• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSOHpermakulturni zahrady, zemědělství a tak... aneb upadající kult Přemka Podlahy
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    DENDROBATA: Stejný myšlenkový pochod mám i ja. a asi taky vyhrajou stromky a víkend sázením.za 4 tisíce, to bude stromků.můžete někdo doporučit nějaký druhy jablek (hodně mi chutnají rubíny) a hrušek z nabídky od pana Peška ze starých odrud?
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: jojo :o)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KUATO: z jedli je hodne medu? dobry vedet. no ja na svy polsky chate mam sazenicky15 malejch jedlicek. takze 50 let a bude to i malej hajek :D jen musim jeste poresit kam je zasadit abych si s nima pozdejs neprekazel na pozemku.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    ZONKER: Nejdem, nemáme na to ..) resp, ty prachy raději vložím do tech stromků a půdopřípravných prací .. IMHO pro někoho kdo potřebuje naladit a "navázat spojení se sebou potažmo přírodou" to může být přínosné .. prej je Jarda fajn ale osobně jsme se ještě nepotkali ..
    KUATO
    KUATO --- ---
    OGMIOS: jedlovy les za barakem je super! zavani to vysokyma mednyma snuskama :o).
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    sory "jedlý les", chybička se vloudila.:)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KAREN: vsude sama jedle ;)
    KAREN
    KAREN --- ---
    <ot> ZONKER: ten "jedlí les" zní tak krásně poeticky... .))</ot>
    ZONKER
    ZONKER --- ---
    Moruši bílou i černou máme ve středních čechách. bíla je už skoro strom 15m vysoký. černá je keřová ale jde už taky k 8m.Jsme v 250m chráněná zahrada. sklízíme každý rok tím že dáme plachtu pod strom a třeseme.dokonce i hafani se na to naučili, že spadlé jsou nejlepsí.otec to zavařuje a je to pochoutka.ja si teď pořídil ze stareodrudy.cz taky bílou a černou. a uvidím. jsem v 400m nad českou lípou. uvidíme jak se ujme.
    jdete někdo na jedlí les ke svobodovi na konci listopadu?
    KAREN
    KAREN --- ---
    KOCOURR: DENDROBATA: díky, hoši! a dobrej tip s tou bílou (zvažovala jsem tmavou) - teď ještě abych vykoumala místo, kam se vejde případnej moruší mastodont a kde se nebudou vyskytovat nežádoucí kořeny jiných stromů... u nás, vedle lesa, to bude docela fuška.)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURR: hmm proste chraneny aby tam ten mraz nesel. treba u me na polsky chate je nekolik orechu a nektery byly chraneny okolnim porostem a mraz z poli na ne nedosahl a jiny byly spaleny mrazem.
    DENDROBATA
    DENDROBATA --- ---
    KAREN: Bílá by měla být odolnější, di do toho :)
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    OGMIOS: Tak asi jo, ale jaký by takový "chráněný stanoviště" mělo splňovat podmínky, aby se tam ty jarní mrazíky nedostaly?
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    KOCOURR: no ale kvetnovy mraziky jsou treba i u nas v 280m a sejmou vsechno. spis to teda chce na chraneny stanoviste?
    KOCOURR
    KOCOURR --- ---
    KAREN: Já to zkoušel 1x v 700mnm, zimu mi přežila, v dubnu se nalila mízou a začala pěkně bujně růst...pak přišli v půlce května přízemní mrazíky, spálilo ji to a bylo po ní...vícekrát už jsem to nezkoušel. Ale v 450mnm bych neváhal a určitě bych to vyzkoušel ;-)
    PAVEL_BRODSKY
    PAVEL_BRODSKY --- ---
    KAREN:
    Morušovníky (Morus)
    http://www.ekozahrady.com/moruse.htm
    ;-)
    Nevím, jak přesné to jsou informace, ale podle toho, co se tu uvádí, by ti hrozil max. nižší výnos...
    KAREN
    KAREN --- ---
    mate nekdo zkusenost s pestovanim moruse ve vyssi nadmorsky vysce a ne uplne teply lokalite?;)
    rikam si, ze to k nam na Vysocinu (450 m) a spis chladnejsi podminky asi neni uplne dobrej napad - ale treba...?.)
    OGMIOS
    OGMIOS --- ---
    ANABEL_LEE: jo kocky to nemaj jednoduchy s tou toxou...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Co se kocek tyce, kocka je infekcni cca 14 dni potom, co chyti svou prvni mys (od ktere se nakazi)a pote jiz oocyty nerozsiruje. Toxa je v populaci velmi rozsirena, doporucuju nastudovat nejakou literaturu predtim, nez se zacne hystercit.
    WAMP_ELF
    WAMP_ELF --- ---
    ZRNKO: já s těma pásama zkušenost nemám, nešly by ty myši večer odškrábnout do lesa? A co mucholapka, ty trápící se bzučící chudinky, živochytku na mouchy používáš jakou, prosim tě?
    K tý toxe, říkalo se na vsi že když se narodí holčička má se jí vymáchat obličej v kočičím hovně.
    AQUALOCO: a tu toxu máš s tý louky prokázanou jak? Můžeš to chytnout nejčastěji přes špatně umytou/upravenou potravinu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam