tak moje polske tazeni pokracuje, za vikend jsem vycistil asi 800metru pozemku. bylo to teda sileny. koprivy pres 2 metry a dalsi krovi jsem kosil celou sobotu a nedele pripadla na kaceni vetsich stromu. nicmene jsem zacal v porostu kde byl uplnej stin a slunicko se na me nedostalo a v nedeli kdyz jsem koncil tak uz jsem mel peknej uzeh ze slunicka :D no necekal jsem ze tam toho bude tolik na tak malym placu. ted uz jen pokacet 2 obri jasany na podzim, vytahat koreny traktorem a pristi rok budu sazet brambory a mozna repu na vyscisteni pudy.
v pondeli pribyl dalsi kus pozemku, takze momentalne jsem na 2500metrech a dalsi asi tak velkej kus je v jednani s dalsim majitelem.
o ted budu prakticky resit je ochranej zivej plot od poli. potreboval bych neco hustyho co zastavi vitr kterej muze hnat prach z poli a v zime mraz. z vychodni strany, takze vysoky tak 2-3metry max aby to zase nestinilo. premejslel jsem o rakytniku.
momentalne tam bylo jasanovo-spendlikovo-bezinkovy krovi ktery to zastavilo docela uspesne..ale taky melo 20metru na sirku :D