• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    DENDROBATA: NATUR-F-R od Plantella, Rock effect od agro, symfonie 3v1 taky od agro, bioblatt a ferramol od Neudorff, polyversum, symbiovit a nějakej lesk na listy od floria
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    LINKOS: Zkus sem napsat názvy výrobků
    FEFERONKAMAKOVA
    FEFERONKAMAKOVA --- ---
    DENDROBATA: Dobře. Děkuji za tip.
    Všem děkuji za rady :-)
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    KUATO: tak kdyby to byli klasické chemické postřiky, tak si myslím, že ty vydrží léta, ale přeci jen je to biologickýho původu a tydle látky si myslím, že se časem rozkládají. Navíc sem si všiml, že na některých je výslovně napsáno "datum použitelnosti", nebo "spotřebujte do". Jinak by tam mělo být napsáno "minimální trvanlivost", ne? No uvidím co mi k tomu řeknou.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    FEFERONKAMAKOVA: Pokud dáš uplně nahoru vrstvu kompostu tak můžeš rovnou vysévat nebo sadit, naopak potrebujes porost co nejdriv zapojit aby plevele neprorustaly. Nejlepší výledky to ale da tak za rok, dva. Padlí nevadí, ony už si to ty půdní breberky nějak přeberou :)
    FEFERONKAMAKOVA
    FEFERONKAMAKOVA --- ---
    COMODOR_FALKON: Ahá . Díky :-)

    DENDROBATA: Ta třetí možnost se mi líbí především z toho důvodu, že se vlastně zvýší pozemek. Což vůbec není od věci. Akorát to znamená ještě minimálně jeden rok pozemek k nepoužití, počítám. Když už jsme u tohoto tématu. Listí vážně nevadí? Ani když je to listí napadené třeba padlím, nebo jakoukoli stromovou chorobou?
    Kultivátor se mi zatím nepovedlo sehnat. Půjčovny jsou tady na okrese 3, ale ani jedna nenabízí tento zázrak. Stejně tak nikdo na vesnici.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    FEFERONKAMAKOVA: Napadají mně 3 řešení. a) Celé to vzít UNC nakladačem a strhnout travní drn a pak přejet kultivatorem. b) Přejet to rovnou kultivátorem a pak mechanicky vyplet vidlema. c) použít metodu plošného mulčování což se neobejde bez navážky potřebného materiálu (sláma, hnůj, listí, posekaná tráva, kartón) ... Nebo nejlépe použít kombinace těch dvou posledních
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FEFERONKAMAKOVA: (Na PC kliknes na ikonku a z roletky vyberes "odpovedet", na mobilu se jen dotknes prispevku a vyberes "bublinu")
    FEFERONKAMAKOVA
    FEFERONKAMAKOVA --- ---
    Ještě jedná dobrá fotka :-)

    FEFERONKAMAKOVA
    FEFERONKAMAKOVA --- ---
    No snad je to alespoň trochu vidět. Takhle je to na celém pozemku. Resp, totéž vlevo a vzad.

    LITTLEPUNKK
    LITTLEPUNKK --- ---
    FEFERONKAMAKOVA: "rotavátor" je to kouzelné řešení.....sekačkou to je fáákt welká prasárna , odděláš ji na tom a když ne tak ji minimálně hodně posuneš ke ko stavu
    FEFERONKAMAKOVA
    FEFERONKAMAKOVA --- ---
    (Nač kliknout, když chci odpovědět někomu konkrétnímu? Zatím se tu rozkoukávám)
    Ovocný sad z části zahrady mám v plánu, ale chci tam mít hlavně bylinky ( hodně bylinek ) a zeleninu.
    S tou sekačkou to není až tak blbej nápad. Jen ji na tom asi oddělám. Jsou to dost hluboké rýhy. Vzal to tehdy pluhem a doost hluboko. Ale zatím je to asi nejschůdnější nápad
    COMODOR_FALKON
    COMODOR_FALKON --- ---
    FEFERONKAMAKOVA: Teoreticky, nemas-li tam moc sutru - ale je to dost prasarna - sehnat dostatecne silnou sekacku s plechovymi kryty, nastavit na nejvyssi vysku seceni a "ohoblovat" to... Pak eventuelne snizit vysku a znova......a po skonceni nechat prebrousit nuz..

    Nebude to nejrovnejsi a bude to vypadat dost strasne (ohoblovane lajny a mezi tim smes travy a hliny - kterou eventuelne muzes vyhrabat na kompost), ale ten zakladni ucel to splni a zbytek uz se da doresit pri vertikutaci...
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KABIS: Chovat minimálně pár, potřebují vodu, jsou to bahňáci tak ten kybl stihnou za den způlky vyžbryndat a nanosit dovnitr blato. Nutné denně obměnovat pokud nemáš větší nádrž, rybník. Žerou šrot, zrní, listí, trávu, pak ty slimáky, občas nějaý ten vitamín a skořápky .. záleží na ročním období .. Mám kačera navíc kdyžtak :)
    TRAVIX
    TRAVIX --- ---
    Hm, a co z toho udělat ovocný sad?
    KUATO
    KUATO --- ---
    LINKOS: deda mel doma postriky, co si prinesl ve velkem z druzstva, kde pracoval, a pouzival je jeste leta po skonceni trvanlivosti :o). imho nektere veci, kdyz jsou dobre skladovane, tak vydrzi mnohem dele, nez avizuje spotreba. treba u nas v praci (polygrafie) jsme jeste pred nekolika lety vubec na barvach nemeli spotreba do, teprve s prichodem isa se to vsude od oka nacvakalo, protoze to byt musi :o). dnes uz se vsechno vyrabi s timhle, ale..
    LINKOS
    LINKOS --- ---
    Mám takovou otázku, z jednoho e-shopu sem si objednal nějaký věci a zeptal se i sousedky a ta si objednala nějaký postřiky, vše bio. Problém je v tom, že krámek zřejmě naprosto kašle na data spotřeby. Nechci se tu uplně rozepisovat do kdy má co trvanlivost, něčemu už propadla, něco končí za tři měsíce, něco za půl roku.
    Jakou můžou mít podobné prostředky dobu funkčnosti? Protože se rozhoduji mezi tím, chtít po nich slevu, nebo jim to vše poslat zpět, ať mi vrátí peníze. Pak předpokládám, že můžu poslat jen to co mi nevyhovuje a to co bylo pro mě a je ok, si nechat.
    PETEKKA
    PETEKKA --- ---
    FEFERONKAMAKOVA: to máš tedy sousedy:(
    KABIS
    KABIS --- ---
    Ma tu nekdo zkusenosti s indickym bezcem? Pemyslime ze si ho poridime, ale nevim jak je to s casovou narocnosti... Nejak si to nedovedu predstavit.
    FEFERONKAMAKOVA
    FEFERONKAMAKOVA --- ---
    Půda je červenka, spíše jílovitá. Ale úrodná, to je alespoň vidět na květech ve starém záhonu, který je oddělen, a veden klasicky při baráku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam