim znameni povede k tomu, ze zasadime brambory... vcera a predevcirem zena prala jak o zivot - vyzkouseno, ze spina lip pousti. imho dobry je lunarni kalendar krasne pani, protoze tam je plno informaci s dalsima radama.
    KAREN
    KAREN --- ---
    DENDROBATA: OGMIOS: jen predavam, pro me je to "vyssi divci", zatim jsem to ani nezvladla procist + na chate jsem rada, kdyz si mi podari intuitivne s ohledem na cas a pocasi vychytat zakladni veci, co chci. takze nekdy casem... .)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    jestlipak to nahodou neni taky tovarna Monsanta?
    Velký výbuch továrny v Texasu zabil desítky lidí - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/zahranici/amerika/clanek.phtml?id=777255
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: imho na vysevani az tak nezalezi. dulezitejsi je prubezna pece a hlavne sklizen. od te doby, co treba brambory sazime, objizdime a sklizime podle lunarnich fazi, tak se nam jeste nestalo, ze by nam ve sklepe hnily, nebo ze by nejak moc klicily. a to driv pamatuju, ze treba prarodicum shnila obcas ctvrtina brambor, kdyz byl "blby" rok. nam obcas jeden, ktery je spatny, ale on jakoby zaschne dovnitr, nerozplizne se mezi ostatni, takze to neprenasi dal.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KAREN: diky ;) a jaky mate zkusenosti s timto zpusobem. ma to opodstatneni nebo ne?
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    COMODOR_FALKON: Je fakt ze tímto smerem pozornost nesmeruji, jen pokud se mi dostane pod myš petice proti monsantu, pak rád sdílím, dál to mos nestudují :)
    KAREN: Tak jsem to nějak loni zkoušel a zdálo se mi že mně to moc organizuje, koukám do knížky jesti teda mám sadit nebo vysévat, moc se mi to neosvědčilo, zlatá intuice no ale nemám s čím srovnávat takže buhví kde je pravda :)
    KAREN
    KAREN --- ---
    OGMIOS:

    Výsevní dny.zip | Ulož.to
    http://uloz.to/xZdHzVP/vysevni-dny-zip

    (probehlo to tudy loni, viz zalohy)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam