• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    OGMIOS: belasku je taky vsude spousta, takze housenky na zeli a kapuste na sebe nenechaji dlouho cekat....
    DENDROBATA: jo to bude on...
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KLATIC: Blýskáček řepkový? Jenom kvety redkvicek :)
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    taky vam vsechno zerou hromady malych cernych lesklych broucku?
    KUATO
    KUATO --- ---
    tak, pro tentokrate rozdano.
    KUATO
    KUATO --- ---
    zase jsem koukal, ze se mi tam rozlezaji nejake oddenky z rakytniku. takze kdybyste chteli, tak za cenu postovneho je muzete mit. akorat nevim, jestli to jsou samci nebo samice. zacina to byt neprijemne, protoze lezou sousedum za plot, kde je za kazdych okolnosti rad a upraveno a tedy podobni paraziti nejsou vitani :o). tedy na to myslete, ze je rakytnik svine rozlezava, nez si je nekam vysadite.
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak to jsem zvedavej co se z toho ve finale vyvrbi...
    :: OSEL.CZ :: - Budou se zemědělské plodiny hnojit samy?
    http://osel.cz/index.php?clanek=7036
    VSOUKOLOHLOR
    VSOUKOLOHLOR --- ---
    Přebytky ze zahrádky - ovoce, zelenina, sazenice, okrasné rostliny
    http://www.prebytkyzezahradky.cz/
    KUATO
    KUATO --- ---
    BROZKEFF: nenasels, protoze jej na svych strankach (http://www.gengel.webzdarma.cz) nema uvedene :o). tak mu budes muset holt zavolat jeste jednou, at ti ho posepta primo do ouska :o)
    BROZKEFF
    BROZKEFF --- ---
    Neznáte někdo email na Petra Dostálka (Gengel), má-li vůbec nějaký? Asi půl hodinu jsme po telefonu řešili spoustu věcí, já mu přislíbil že mu pak všechno pošlu, ale nezeptal jsem se na mail, a ten nikde nemůžu dohledat :-)
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    JAZZZ: To by tady neměl být zas až takový problém... Přeci jen - popisované efekty si musíš vydělit minimálně 2 až 3 k získání skutečného vlivu. Česká populace je navíc geneticky poměrně různorodá, takže i poměrně hodně rezistentní k různým vlivům - ať už patogenním nebo mutagenním.
    Horší to budou mít v zemích, kde už mají teď vysoký výskyt retardace, tedy už nyní malý počet zdravě narozených dětí a dle úrovně "humanismu" i vysokou úroveň trvalé zátěže systému.

    JANYNA: Proto existuje optimalizace... Jinak svoji logiku to má, pokud firma nehromadí prostředky a investuje do modernizace (nebo zaměstnanců!!) tak podporuje existenci pracovních míst dalších lidí... Navíc řada pozitivních aktivit je odepsatelná z daní.

    DIVNA: Se složením kupní ceny do úschovy u firemního advokáta, co vlastně vůbec není firemní...? :-D
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    já mám stejně radši NoelGarden... ti aspoň vědí, co je BIO

    (když sem se za časů mý "kariéry" na biofarmě v žatci semáků ptal, jak můžou prodávat hybrid pod škatulkou BIO, odpověď byla, cituji, "a proč ne?")
    KAREN
    KAREN --- ---
    SELECTOR_IX: a mne z pytlicku s napisem salatova repa od SEMA vyrostly vseho vsudy 2 kousky, zrejme nejakym omylem... spenat od SEMA bio ani jeden. bych misto toho ocenila aspon to prekvapko;)
    SELECTOR_IX
    SELECTOR_IX --- ---
    OGMIOS: já vysel keříčkový rajčata z pytlíku od SEMA a nápisem lilek :)
    růžičkovou kapustu z pytlíku kde měl bejt květák Romanesco. prostě chybička se vloudí.
    to že stáleplodící jahody nejsou stáleplodící a naopak mě potom už ani nepřekvapilo :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    tak sem si koupil letos sazenicky dyne hokaido..hmm....jeste sem sice hokaido dyne nevidel..ale proc mi roste oranzovej patizon? :D
    KLATIC
    KLATIC --- ---
    OGMIOS: A ze zadny system fungujici jen na rustu zisku nemuze fungovat do nekonecna je videt vsude okolo...... takze hezky susit, zavarovat a palit na zimu co jde...a kriterium nikoli co nejvetsi zisk ...ale kvalita, cistota a co nejmene destruktivni spotreba zdroju + znovu zprovozneni starych kvalitnich veci.... aspon u sebe a ono to pujde.....
    JANYNA
    JANYNA --- ---
    OGMIOS: Celá legislativa států je na růstu postavena - všimla jsem si, že má-li člověk zavedené podnikání, které dobře běží a na stejné úrovni (udržitelný model), je za to po zásluze potrestán vysokými daněmi (nízké náklady, protože neroste a nenakupuje nové zařízení, věci, atp.).
    JAZZZ
    JAZZZ --- ---
    LINKOS: co se s tim da delat? o tom je prave tenhle klub - spravovat udrzitelne svuj svereny kousek zeme a byt na nem stastny :)
    driv jsem se trapil tim, jak jde cela nase spolecnost do kopru, ale nema to smysl. matematika dava jasny dukaz, ze slozite systemy neni mozne ridit centralne a dokud se ve vsech bunkach/lidech nerozsiri to spravne DNA, tak to globalne fungovat nebude. kdyz se nam povede vytvorit alespon udrzitelne fungujici ostruvky, propojene do Global Ecovillage Network, tak to je to nejlepsi, co nase generace muze dosahnout :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LINKOS: no ale nikdo to do ty doby nezastavi, takze jen cekam kdy se to samo zasekne. preci jenom je na tom psotavena cela moderni spolecnost ze zisk musi byt vetsi nez v predchozim ctvrtleti.
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OGMIOS: dnes se zcela vážně učí na ekonomických školách, že růst je neomezený.
    Čekat až se to samo pos*re asi není úplně to nejlepší řešení :)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    LINKOS: no to zvysovani zisku pruser. sem zvedavej jak dlouho ta masina na tom zalozena jeste pobezi nez se zasekne. no uvidime :D
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    OGMIOS: já si myslím, že spousta řadovejch zaměstnanců ani nemá potuchy co jejich zaměstnavatel dělá jinde ve světě. Stejně tak, myslíš, že zemědělci pěstující gmo vědí co je monsanto a spol. zač? Já si myslím, že je někde na veletrhu přesvědčil obchoďák, že je to fanj a "naše společnost je tu od toho aby vám pomáhala"... Vždyť oni se přeci snaží zachránit svět před hladem...
    Jako on ani řiditel není schopný toho zas tak moc ovlivnit. Přeci jen jeho role je maximalizovat zisk
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam